Bila Bercuti di Teratak Bonda ~

HOLIDAY WITH MY FAMILY | Cerita nak gebang lebih.. haha ! ok baru ada masa nak cerita pasal diri sendiri.. mahapppp laa... wa memang obses kalau wa sedang marah dengan sesuatu perkara... lelagi melibatkan OKU, orang tua.. warga emas.. kanak-kanak teraniaya... so wa akan terus taip dalam entri menyatakan wa memang tak puas hati... wa nih memang jenis cepat terasa dengan sesuatu perkara walaupun sipolan langsung tiada kaitan dengan wa...

Apa kau membebel ni perempuan..?? hahhh ok sambung cerita !

Sabtu haritu lepas balik treatment kat Hospital Ampang, kami lakibini terus shoot ke Selayang.. dari Selayang abah amik pastu balik la teratak kesayangan kami sekeluarga di Rawang.. perghhh kerinduan sangat kat teratak mama abah ni.. membesar kat situ.. belajar hidup pun kat situ. mahu tak rindu...??

Malam tu tolong mama gulung kulit popia sebab dia niaga popia nestum tu.. esok tu Ahad, tolong mama lagi.. ikut mama pergi pasar, sebab haritu maklong pun berbuka kat rumah.. mama masak soto dengan nasi ulam.. perghh hilang kempunan wa ketika itu..

Nak cepat punya pasal, kasaq2 haaa mama potong ulam2 tersebut, apapun... SEDAP !



Ini Arissa Diana.. kerja dia asyik tanya soalan.. senyum.. berangan... 
wa pergi toilet pun nak tanya..
"Bonda... nak buat apeee..??" eh budak ni...



Hahhh sessi bonda dengan ayah Is pulak bergambar... huahuahua

Bonda dengan Arissa dah sama size pun... aduhai...

Balik rumah kali ni, dapat solat terawih jemaah bersama.. tahun ni memang mama abah tak pergi surau.. dah best kot buat sama-sama kat rumah.. lebih afdhal.. tak payah fikir siapa nak curi slipar pun... haa yelaa... slipar buruk abah pun pernah kena curi tau...

Kisah kucing ni, nama yang comot tu Messy.. yang oren tu Brownie.. Messy ni layan Brownie macam anak tau... dia belai.. dia sayang sangat kat Brownie ni.. mana Brownie pergi dia ada kat situ.. Brownie tido, dia peluk.. Messy tu betina.. Brownie tu jantan... suka sangat tengok kasih sayang dua ekor kucing kesayangan kami sekeluarga ni..

Lepas tu As ada datang rumah hantar satu katon air Pop The Soda... sedapppp rasa Laici ! air ni ada perisa durian belanda, nenas, mangga, pisang dan laici...


2 hari sebelum raya nak balik sana lagi... huuyeahhh !! sedih tak dapat stay lama sebab wa tersangkut dengan schedule treatment...

Tenkiu sudi baca :)
Bila Bercuti di Teratak Bonda ~ Bila Bercuti di Teratak Bonda ~ Reviewed by Tunsha Ayunie on July 16, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.