April 29, 2014

Yuhuuu.... aku ada Kad ATM !

Assalamualaikum wbt...

Selamat malam semua... hoho... semalam wa dengan tuan suami pergi Maybank... 
kinda excited you know..??


e'eh.. apsal plak minah ni...??


Bercerita tentang akaun bank, atau ATM Card... membuatkan diri ini super-jakun!
sebab..?? errr a very long story dude..!!

first time wa buka akaun masa umur 18tahun...
that time just on medication, no treatment... so wa kerja...
akaun tu letak duit gaji aje...

One upon a time.... wa kenal someone... entah macam mana, wa boleh bagi kad atm tu pada dia siap dengan pin code lagi... fuhhhh jahanam sungguh ! tak merasa makan duit gaji sebanyak RM700+ hasil titik peluh yang terakhir... si mangkuk ayun dah rembat.... bila check di Maybank... tinggal RM 1 je.... hambikkkk....


                                        so memorable !!!


after that... buka akaun baru... kad mama yang pegang... pincode mama yang letak... wa tak tau apa²..
but since berhenti kerja, so akaun tu just kad je la... dalam tu ada RM100... tak usik hampir...

errr... 1 year?? 2 year??? ntah tak ingat...


Lepas kawin, mama bagi kad tu... tapi dia tak ingat pulak pin code...
so wa dengan suami hanya ada masa SEMALAM....
pergi Maybank and renew kad tersebut....
ohh Pak Jibby dah masukkan duit Brim... alhamdulillah...

Duduk depan mesin ATM, buat muka teruja sangat !
dah setting pincode & test keluarkan duit... duit keluar dari mesin...
wa boleh duduk je camtu sambil tengok duit... still teruja...

"..oh... aku dah ada kad atm..!!" bisik hati...
kemain seronok...

Selamat datang menghiasi dompetku...

.end.

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.