April 04, 2014

REVIEW MAKAN : Sushi King Ampang Point

Assalamualaikum wbt !

Selamat malam... I just wishing want to eat something different but then, I owe for it..

.. bukan apa, tuan suami nampak macam teringin sangat nak makan set Bento kat Sushiking tu.. puan isteri pulak teringin nak makan bibimbap...  tapi asyik tuan suami je ikut tekak saya, apa salahnya saya ikut kehendak tekak tuan suami, ye tak...??

actually tadi masa jejalan kat Spectrum Ampang, wa dah tarik muka bila tuan suami kata...

                                "..sayang, kita pergi makan bibimbap next time, ye..??"

bila nafsu dah rasuk durhaka pada suami, mulalah diri ni buat muncung tebal... sebenarnya tak kisah pun... cuma sebab teringin dah lama sangat... sikit je rasa frustrated... ala.. makan je pun... anytime...

tapi as I've said la kan.... 
NAFSU !

.. tuan suami puas pujuk... ajak beli barang itu ini... semua wa taknak... well, dah takde mood... semua benda nampak macam burukkkkk je.... first time ni tuan suami offer beli pape, wa menolak.... haaa caraaa tak...??

then I just tell tuan suami,
"sayang...I want to go home..!"

                              then gerak naik teksi.

after that....
"..bang.. Ampang Point boleh..??" titah tuan suami kepada driver teksi.

.. duduk dalam teksi dengan muka yang masih mencuka-cuki... lepas tu turun je Ampang Point... tuan suami berasap jap... lepas tu straight forward question lagi..


                                       "..nak makan bibimbap ke... bento Sushiking..??"


Tuan suami dah tanya soalan yang sama dekat beberapa kali je sebelum ni setiapkali wa baca review pasal bibimbap... so wa just guess yang tuan suami teringin mengidam sangat² dengan bento tu... in fact wa sendiri pun tak pernah rasa apa kejadah bento tu... selalu layan sushi atas train tu je...

.. demi kasih sayang sebab dia dah bawak jugak area Ampang Point tu... so we just gerak to SushiKing laa... jalan kaki sikit... 

Sushiking today takde air... so we all order laa... Lemon Blackcurrant...
huhh mahal... ! air kurus kering ni pun dah RM 3.90 .. hokeyyy takpe...
redha je la... sebab mintak air mineral pun takde... habis stok bla bla bla...

Mixed Bento + apantah + dragonball apantah

Muka gigih... muka suka... muka letih...
yaa... tuan suami cepat letih sebab antibodi sama macam puan isteri...
but we're survivor... yearghhhh !!

Total up : RM 51.60
+ Service charge + tax
= RM 59.85 

huhhh subtotal untuk service charges & tax tu boleh makan 2 round sushi.... hoho wa memang berkira sikit... yelaa... kami bukan orang senang pun nak makan macam ni senantiasa... 

.. bila membebel... tuan suami akan kata...

                         "..benda dah masuk perut kan...??"

tapi berbaloi jugak lah makan kali ni sebab KENYANG ! selalu makan sushi atas train tu subtotal sampai RM70++ TANPA KENYANG... so kali ni rasa worth la jugak...

ok dah habis... 
terima kasih sudi baca 

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.