April 14, 2014

FOOD REVIEW RESTORAN KOREA GOMONAE PART 1

Badan dah overloaded dengan air... rasa sangat penat... semalam wa beli nasi bungkus kat kedai KakPah, petang tu tuan suami ajak makan bibimbap... demi memenuhi keinginan perut sang isteri yang sungguh teruja dengan gambar cantik bibimbap tersebut...

.. cuaca semalam mendung dari dalam bilik, macam nak hujan... tuan suami terus cakap.. 

                    "sayang... esok ye..?? hari macam nak hujan, abang letih sikit.."

yelah.. sebelum tu memang tuan suami dah penat sebab jaga wa kat hospital then terus rushing nak ke wedding Atun... dengan keadaan dia yang tak berapa sihat... and so... after tuan suami cakap camtu... of coz laa muka sang isteri berubah dari senyum melebar² terus macam cuka masam kat dapur...

tanda protes, wa tak bercakap dengan tuan suami sambil surfing gambar bibimbap dengan harapan boleh makan sampai kenyang... konon !

tiba² je kan....

                      "sayang, siaplah...jom makan bibimbap !"
(jual mahal)

             "sayang....jom laaa...nak ke taknak ni...?? siap la cepat..."

(jual mahal)

..... at last kesian pulak dengan tuan suami soooo.... kami bersiap dan menuju ke Ampang point...kejam tak sang isteri...?? mengada² ye dakkk...?? ini kalau ada isi baby dalam perut tak tahu lah camne pulak sang isteri punya 'peel'...

Dari depan... 
waktu ni tangan kemain terhegeh nak snap pic guna HP tuan suami... 
touchscreen, mrs.remonessss memang kekampung sikit...

oklah... Gomonae ni kat tingkat yang sama dengan Octopus Sushi. meanwhile, 2nd floor didalam Ampang Point. bersebelahan dengan Taiwan Restaurant k.

Lepas korang letak bontot je terus je waitress dia hidangkan green tea... 
wa suka rasa green tea ni... light je...  rasa macam nak minum bercawan² 
sayangnya sudah loaded sangat dengan air sampai bengkak kaki & muka.

Lepas tuuu terus hambik muka tuan suami yang kacak bergayesss ketika ini... 
rasa macam... woohooo !! I'm fall in love again lahhh !! 
lot of love - mrs.remonessssss

Makanan sampai.. tuan suami ikut je .. wa nak makan bibimbap... dia pun mau...
Set didatangkan bersama kimchi, taugeh apantah, & miso soup (wa tak jamah pun) ..

Dol Sot Bibimbap : RM15 , ianya didalam claypot ye...
so far nice la, untuk tekak melayu totok macam wa...

Bila nak makan, kena gaul semua² sayur dengan sambal dia...  
sambal tu wa letak 5-6 sudu kot... macam sedap je rasa sambal dia tu...
 the called the sambal as, Gochujang .

Ok settle. licin mangkuk.. puas pulak rasanya..
 tapi tuan suami berpeluh selepas makan..

Tak cukup dengan bibimbap... wa order pulak Tteokbokki... 
sebab tak tahu nak sebut kejadah ni... maka tuan suami tolong order...
 bermanfaatkan gambar tteokbokki yang tersergam besar didepan kedai, tuan suami terus cakap...

                "..dik, bagi benda ni satu...! "... sambil tunjuk gambar...

(wa tahan gelak, haram aku pun tak tahu nak sebut).

By the way...  tuan suami siap cakap makanan korea sangat failed untuk tekak & halwa perut dia... so dia taknak datang lagi... dia prefer bento kat SushiKing... ohmaigashhhhhh.....

                           HABIS tu.... how..?? kalau puan isteri mengidam bibimbap lagik...??

wooohooo... lainkali kena buat muka protesss sambil buat muka duckface ala Qhalif anak bambeng..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.