Resdung dan Zomba

Assalamualaikum wbt.

Nah, yesterday wa dengan tuan suami beroperasi membuang 'ulat kodong' memasing yang dah berumah didalam pori muka.. errr... ulat kodong...?? wadehekkkk seh...??

haaa !! entah sejak memula nikah dulu... wa memang suka cakap pelat macam budak kecik tak cukup sifat...
waktu tu kemain sedap picit whitehead tuan suami... sampai satu waktu..

                 "..kabang... nak cari ulat kodong...??" sambil buat muka comel.

setelah itu, ulat kodong telah menjadi perbualan kami hari²..
so nanti i tell uolssss la kan apa ulat kodong tu...

last week masa makan bibimbap tu... singgah kedai jamu untuk beli rokok resdung...
mahal gilossss kaw.... 10batang = RM20 .. tak berbaloi !
sebab...??

1) Lilin rokok tu cepat cair sampai menitis ke muka.
2) Sangat mahal dan cepat habis dalam masa 3minit lebih sikit.
3) errrr... tu je.

ok wa beli jenis ni laa... dia kata berherba... errr... bau lilin je lebih... entah...
betul kot berherba...??



dah beli takkan nak pulangkan, so guna.

from the reaction... banyaklah si ulat kodong tu keluar..
tapi yang tak best, bila lilin tu menitik je waktu layur² asap kat muka.. takla sakit...
but surely, irritating sangat !

hasilnya...

nah !! muka mrs.remonesss yang gojes dah jadi zomba...
melekat² ahli keluarga encik ulat kodong di-muka....
kekembangan hidong adalah illusi kecantikan....lalalalala

wahhhh kompiden....

gilossss punya close-up... hambik kaw...
anak beranak bertenggek atas muka mrs.remonessss...
annoying gilossss muka waktu ni...

ok ngam, kita boleh jadi adik beradik selepas ini ya encik zombie..??


so, bagi wa... rasa rugi beli rokok resdung ni... tak best macam wa beli kat kedai jamu dekat dalam NSK Selayang... dia kain putih je... berlilin jugak... tapi taklaa overrsssss sangat macam yang kuning ni..

Kalau beli kat Spectrum Ampang, kedai jamu Qaisara Beauty, insyaAllah dapat yang putih, kadang depa jual yang kuning, tapi kuning tu tak berlilin sangat.

*dictionary
ulat kodong - ulat resdung
kabang - abang
Resdung dan Zomba Resdung dan Zomba Reviewed by Tunsha Ayunie on April 19, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.