3 Cili Terpedas yang BEST !

Hoho...

Takde kerja plak wa rasa nak hapdet pasal cili hari minggu ni.... blogging ni kadang tak perlu idea sangat.... kau redahhhhh je apa kau nak taip.... orang baca ke tidak belakang cerita.... orang baca kau happy, orang tak baca, kau bebuat laaa happy jugak..... lalalalala

Teringat cerita Heat Seekers... dekat Asian Food Channel... cerita tu tentang 2 orang sahabat yang nak lawan siapa yang paling kuat makan pedas... haaaa ni bukan pedas sikit tau.... tengok dia punya menu pun, boleh terbayang kepedasan dia.... banyak episod yang waktu diorang makan, tak kunyah lagi mata dah berair... haaaaa......

Wa nih gila pedas... setakat cili api tu... gegeli je... (wahhhh riak melampau ni)... tusebab sekarang wa obses dengan Habanero Burger, sebab pedas dia tu lain macam... pedih bibir... tapi rasa nakkkkk lagi.... nakkkk lagi.....

Cili yang terpedas.... antaranya adalah....

JALAPENO !! hahhhh kalau dah biasa makan Nando's... itulah tahap kepedasan Jalapeno ni... comel je cili dia kan kan kan.... wa gila Nando's pun bukan sebab sedap sangat.... tapi pedas dia tu... bikin meroyan... untuk wa arrr.... kehkehkeh

HABANERO !! hahhhhh rasa pedas ni ada dalam burger Mc'donald yang wa gilakan tu... pedas yang masih boleh angkat lagi.... tapi ada yang surrender makan cili ni.... antara yang terpedas jugak.....

CILI HANTU @ TRIDAD MORUGA SCORPIAN !! haaa ini adalah cili yang palinggggggg pedassssssss dimuka bumi ini (sumber google).... baru pegang tangkai pun dah pepijar tangan... kalau makan, hah ! boleh imejin...?? wa tengah cari benih cili ni untuk ditanam... & ofcoz, untuk dimakan.... kehkehkeh

Cili2 diatas ni kebanyakan orang jadikan pokoknya sebagai hiasan... yela, bentuk cili dia unik kan...?? dah lama tak bercucuk tanam ni... tangan dah panas.... adoiiii rindooooo.....
3 Cili Terpedas yang BEST ! 3 Cili Terpedas yang BEST ! Reviewed by Tunsha Ayunie on June 22, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.