June 06, 2014

Driver Teksi Yang Maha Biadap ~

Acapkali bila naik teksi, kita akan berhadapan dengan driver teksi yang pelbagai kerenah... so far, sepanjang naik teksi... wa dan tuan suami hanya berdepan dengan 1-2 orang saja yang berperangai agak annoying... tapi tak seteruk 2 hari lepas.... fuhhh... nasib laaa mulut ni ada insurans lagi... kalau tidak dah hadap maki driver tersebut...


Al-kisah dari awal menaiki teksi sipolan, sipolan sudah buat muka dengan kami berdua... macam ada hutang beras plak dah...

Tuan suami duduk didepan, dan puan blog yakni wa,  duduk dibelakang... hah... si puan blog dah rasa awkward gila dengan mat teksi ni... 

tapi diam.

takkan nak herdik tetiba plak kan...?? tapi dalam hati dah sumpah seranah... perjalanan hanya ditemani bunyi enjin teksi... tak peramah langsung driver ni.... diam je... buat muka... macam bagosssssssssss.....

tetiba dia tengking tuan suami,

                .."..tangan tu sana sket... ish tangan tu sana laaa.... tak nampak kereta belakang...!!"

u know what...??
very kurang adab tau mamat ni... ohh wa lupa nak sertakan plat number.. tanda untuk menganiaya driver teksi tersebut... kehkeh nawaitu nak buat dosa tergendala...

walaupun ayat tu tak nampak macam apapun... tapi tone suara beliau agak menengking hokeyyyy...


Mungkin sebab Tuhan tu nak tunjuk supaya jangan biadap waktu mencari rezeki... tetiba meter didalam teksi beliau mati... !! muka dah macam nak salahkan tuan suami, maka tuan suami dah ready buku 5... wahahhahaa... bukan nak tunjuk gengster, tapi get ready... sebab tuan suami senang naik angin dengan manusia yang suka memasal & mengjengkelkan ini....

Dah sampai ke destinasi, hanya tuan suami yang bajet subtotal untuk bil teksi... si driver dah tak berani nak macam2...

emm... kerja sebagai driver teksi ataupun bas ni juga salah satu amanah... penumpang tu amanah... patut dilayan dengan baik... bukan diherdik, ditengkin sesedap rasa... tak kisahlaaa kalau lu bekas polis ke tentera sekalipun, kalau orang cari pasal dengan lu... TAKPE !

ini tiada. haih. !

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.