June 15, 2014

Makan-Makan | Ayam Penyet Wong Solo, lagi !

Assalamualaikum wbt...

Asalnya siang tadi nak pergi Sushi King, tapi memikirkan bajet yang ada takde, maka wa ajak je tuan suami pergi Wong Solo... lagipun boleh makan banyak².... puas... kenyang... boleh tambah berat badan... memang begitu pun cita² ketika ini... nak naikkan berat badan.... tak tahan dah tengok semua baju longgar... isi badan dah gelebeh... eyewwww.... target 38kg... now baru 32.5kg... fuhhh kena makan banyak lagi ni.... haiyooo...

sambung citer....

so pergilah kami ke Wong Solo Ayam Penyet area Taman Dagang Ampang nun... kemain ramai orang... nak queue pun tak boleh.... tuan suami dah muka something dah... kepanasan ada... bengang dengan warga Indonesia yang ramai duduk kat kerusi tanpa makan... boleh pulak lepas situ istirehat..... ohhh diriku berangin jugak....



Muka feeling tengah panas sambil eksaited tunggu waitress yang lambat gilosssss tadi... sejam duduk baru lah nak ambil order... makan dah habis baru air sampai.... kemain lambat servis harini.... laki bini pun dah maki hamun sesama sendiri... kehkehkeh

---- jangan dilayang putih yang melampau, itu hanyalah jasa baik camera 360 !

Set Ayam Penyet - RM 10.50 x 2 plus nasi tambah ... fuhhh kenyang²....

akhirnya makanan sampai... mula dapat set tu rasa macam tamak je sampai nak order dua... tapi bila dah makan, banyak pulak balance ayam & sambal... so mintak nasik lagi... dah masuk nasik yang kedua, perut dah start tolak² angin dalam perut... dah kenyang lettew... lagi tamak, tapau sebungkus lagi.... tuan suami dah senyum sebab tengok bini persis si ikan buntal dah... terbaring je... kenyang melampau...

dah ok sikit perut, hajat hati nak sambung makan... rupanyya perut masih berisi, tak bagi lagi ruang kosong.. wa makan sikit, tuan suami lerr yang habiskan lepastu.... hahaha

psttttttttttt cuma harini agak kecewa dengan servis yang agak lambat... pelayan pun sangat kurang.... rasa sambal pun tak kick pedas macam selalu.... fuhhh kecewa teramat sangat ni.... tapi alhamdulillah, lepas hajat dah... terima kasih tuan suami....

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.