Ramadhan Al-Mubarak 1435H

Assalamualaikum wbt,

Selamat hari Sabtu... haaa pagi gilossssssss.... tak boleh nak tido walaupun pepagi jap lagi kena off for treatment.... apalah kehidupan ini.... 4 hari je boleh berehat secara normal... 3 hari tu... lekat kat mesin... takpe takpe.... anggaplah kesakitan melekat di mesin itu adalah kifarah dosa yang lalu... alhamdulillah...

Hahhh !! Hari Ahad dah puasa... tadi pakcik dalam TV tu cakap... 

Tapi wajah pakcik ni macam emo je... urmm urmm... senyumlah pakcik, senyum tu sedekah tau... !

Apakah persiapan kita menjelang Ramadhan yang bakal tiba beberapa jam dari sekarang...??

1- Solat Sunat?
2- Khatam Al-Quran?
3- Banyak Berdoa?
4- Lazim I'tikaf? - Melaksanakan ibadah di masjid.
5- Selalu Sedekah?

InsyaALLAH !

Teringin nak laksanakan sepenuhnya... tapi degilnya.. kadang tak kusyuk pun... emm..
Semoga kita mendapat keberkatan di bulan yang indah ini..

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1435H...
Ramadhan Al-Mubarak 1435H Ramadhan Al-Mubarak 1435H Reviewed by Tunsha Ayunie on June 28, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.