March 19, 2014

Nak tolong buat karipap, katanya....

Assalamualaikum wbt...

so, semalam punya semalam hanya masak kurma ayam with the kobis & kentang... rasa macam bangga sebab kemain sedap pulak kurma ayam yang wa bikin... selalu asyik gagal je sampai mood give-up... first time masak kurma ayam kat rumah in-law.. macam laku tak laku je... terlampau cair dah macam kuah sup... semalam, alhamdulillah... menjadi... bangga yang mengundang rasa riak lagi takbur... eceh...


... Petang sikit, tuan suami tetiba mengidam karipap sardin... kemain la malas.... nak makan kejap je pun... nak uli laa masak inti laa kemain leceh.... sementelah gegaduh manja semalam... so makin malas... al-kisah...

tetiba dengar la bunyi bising macam KakTi memunggah barang.... jejalan kat dapur, nampak laa tuan suami dok mencari tepung...
                       
                                        .... gigih teramat plak dah dia ni...melampau punya gigih !

.. then wa pun ready segala macam butter laa... air laa... tepung laa... campak semua dalam mangkuk... bagi tuan suami ulikan... so dia pun tolong uli... wa sambung main internet... *bertuah punya bini kan?*

Terpaksa sensored sebab tuan suami terlalu seksi time ni... 
cuaca teramat panas sungguh area bumi Ampang walaupun hujan... 

   kau hanya akan rasa sejuk bila kau demam !! (iklan)


Dah siap uli tu... tuan suami terus pergi dapur buat inti sardin pulak... wa tolong potong bawang & cili api... tolong campak dalam kuali... dia laa yang masak sampai ending... bila mood dah malas.. langsung tiada perasaan simpati pada diri... kehkehkeh...


dah siap goreng... inilah rupa dia... tak semenggah... tapi rasa dia semenggah laa... tuan suami cakap...

      "... watpe nak buat lawa2..?? masuk perut hancur jugak..."

tetiba rasa nak mengamuk.... senang punya statement... wakakakkaa...!! anyway, i'm glad to have the great husband in da world...

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.