Cemburu kerana.....baby !

Assalamualaikum wbt..

Today is just Sunday yang sucks.... air takde lagi... dah 5 hari dah kena catu... tidak menepati kata-kata yang alkisah kononnya 2 hari ada air & 2 hari seterusnya dicatukan... tapi sini.... 5 hari sudah... 1 jam je ada air so sambil tu kau boleh berak, mandi or masak just in 1 hour... buat rasa diri ni nak maki hamun secukup rasa lah ..!

... mukadimah memang agak panjang sikit... cuma monolog hati wa yang runsing... beberapa hari ni emosi tak stabil... mungkin wa kena penyakit yang........ sedih secara tiba-tiba...???


from research.... inilah yang wa dapat.... sedih yang sangat tidak ada sebab.... mula-mula peluk tuan suami, nangis.... lepas tu nak tido pun.... nangis.... i just control my emotion but still.... i'm cryin' ....

                         Kenang nasib yang huru-hara lately.... macam pissed-off sangat dah !


... Wa jadi sensitif bila dengar suara baby... sebab realise that I can't have a babies. 


Pernah cakap dengan tuan suami, how about anak angkat...?? wa memang sukakan budak-budak kecik especially kalau budak tu dah start manja gila dengan wa... but yet, tuan suami taknak tanggung risiko tentang anak angkat ni... evendo ada black & white... still boleh menang fight at court.... fuhhh.... jauh terpesong dari catatan sebenar ni...

+++++++++++++++++++++++++++++++

.. Nah... kini baru wa faham perasaan kaum wanita & orang yang sudah berkahwin yang dahagakan zuriat... sebagai seorang wanita & isteri, wa rasa kurang lengkap tanpa kehadiran insan bergelar anak... rasa keinginan tu... tengok kawan-kawan yang buyung.... rasa cemburu tu sangat membebissssbuterssss.....

Ada disebabkan kemandulan.... dan sebagainya... tapi wa...?? kedua-dua buah pinggang rosak.... cubaan mengandung selalu gagal.... kalau mengandung pun kena gugurkan... ohhh perasaan yang susah untuk di-deklamasikan....

.. lebih lagi bila tuan suami mengidam itu dan ini.... orang akan tanya wa... ".. kamu dah berisi ke??..." wa hanya.... membisu dengan keadaan sangat terluka.

Cemburu kerana.....baby ! Cemburu kerana.....baby ! Reviewed by Tunsha Ayunie on March 30, 2014 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.