March 23, 2014

Date with Hubby @ Spectrum Ampang

Assalamualaikum wbt .

Actually entry ni aku nak buat hari yang sama semasa dating tersebut tapi malangnya tuan suami sibuk sangat nak kemas bilik kat atas sebab kami dah hampir 10 month kot tido bertilam nipis diatas lantai, di ruang tamu..

.. so aku postpone... then ingat nak tulis entry balik dari hospital after treatment semalam... tetapi badan Ya Rabbi........... tersangatlah tak terbendung... kejap kiri kejap kanan... macam orang mabok todi la camtu...

We all memula pergi zakat... nak tebus duit... maklumlah tuan suami tak bekerja lagi... atas masalah condition badan dia plus huru-hara dengan masalah bil & nak settle itu ini... aku pun taknak desak tuan suami... just cakap...


                             "..nevermind sayang, take ur time ... "


Bila dah masuk Spectrum ni... tempat tuju untuk membesarkan perut adalah kedai makan Thai (luar Spectrum) ataupun Speedy Pizza (dalam Spectrum)... and so tuan suami dah tanya aku nak makan apa.... disebabkan dah layan nasi beriani Mama Nora masak, aku pun dah takde nafsu memberontak nak makan apa... kecuali.... NANDO's ! tapi jauh plak so takpe, abaikan kehendak sendiri dulu..


.. Last hubby said... "emmm teringin nak makan something yang bulat, bila potong jadi 3 segi..." ok set ! memang pizza lettewwww....

we all pun sampai... amik order... tuan suami nak itu dan nak ini... aku ikutkan je... si waitress macam gedik sikit.... alih-alih pesan lain dapat lain.... belasah je laaa... malas nak tunggu lebih lama...




algojoohhh betul laa tuan suami time ni... 
dia makan memang sentiasa algojoohhh pun.... wahahhaaa.. 

.. tak kisah lah sebab that day dia memang tak makan kat rumah pun.... makanan aku tak habis pun dia tolong habiskan... satu sikap tuan suami... dia tak suka membazir, tak macam si puan isteri... acapkali membazir !

Lepas makan... kita ronda dan rondalah.... lepas tu pergi karaoke... wa ingat nak tengok wayang, tapi sebab tuan suami alergik dengan tangga.... so beralah laa... melalak is some a good choice... so 2 jam direct , melalakkkkk je ...

Itu jelah ceritanya. Lepas tu balik laa!

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.