5/1/13 - Monolog Aku Cuma Di Kiri

May 14, 2013

Mas Nawaitu - AKU MAHU LELAKI BERUWANG !

10:57 AM 1
Mas Nawaitu - AKU MAHU LELAKI BERUWANG !
Assalamualaikum wbt n' morning !

How r u readers?? hehe.. lama tak menaip pagi-pagi so my fingers rasa macam berat je... tapi wa rasa macam HARUS jugak menyediakan entry ni sebab terlalu ramai yang shown their stupidity secara sengaja atau tidak sengaja... kecoh di FB & YOUTUBE !

Who is Mas Nawaitu Sobirin ??

This was her... totally her !!

Question :: Why i get involves and waste my time to write about this woman???

Answer :: ... Because she's special person.. with gorgeous voice and i meant it !!

........ wahh ambik..  keluar dah broken english wa.. ok lah.. wa tak berapa kenal dia dan tak kenal langsung actually... tapi sebab sikap wa adalah stand on postive side... so wa try jugak kaji selidik... siapa dia ni...?? wa tahu, ramai yang kenal dia sebabkan video dia YANG INI...


For those people's yang normal rasanya tak ada masalah dengan video ni... siapa yang tengok video ni dengan mata hati pun for sure tak ada masalah dengan video ni... tapi wa sangat kecewa dengan those yang maki hamun dia... dan wa tau prinsip this woman simple... "HATERS NEVER LET ME DOWN!"... itu yang buat wa respect sangat tentang dia...

Tapi yang ni... 
 
.. Seriously bro, kamu adalah orang yang sangat2 MENYEDIHKAN !!

-----------------------------------------------------------------------------------

.. Dia adalah seorang OKU tapi i'm not sure OKU dari segi apa... but yang wa tahu dia harus duduk atas wheel chair untuk memudahkan pergerakan dia... and for sure too, wa tak pernah pandang dia seorang yang buruk but wa tengok dia sangat COMEL !! again, wa maksudkan segala apa yang wa taip disini..

Dia upload video on u-tube adalah untuk menunjukkan bakat dia... and she's has her own right ! apa salahnya?? dia happy buat camtu...

But satu video parody yang sangat buat wa tidak setuju adalah INI !


Dan juga typical comment dari tuan punya video... ( Firdqus Ahmqd)

Wa tengok banyak kali komen ni rasa nak gelak sehhh... bukan apa... kenapa lembab sangat otak tu tak refresh... dia fikir semua OKU tak mampu buat apa-apa ke??? and paling best... dia tak faham pun apa yang cuma Mas Nawaitu buat on that video... tu pun mau sentap...??? seriously... wa sedih tengok orang melayu sekarang... terlalu PASIF !!

.. Sedangkan on her description.......

 

SOooooooooooOOoooo????.......... kenapa harus nak tunjuk bodoh tu melampau... seriously... semua yang komen sangat tak pakai otak dan hanya guna nafsu semata... SEDIH !!

.. To sis Mas Nawaitu... semoga sentiasa dilindungi Allah swt dan dikurniakan kebahagiaan... U have handsome daddy and sweetiest mummy.... myself, don't know who are really YOU... but all i can say that i love your way... From Auni With Love ~

May 09, 2013

Confession diriku yang bersedih ~

8:57 AM 0
Confession diriku yang bersedih ~
Assalamualaikum wbt and... morning !

How are you'll readers?? rindu sama wa ke tidak?? TAK..?? ok no offense. actually wa sangat dan sangat sedih dengan perjalanan yang Allah atur ni.. seem like i have'nt any kudrat lagi... rasa macam... heyyy WHY ME...??

.. Tak la teruk sangat jika nak bandingkan orang yang berapa minit nak nikah and cancel at very last minutes.. Means, wa masih ada excuse... everything goin be so so rushing... tak prepare apapun melainkan sijil kursus kahwin didalam tangan.. that all !

Sebab wa sendiri ada masalah dan mr.ajinomoto wa pun ada something selindung so wa macam kelam kabut.. ending... semua ZERO... oh ya.. Allah masih duga kesabaran ni setiapkali wa rasa pegang dan gapai rasa bahagia.. but it's ok.. (kekadang dah macam salah qada qadar dah..)


.. Wa tak rasa frustrated atau kecewa macam mana wa kecewa sebab kena tipu dengan si gendut tu dulu... cuma wa rasa terkilan dengan apa yang terjadi... adakah diri ini sentiasa bawak suwey...??? entah.. LOST !



Kadang rasa nak bawak diri ni terbang jauh-jauh... i want to get married not only because for a freedom.. yeah lepas kahwin of coz tanggungjawab semua atau suami pulak and YES, mr.ajinomoto tak suka wa buat benda bukan-bukan..

.. Niat hati nak kawin sebab wa nak finished up segala apa yang ganggu kepala hotak dan sanubari... tapi setiapkali usaha nak bina masjid ni.. asyik tersekat2.. ke tuhan tak bagi lagi wa pegang title bini orang..?? ENTAH ! wa akan cuba fight dengan apa yang wa mahukan sekarang... pelantak apa orang lain nak kata... dia tidak ada harta berjuta.. apalagi dia seorang OKU... cuma semangat dia membolehkan wa fight sakit wa sekarang...

Semoga masih ada ruang untuk diri wa gapai apa wa mau... woooo dah sadis rasa bikin entry arini.. see ya.. bye..