Makan-Makan | Dinner Chop N' Steak - Selayang Utama

Assalamualaikum wbt..

Semalam birthday bonda yang tersayang.. so adik2 bercadang untuk belanja satu family makan... al-maklumlah.... wa tak bekerja lagi... adik 2 orang tu dah kerja... diorang lah yang beria-ria nak belanja... ohhh rasa segan pulak diri ini tak hulur apapun.... aduhai...

bilalah nak dapat kerja ni...?? mood - so down .

ok sambung cerita ;

.... mula2 diorang nak ajak pergi makan kat KL... tapi disebabkan esoknya Adib nak pergi kursus, so abaikanlah makan kat KL tu... oh ye saja nak habaq, adik2 cheq ni memang suka western food especially STEAK, so depa nak jugak cari kedai steak... kat Rawang ada tapi harga tidak berbaloi dan rasa pun kurengggggg.... entah, i'm not hantu steak at all... kohkoh

So, terjumpalah satu kedai steak kat area Selayang Mall, memang hajat dihati puan blog ini nak makan disini waktu anniversary nanti... tapi sebab kami puan isteri dan tuan suami sudah move on ke Ampang, so harapan je laaa kan...

sambung lagi.

... Kami bertolak selepas maghrib... bila sampai.. fuhhh kemain ramai orang... dalam hari terdetik bertanya... sedap sangat ke sampai ramai orang...?? tapi sekilas masuk ke restoran ni, wa rasa agak best laa deco dia... haaa baru deco, rasa makanan tak tau lagi hokeyyy....

Yang ni birthday mum dengan king of the family ye... 
oh tahun depan bonda beta sudah memasuki 5series... ewah... cantiknya bonda beta...

Yang syok sendiri tu adik beta, si aliah... 
yang dua orang lagi tu tukang belanja - adib & aboy .. 
yang berdiri tu... errr tukang hambekkk hoderrr....

Yang poyo ni puan blog lah ye... 
aduhai... rindu sangat nak bergambar dengan family... inilah harinya... alhamdulillah...

Syok sendiri lagi.... kualiti gambar yang hampeh...

Lakibini pailang... eceh konon *
muka tuan suami ni asyik muka letih je... memang lately dia pepura sihat je padahal dalaman tengah sakit...

Sebelum makan.... kita perlu suruh makanan berselfie dulu ye...

The meal - Mix Lamb...
lepas makan... beta pening & cramp kepala hotak... hasilnya... mata putih jadi burst... macam darah suda.... 

ohhh hampir terlupa, lokasi kami adalah di Chop N' Steak - Selayang

Makanan just so-so laa... tak laa sedap gilossss.... kami add-on Nasi Goreng Seafood... fuhhh pedas.... sejak kawin ni puan blog anti pedas melampau... tak tahu laaa kenapa... sebelum ni relakssss je... lastly tuan suami yang habiskan...

huhu... terima kasih sudi baca ye :)
Makan-Makan | Dinner Chop N' Steak - Selayang Utama Makan-Makan | Dinner Chop N' Steak - Selayang Utama Reviewed by Tunsha Ayunie on June 02, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.