2013 - DARI JARI NOVELLA

June 14, 2013

Mood EGO, kekadang SELFISH !

1:37 AM 0
Mood EGO, kekadang SELFISH !
Sementelah.. assalamualaikum wbt..

Lama tak blogging waktu malam... baru je siapkan popia yang orang order... tapi  ada yang dipulangkan kembali... sebab...??

emm.. 2-3 hari lepas.. Kak'in msg wa..

".. Fiq, kenapa kak'in tengok popia tu makin surut je.. takkan kak'in nak bukak satu-satu & timbang sendiri...?? blaaa blaaa blaaa... "

... seolah wa pulak yang dipersalahkan.. tapi biasa lah.. adat meniaga/bisnes ... layan je la kerenah CUSTOMER... lagipun wa dah biasa attend customer, cuma bukan dalam bidang bisnes... perasaan lain sikit... sebab in bisnes... wa yang buat kerja....  bukan kerja untuk orang, tapi diri sendiri...

Bila ada yang complaint... mula rasa rendah diri....

.. segala yang terjadi di hari-hari wa, buat wa hilang punca je... rasa macam nak buat benda-benda bodoh..

"...hold dulu laaaa..." - monolog hati -

Orang kata wa EGO... pentingkan diri... tapiiiiiii................................. hmmm !


June 02, 2013

Meet COOKIE & FLUFFY !

11:05 PM 0
Meet COOKIE & FLUFFY !
Al-kisah bila tengok para blogger kemain syok lagi update blog... baru lah rasa macam... HEY !! aku ada blog so AKU WAJIB update even nak berak sekalipun... !! okkkk now sila muntah sebesen .

... bukan apa.. kadang tengok para blogger kemain sempat amik 10 saat just nak update... "aku nak pergi pantai tengok pakwe mat salleh,ok bye !" ... heh ! ini bukan rasa annoyed ye... cuma rasa how diorang ni rajin gilerrr alagappas untuk apdet anything everything even in 10's second... ohhh sweet...

Hello i am Ku Amani ! ecey *konon* tak tak.. just the name wa agak suka when my beloved lover punya name pun starting with ; Ku Syed :) memang dah lama minat dengan nama Ku... Que.. Tengku... whatsoever 'U' lah !

.. so that day on Wed' , As datang rumah wa hantar dua ekor Syrian Hamster yang sangat cutie & noty.. first day jari telunjuk kiri dah jadi mangsa kerakusan hamster tersebut yang dinamakan as Cookie Monster... atau dalam melayu-nya... err... Raksasa Kokak... arwah opah kata gigit tu KOKAK... dan Cookie sangat agresif berbanding dengan Fluffy ..

 
Just meet.. Cookie.. tengok muka pun dah macam monster mintak kaki... 
ala-ii "stuart little" pun ye jugak... kehkehkeh

++++

Different with Fluffy Papi... agak manja.. on first day and second je kot badan tu kemain cam kena heart-attack bila wa usik dia... and Fluffy ni sangatlah kuat tido... so the third day wa try la bebelai bulu-ii dia yang sangat flufffff gilerrrr sampai rasa nak picit-ii tu... dia boleh buat badan geli-ii plak tapi tak gigit pun... maklumlah.. Fluffy agak malas... yang dia tau... TIDO ! macam PUAN dia... ooppss !

Masa ni Fluffy start berebut tempat tido dengan Cookie... 
dan selalu si Cookie akan beralah dan tido luar smallhouse diorang ni... 
haaa alang-ii gengster tu... 
suci jugak hati si Cookie ni rupanya... miahahahhaa !

.. since ada pets ni.. wa rasa la sikit macam ada jugak kehadiran keBINATANGan dalam rumah ni setelah sekian lama rumah ni tidak berpenghunikan binatang...

but lately wa busy dengan bisnes POPIA NESTUM... saja memenuhi masa lapang disamping try untuk survive sendiri dengan permulaan bisnes ni... insyaAllah... see u in nexxxxtttttttttttt entry !! *tak tahu bila*

May 14, 2013

Mas Nawaitu - AKU MAHU LELAKI BERUWANG !

10:57 AM 1
Mas Nawaitu - AKU MAHU LELAKI BERUWANG !
Assalamualaikum wbt n' morning !

How r u readers?? hehe.. lama tak menaip pagi-pagi so my fingers rasa macam berat je... tapi wa rasa macam HARUS jugak menyediakan entry ni sebab terlalu ramai yang shown their stupidity secara sengaja atau tidak sengaja... kecoh di FB & YOUTUBE !

