Happy Anniversary ! Auni Iskandar !

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah... dah setahun hubungan wa dengan tuan suami... Ya Allah.. azab onak berduri tu, hanyalah Ya Rabb yang Maha Tahu...

Teringat dari awal perkenalan.. wa kenal tuan suami kat Facebook.. masa tu ada group Persatuan Single-Single Malaysia (PSS) .. First day kenal, terus declare couple... agagaga... tapi, satu hari je.. sebab kantoi midnight wa tengah bergayut dengan orang lain... lepas tu kami putus gitu je... tak contact, dia pun.. block wa dari FB dia... hahaha.. masa tu tak rasa apa sangat...

Lepas tu... wa cecintun dengan orang lain, terkandas di tengah jalan... (dulu banyak kisah diabadikan dalam entri, kini delete - mula hidup baru).. ok sambung...

After 3 tahun, wa masih tercari-cari siapkah si jantung hati... masuk lagi group tak bertauliah sambil post statement...

.."..siapa yang pakai gelang, pakai cincin, pakai rantai, bertindik, ada bulu dada, panas baran, silakanlah mengorat beta !"...

Lama jugak wa post benda sama, sehingga satu ketika.. datanglah seorang mamat ni offer diri.. wa pun usha la gegambar beliau... "aiksss...??macam kenal dowww...!!"....


Ingat punya ingat, barulah teringat... Ohhh kekasih lama...

Maka, kami pun declare balik...

Mulanya cinta kami tak direstui pun, sebab tuan suami jobless... OKU pulak... memang lah.. mak bapak mana nak anak makan pasir kan...?? lama jugak nak juangkan hubungan kami ni... penuh onak duri.. berliku-liku hokeyyy....

Allah SWT akhirnya makbulkan doa kami, untuk bersama.. entahlah.. wa tak nampak apapun kecacatan terhadap suami, mungkin sebab wa jugak mempunyai kecacatan pada diri sendiri... sentiasa positif... kalau adik wa yang tiada cacat cela pun cakap, ".. Yaa (Liya) tengok dia ok je..?? takde pape pun..??"

Hahhhh !! adik bongsu wa si Lya tu normal tau... tapi dia tak pernah tengok orang kelainan fizikal & upaya ni macam special sangat... bagi dia, manusia tu sama spesis je.... haihh kalaulah semua orang macam adik wa nih... bolayan punya manusia !

So, inilah tarikh pernikahan kami.. 28hb April 2013 bersamaan 19 Syaaban 1434h...

Pengalaman nikah...??
Wa nikah tiada hantaran.. wa nikah tiada ramai famili datang.. wa nikah tak mewah... time nikah, wa inai diri sendiri... wa mekap sendiri.. (atas bantuan Qilla & adik dia yang tengah preggy waktu tu).. wa nikah, jalan ke masjid pakai slipar jepun lusuh... tiada walimatulurus... tiada semua tu... kahwin roOoockkk katakan... apa dehal...?? ALLAH tak tuntut walimatulurus tu kan...?? heh ~

Kami dihina sebagai NIKAH MACAM ANJING pada waktu itu... :) aduhai... tekanan mental kami sangat hebat juga ketika itu...


Selamat Ulangtahun Perkahwinan Yang Pertama , Sayang.. terima kasih sebab sudi jadi seorang suami yang baik dan sangat bertanggungjawab walaupun ramai yang tak confident dengan abang... terima kasih lebihkan sayang didalam setiap perkara... terima kasih sentiasa memaafkan kesalahan sayang... terima kasih kerana menyayangi sayang dengan penuh tulus... dengan penuh cinta... I can feel u sayang...  i love u soOoo much !! ewah ewah... over plak !! hikkhikksss...



Pstttt.... entri ini hanyalah keabadian yang wa share dalam entri.... sila jangan muntah ye.... :)
Happy Anniversary ! Auni Iskandar ! Happy Anniversary ! Auni Iskandar ! Reviewed by Tunsha Ayunie on June 28, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.