June 30, 2014

Untitled #11

Assalamualaikum wbt,

Hurm... wa tak tahu nak mula kat mana tau.. just type je la ikut gerak jari & arahan dari hati ye... emm semalam waktu berbuka, wa masak :-

- Ayam masak lemak cili api
- Bendi goreng belacan
- Sunquick oren

Hah ! memang tak penting pun isu ini, then bikin masak lemak cili api tu... terlebih serbuk kunyit... maka kaler kunyit tu jelassss sangat lah pada kuah tu... maka siapa makan guna tangan, melekat jugak ke tangan... wahahahhaa ! opsss... entri ni hanya bebelanku semata... tiada matlamat atau nasihat yang nyata pun...

Terkira-kira sebenarnya duit untuk beli baju raya... hurm.. teringin nak pakai baju baru tahun ni... tahun lepas wa pakai baju yang refill tahun lepas punya tahun lepas... nak buat macamana, dah susah... jangan berlagak macam orang kaya lah kan...??

Well, memang kehendak wa jugak untuk belajar susah ni... dan wa sangat berbangga dengan insan2 yang mampu hidup susah, pakai baju raya yang sama setiaptahun, tak merungut... Ya Allah... wa memang merungut jugak, irihati orang pakai baju lawa2... tapi Allah juga perkenankan doa wa untuk JADI SUSAH...

Sebelum kahwin, wa nak baju apa, syampoo apa, atau nak apapun mama belikan... ya, wa memang bukan dalam keluarga yang berada pun... tapi... kira mampu laa... abah wa dulu pegawai bank, tapi sebab nak teman wa setiap masa huluhilir ke hospital maka dia ambil VSS dan tukar bidang as taxi driver... masa memula abah jadi taxi driver, wa anak yang paling malu... abah nak hantar pergi memana pun wa duduk seat belakang, tapi lama2 kesian... terfikir.. dia sanggup jugak bawak taxi untuk cari rezeki... dia sanggup bawak taxi sedangkan dia dah dapat pekerjaan yang bagus, tapi pasal wa jugak dia berhenti... haih... why not wa appreciated... so, redha sudah...

Hilang Kawan
Masa abah jadi pegawai bank, semua orang dekat dengan wa.. tak la semua but most of, see.. betapa ramai kawan wa dulu.. then bila abah jadi taxi driver, kawan wa makin sikit... lelama tak ada langsung... wahhh dooonia bebetul mencabar diri wa sendiri... takpelah, hilang kawan boleh cari lain, hilang abah... takde dah abah lain... walaupun abah wa kekadang annoying gila, wa tak rasa dia seorang abah yang tegas pun... tapi... wa tetap sayang dia... sebab dia seorang bapa yang sanggup basuh berak wa waktu wa sakit.... sorry, i'm so direct dude !



Spicy Habanero Chicken Mcdonald's
Berhenti cerita tentang abah, hurm... ok tuan suami pulak... wa tak tau kenapa wa addict dengan benda alah ni.. wa dah cuba menahan nafsu, tapi tak boleh... bila perut lapar... benda alah ni jugak wa cari.. fulus dalam wallet tuan suami sangatlah tak banyak... tadi, wa lapar... then tertido... sekali tuan suami offer...

"nak habanero tak...?"

..emmm dah menolak... tapi teringin jugak... maka berlakulah sedikit sikap pentingkan diri disitu... dang ! fulus makin botak ni, camne...?? takpelah.. rezeki dimana-mana... tuan suami ni sikap dia... jenis tak sampai hati... walaupun mulut dia cam... haihhhh.... tapi hati dia... orang yang bebetul kenal dia je tau... dia memang sangat BAIK HATI !! 

haih... dah terikut budak +Juz Haira & uncle +Khamsi Abdullah plak bikin entri pepanjang ni... mesti korang bosan kan...?? eh macam laa ada orang yang baca..

ok bye :)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.