July 10, 2014

Aku adalah AKU ~

9.29am,

Wa tunggu time nak check-up sebenarnya ni. Tapi ada masa sedikit untuk menaip. Saja nak taip perihal diri sendiri, yelah nama pun blog sendiri kan.

Wa hidup bersama adik-adik lelaki selama hampir 10 tahun sebelum mama melahirkan Aliah. Yang jaga wa, adalah arwah opah. Arwah ni mulut dia memang best sikit, biasalah orang tua kan. Arwah membela wa dari wa keluar dari rahim mama. So enviroment sekeliling wa adalah kekasaran.. kebiadapan tapi penuh kasih sayang.

MALU
Wa nih jenis cakap lepas, sama macam arwah opah. Keadaan ini sangat tak boleh kontrol, oh ya.. wa bukan wanita sejati jugak.. (tak bermaksud wa pondan) haha ! ok, memang bukan wanita yang penuh rasa malu, cakap cover, jalan lenggok, entah... wa tak biasa dengan keadaan tu. Pernah jugak wa try jadi lemah gemalai, cakap cover2 ni.. ohh noo... tak boleh angkat seh..

KESOPANAN
Wa pernah kena tegur dengan ramai orang especially bab... ok sorry to say, bab "buang air besar" atau saintifik melayu-nya, berak, wa memang terus cakap berak je.. takde selindung.. tapi orang pulak kurang selesa. err acaner ek..?? salah ke wa sebut perkataan tu..?? duduk makan kat lantai pun kaki angkat sebelah macam kalah judi... ohh memang kurang sopan, tapi wa janggal nak duduk bersila atau bersimpuh.. (tapi kalau ramai orang, terpaksa cover laa jugak).. cakap pulak ikut dannn je...

Adakah ini membuktikan wa nih tak baik...?? Adakah ini membuktikan wa hilang kelayakan bergelar seorang hawa...??

B612 2015 05 13 18 50 23

Tak cukup wanita ke nih...?? hoho !

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.