March 12, 2014

Mahaguru Raja Bomoh Sewel !

"... ahhh mengarut ! "

               ITU YANG KELUAR DARI MULUT TUAN SUAMI....

actually wa tak tahu apa² tentang kegiatan encik bomoh yang diperkatakan ini... tapi since newfeed FB yang bersepah tentang gambar bebudak main teropong dengan bubu... plus baca komen²... baru wa tanya pakcik Google... dan ternyata... ohhh itu alkisahnya...

.. wa jadi confius... sebab??

             ini cerita Laksamana Do Re Mi atau apa...?? eh kita nak bantu cari orang hilang...

NOT MAKE A JOKESsssssss !!!

its not fun at all laaa... wa rasa macam bullshit semua ni... sepatutnya ia tidak berlaku..


Bagi wa... ia amat memalukan negara Malaysia... bangsa Melayu & agama Islam....  motif...?? bukankah perubatan islam itu mengikut al-quran... bukan menggunakan segala benda kelapa...bubu ikan...tongkat...teropong ajaib laa untuk scan... dah duduk atas tikar bagai....

                  wadefakkksss ini SEMUA...???

... bila melihat video selama 50saat atau kurang, wa lagi bertambah malu... kemain beliau jerit ALLAHUAKBAR.... anak murid dok mendayung guna tongkat.... yang sorang macam nak bina badan dengan tembikai... sorang tu dah berzapin sambil pegang bakul.... what is thisssss....???


                                               Guna ayat al-quran kemaen.... tapi selekeh... Yarabbi....


Psssstttt : Ya, memang mereka ber-ikhtiar... tapi bukan cara serupa ini... apa orang asing akan kata...?? non-muslim akan kata...?? last sekali... ISLAM & MALAYSIA jadi bahan ketawa orang luar... buat masa ini... wa MALU jadi rakyat MALAYSIA ~


No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.