June 18, 2014

Tukang Jahit Dihukum Gantung Sampai Mati !

Assalamualaikum wbt,

emm... wa baru celik mata ni... penat sangat... fungsi ubat selsema yang dimakan pun agak kuat sampai sekarang masih lalok.... bila celik mata, terbacalah satu tajuk akhbar.... emm tukang jahit dihukum gantung sampai mati...??


Puncanya..??

Zaruna Yusof,43, dipercayai telah mengedar dadah jenis heroin seberat 54.72gram pada tahun lalu.. dia gagal menimbulkan keraguan munasabah di akhir kes pembelaan.. ini bermakna dia mengaku yang dia memang edar dadah tersebut.. (kalau dari konteks pembacaan wa) correct me if I'm wrong...

Wa bukan nak komen apa sangat... kadang2 sedih, atas desakan hidup... kita akan buat apa saja untuk duit... wa sendiri pun masih cari kerja sampai dah macam orang hilang iman bila ajak tuan suami buat benda haram... dah tak takut atas hukuman yang diberikan...

Sebenarnya ramai pengedar dadah didunia ini, yakni di Malaysia juga... tapi perkara sebegini boleh ditutup dengan DUIT.... 

Kadangkala terfikir, mungkin ada sebab kenapa si tukang jahit tadi mengaku... mungkin juga perkara tersebut tidak dilakukannya... emm... banyak sungguh yang bermain dalam kotak pemikiran wa ni...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.