Meet COOKIE & FLUFFY ! - DARI JARI NOVELLA

June 02, 2013

Meet COOKIE & FLUFFY !

Al-kisah bila tengok para blogger kemain syok lagi update blog... baru lah rasa macam... HEY !! aku ada blog so AKU WAJIB update even nak berak sekalipun... !! okkkk now sila muntah sebesen .

... bukan apa.. kadang tengok para blogger kemain sempat amik 10 saat just nak update... "aku nak pergi pantai tengok pakwe mat salleh,ok bye !" ... heh ! ini bukan rasa annoyed ye... cuma rasa how diorang ni rajin gilerrr alagappas untuk apdet anything everything even in 10's second... ohhh sweet...

Hello i am Ku Amani ! ecey *konon* tak tak.. just the name wa agak suka when my beloved lover punya name pun starting with ; Ku Syed :) memang dah lama minat dengan nama Ku... Que.. Tengku... whatsoever 'U' lah !

.. so that day on Wed' , As datang rumah wa hantar dua ekor Syrian Hamster yang sangat cutie & noty.. first day jari telunjuk kiri dah jadi mangsa kerakusan hamster tersebut yang dinamakan as Cookie Monster... atau dalam melayu-nya... err... Raksasa Kokak... arwah opah kata gigit tu KOKAK... dan Cookie sangat agresif berbanding dengan Fluffy ..

 
Just meet.. Cookie.. tengok muka pun dah macam monster mintak kaki... 
ala-ii "stuart little" pun ye jugak... kehkehkeh

++++

Different with Fluffy Papi... agak manja.. on first day and second je kot badan tu kemain cam kena heart-attack bila wa usik dia... and Fluffy ni sangatlah kuat tido... so the third day wa try la bebelai bulu-ii dia yang sangat flufffff gilerrrr sampai rasa nak picit-ii tu... dia boleh buat badan geli-ii plak tapi tak gigit pun... maklumlah.. Fluffy agak malas... yang dia tau... TIDO ! macam PUAN dia... ooppss !

Masa ni Fluffy start berebut tempat tido dengan Cookie... 
dan selalu si Cookie akan beralah dan tido luar smallhouse diorang ni... 
haaa alang-ii gengster tu... 
suci jugak hati si Cookie ni rupanya... miahahahhaa !

.. since ada pets ni.. wa rasa la sikit macam ada jugak kehadiran keBINATANGan dalam rumah ni setelah sekian lama rumah ni tidak berpenghunikan binatang...

but lately wa busy dengan bisnes POPIA NESTUM... saja memenuhi masa lapang disamping try untuk survive sendiri dengan permulaan bisnes ni... insyaAllah... see u in nexxxxtttttttttttt entry !! *tak tahu bila*

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.