Membebel di petang hari..

Assalamualaikum wbt.

Wa baru ada semangat... semalam macam blank je otak.... macam tergendala sebentar... haa gitulah....

Beberapa hari ni memang wa dengan tuan suami sibuk mencari kerja... kami takde transport lagi so berbekalkan teksi & kaki la untuk cari kerja.... wooohoooo orang dulu pun naik bas mini je cari kerja... ye dakkk...??

Adik-adik tahu tak apa itu bas mini...??
Sumber - Dr.Google

Ok, yang kat atas tu bas mini... zaman wa masih ada lagi bas mini.. ni...
ingat dulu masa abah takde transport, kehulu-hilir la naik bas mini warna pink ni....
kereta api berasap yang bising tu pun.... jadi kemudahan kami sekitar tahun 90-an...

Sebenarnya wa bukan nak cerita tentang bas mini...
back to the story laa kan... wa dengan tuan suami sedang cari kerja...
tuan suami memang cari fulltime, tapi... si puan isteri...??
wa masih tercari-cari ada tak kerja part-time yang wa boleh buat....??
any idea..??

Ada nampak iklan kerja data entry dirumah... kerja macam ni wa suka... tapi masalahnya...
boleh percaya tak...??
bila tuan suami tanya camtu ofcoz wa jadi terpinga²...
so diamkan diri lagi...

Semalam masa balik dari hospital... wa cakap dekat suami...
"jadi storkeeper pun boleh... tarakkk hal... bini lu kuat...!!"


Tuan suami buat muka lepastu cakap...
         "jangan nak berlagak sangat, boleh...??"

wa tau dia memang tak kasi wa buat kerja berat... sebab tangan wa yang berfistula ni memang tak boleh buat kerja berat... tapi kalau terdesak... why not... kan???
Membebel di petang hari.. Membebel di petang hari.. Reviewed by Tunsha Ayunie on April 25, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.