June 21, 2014

Craving Up | Nasi Daun Pisang

Assalamualaikum wbt...

woohooo apa kejadah laaa mengidam gilosssss dimalam hari ni... seriously, dah tahap meroyan sangat ni... haaa ! actually wa sesedang melayan Asian Food Channel... Back To The Streets... ini antara rancangan yang paling wa suka, dihoskan oleh Chef Malcom Goh & Zher Peen ... 


Chef Malcom adalah guru masak di Berjaya University... Back To The Streets adalah cerita tentang penyamaran chef dalam mengambil bahan2 basic untuk dimasak bersama pelajarnya... haa lebih kurang gitu laa tapi bukan pasal cerita ni pun wa nak latahkan disini...kohkohkoh

tapi.... INI  !!

Siapa pernah makan nasi daun pisang...?? wa tak pernah.... tapi melihat pada gambar, konsep dia sebenarnya sama dengan nasi kandar kan...?? cuma atas daun pisang.... dan nasi dia sungguh lebih & banyak... ke acaner...?? gara2 cerita Back To The Streets ni bikin wa makin tersiksa, dah laa cara makan macam gelojoh & sedap gilosssss......

Yang pasti, nasi ini akan dihidang dengan kuah kari & sayur... lauk lain charge lain... (itu yang wa baca dari blog orang lain la kan)

... sebenarnya teringin dah lama nak makan nasi ni... cuma matikan niat je sebab wa tak jumpa area Ampang ni... puas survey... macam takde je... kalau ada pun kedai india... errr kalau india ni wa rasa macam rasist sikit, bukan india tu rasist tapi diri wa sendiri.... tapi kalau terdesak kebulur, ku gagahi jua... mamak pun kita tak nampak lesen yang dia bebetul mamak kan...?? ehh apakah yang beta merepek ni...???

So, siapa yang tahu dimana ada juadah ni (juadah sangat) area Ampang, silakanlah bagitau... maklumlah... diri sendiri tak stabil lagi... transport pun tarakkkk lagi... rejeki tak sampai so nak survey area sesini je laa kan...

errr....tetiba rasa kebulur suda....
bye !

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.