8/1/13 - Monolog Aku Cuma Di Kiri

August 17, 2013

Tutorial 'Unfollow' Blog 2013 | Tips

2:11 AM 5
Tutorial 'Unfollow' Blog 2013 | Tips
Assalamualaikum wbt..

Huh..!! dah memalam buterssss ni... rasa rajin pulak nak buat tutorial... eksaited yooo...!! sebab ini pertama kali kot wa bikin tutorial... ini pun baru jumpa cara... tak tau la kalau ada yang dah buat entry yang berkaitan...
'
.. Kadang² BLOGSPOT mengalami kesesakan lalulintas seperti lagging... macam wa.. banyak follow blog orang itu ini... sampai tak terbaca... dan yang dah berkurun tu harus di-remove... berapa kali dah wa guna cara lama (tekan button bunga tu) tapi tak berkesan... asyik error je... arini rajin pulak wa godek² sistem... dan taraaaa....!!! akhirnya masalah dapat diselesaikan jugak....!!! kehkehkeh.......

Step (1)

 ☁ ok.. perkara yang pertama.. sila pergi tekan button kat 'muka' korang tu.

====================

Step (2)

☁ Banyak sungguh jenis blog wa... kehkehkeh... haaaa...!! 
next, lu orang tekan 'Account Setting' ye..

====================

Step (3)

☁ Dia akan keluar kejadah macam ni... lepas tu lu orang tekan la option 'Dashboard' ..

====================

Step (4)

☁ Bila lu orang dah scroll bawah sket tu... lu orang akan nampak Friend Connect.. 
seterusnya just click 'Manage' ye kekawan... 
hambikkk ko.. kemain banyak blog wa follow... muahahahhaha...!! ok nextttttt....

====================

Step (5)

☁ Okkkk... dia akan keluar macam ni pulak.... lu orang tekan la pokcik 'Setting' ...

====================

Step (6)

☁ Last sekali... dia akan keluar popup.. lepas tu lu orang click option 'Sites you've joined' ...
and taraaaa...!! STOP FOLLOWING !

====================

ok.. dah siap..  so korang boleh la dengan megah rasa... me-remove mana² blog yang agak² dah bersarang tu... weeehuuuu...!! selamat mencuba ye... bye² !