March 10, 2013

Spend time with FH "

Assalamualaikum wbt and hello all readers.. kekadang masih tertanya ada lagi ke nak baca kisah aku yang merapu kerapu ni?? lama tak menulis.. kejang rasa jari.. dah tak aktif macam dulu.. entah... kosong.. macam mana la blogger lain boleh ada idea melipat-lipat menaip atas keyboard tu?? wa jadi dengki hokeyyyy...

.. Jumaat aritu after treatment (dialisis).. wa kuar dating dengan FH.. alaaa tak la kemana-mana sangat.. area Selayang Mall je.. since wa memang tak berpeluang sangat nak jumpa FH sebab masalah transport.. so memang area berdekatan je.. well.. bukan FH tak mampu nak beli kereta and driving cuma dia punya phobiaholic masih kekuatan so wa as his future wife *eceh* .. shud be faham la kannn... mana boleh nak desak orang.. no way.. ! i'm not that kind of person..

So lunch kat mc'd je.. wa tak biasa area selayang mall tu so memang tak tahu pun ada makan2 yang menarik kat situ.. yang wa nampak cuma Mc'd & KFC je.. since baru gak makan KFC mama belanja aritu.. makan mc'd je la.. tapi frustrated... kita kasik order cheese burger... dia kasik kita mc'chicken.. tu laaa waktu ambik order tu kemain gedik abadi... nak jadi customer service ni tak oayah cover cun sangat ! menyampah..

....... tapi disebabkan wa rasa macam MALAS nak cari pasal.. telan je arrr mc'chicken tu walaupun nafsu makan dah start nak mati minit tu jugak . (.. tak habis pun ending mc'chicken tu ).. sian FH.. berapa kali dah dia belanja makan, wa asyik tak habis... (..adakah aku ni kenyang sangat tengok muka dia yang ala Zamani tu?? ) agagaggaa rosak akhlak !

Lepas lunch kami terus gerak ke karaoke walaupun wa tak confident wujud ke tidak karaoke kat selayang mall ni.. dah penat mencari.. ada kat 2nd floor - Just K famili karaoke.. tapi wa rasa Just K hanya take over je tempat ni.. tak silap dulu K-box... tak kisah lah... asalkan bukan karaoke jamban... muahahahhaa !!

Muka wa sedikit *banyak sebenarnya* cengkung afta treatment..
(memang bangga tayang gigi besau tu... takdaq kaber2 cun dah sekarang)
Tak tahu kenapa muka FH gitu.. tapi wa tetap bangga dengan gigi besau tu 
since FH kata wa comey..
(tang mana comey memang lerrrr cheq kompius)
Microfon tu adalah bukti yang kami memang lah pergi karaoke.. !!
(masa ni FH kemain melalak sakan... stressed out katanya..)
Ini?? ini nak bagitau yang walaupun gigi wa besar...
 tapi wa tetap maintain gojesss dan osemmm gilersss....
 sila pang diri ini sebanyak kali sampai gugur gigi ye...

++++++++++++++++++++++++++++

.. Lepas dah karok tu FH offer nak belikan kek dari secret recipe sebab dia nampak mata wa tak habis melilau tengok ciskek kat situ... aritu masa birthday kempunan nak makan ciskek... mula2 wa jual mahal.. well kalau boleh wa taknak la semua depends on FH walaupun dia mampu dan anggap semua tu tanggungjawab dia... heh!

Sebelum beli kek kami jalan2 la kat mall tu.. sampai la mata ni melilau lagi tengok bebola salji yang terhias dalam kedai souvenir tu... as usual.. FH memang selalu prasan kehendak mata ni lalu dia bertanya wa mau ke?? of coz jawapan dari hati sanubari mak joyah... menjawab penuh inesen.. "errr..takpelaaa..." 2-3-4 puluh kali FH tanya... so diri ini mengalah dengan kehendak hati.. "errr.. NAK! " FH senyum.. betul2 dia layan wa macam budak kicik itu hari.. dengan tokey kedai tu pun layan wa macam retisss tom tom bak je..

Mana tokey tak kawtim dengan FH layan wa cam bebudak... 
barang yang wa beli pun semua bajet comeyyyyy je... agaggagagaa
Paling suka shaking2 benda ni.. sebab?? 
.....sebab suka buat wa senyum sorang2 sampai terlena...

++++++++++++++++++++++++++++

.. Memang kami jarang berjumpa atau bertentang mata bersama... seronok jugak macam ni... bila jumpa je FH layan wa ala2 bidadari gitu... tak bangga... cuma rasa la sedikit LIFE disitu.. terasa agak selamat bila ada dengan dia.. alhamdulillah..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.