Who is Mas Nawaitu Sobirin ??

This was her... totally her !!

Question :: Why i get involves and waste my time to write about this woman???

Answer :: ... Because she's special person.. with gorgeous voice and i meant it !!

........ wahh ambik..  keluar dah broken english wa.. ok lah.. wa tak berapa kenal dia dan tak kenal langsung actually... tapi sebab sikap wa adalah stand on postive side... so wa try jugak kaji selidik... siapa dia ni...?? wa tahu, ramai yang kenal dia sebabkan video dia YANG INI...


For those people's yang normal rasanya tak ada masalah dengan video ni... siapa yang tengok video ni dengan mata hati pun for sure tak ada masalah dengan video ni... tapi wa sangat kecewa dengan those yang maki hamun dia... dan wa tau prinsip this woman simple... "HATERS NEVER LET ME DOWN!"... itu yang buat wa respect sangat tentang dia...

Tapi yang ni... 
 
.. Seriously bro, kamu adalah orang yang sangat2 MENYEDIHKAN !!

-----------------------------------------------------------------------------------

.. Dia adalah seorang OKU tapi i'm not sure OKU dari segi apa... but yang wa tahu dia harus duduk atas wheel chair untuk memudahkan pergerakan dia... and for sure too, wa tak pernah pandang dia seorang yang buruk but wa tengok dia sangat COMEL !! again, wa maksudkan segala apa yang wa taip disini..

Dia upload video on u-tube adalah untuk menunjukkan bakat dia... and she's has her own right ! apa salahnya?? dia happy buat camtu...

But satu video parody yang sangat buat wa tidak setuju adalah INI !


Dan juga typical comment dari tuan punya video... ( Firdqus Ahmqd)

Wa tengok banyak kali komen ni rasa nak gelak sehhh... bukan apa... kenapa lembab sangat otak tu tak refresh... dia fikir semua OKU tak mampu buat apa-apa ke??? and paling best... dia tak faham pun apa yang cuma Mas Nawaitu buat on that video... tu pun mau sentap...??? seriously... wa sedih tengok orang melayu sekarang... terlalu PASIF !!

.. Sedangkan on her description.......

 

SOooooooooooOOoooo????.......... kenapa harus nak tunjuk bodoh tu melampau... seriously... semua yang komen sangat tak pakai otak dan hanya guna nafsu semata... SEDIH !!

.. To sis Mas Nawaitu... semoga sentiasa dilindungi Allah swt dan dikurniakan kebahagiaan... U have handsome daddy and sweetiest mummy.... myself, don't know who are really YOU... but all i can say that i love your way... From Auni With Love ~

May 09, 2013

Confession diriku yang bersedih ~

8:57 AM 0
Confession diriku yang bersedih ~
Assalamualaikum wbt and... morning !

How are you'll readers?? rindu sama wa ke tidak?? TAK..?? ok no offense. actually wa sangat dan sangat sedih dengan perjalanan yang Allah atur ni.. seem like i have'nt any kudrat lagi... rasa macam... heyyy WHY ME...??

.. Tak la teruk sangat jika nak bandingkan orang yang berapa minit nak nikah and cancel at very last minutes.. Means, wa masih ada excuse... everything goin be so so rushing... tak prepare apapun melainkan sijil kursus kahwin didalam tangan.. that all !

Sebab wa sendiri ada masalah dan mr.ajinomoto wa pun ada something selindung so wa macam kelam kabut.. ending... semua ZERO... oh ya.. Allah masih duga kesabaran ni setiapkali wa rasa pegang dan gapai rasa bahagia.. but it's ok.. (kekadang dah macam salah qada qadar dah..)


.. Wa tak rasa frustrated atau kecewa macam mana wa kecewa sebab kena tipu dengan si gendut tu dulu... cuma wa rasa terkilan dengan apa yang terjadi... adakah diri ini sentiasa bawak suwey...??? entah.. LOST !



Kadang rasa nak bawak diri ni terbang jauh-jauh... i want to get married not only because for a freedom.. yeah lepas kahwin of coz tanggungjawab semua atau suami pulak and YES, mr.ajinomoto tak suka wa buat benda bukan-bukan..

.. Niat hati nak kawin sebab wa nak finished up segala apa yang ganggu kepala hotak dan sanubari... tapi setiapkali usaha nak bina masjid ni.. asyik tersekat2.. ke tuhan tak bagi lagi wa pegang title bini orang..?? ENTAH ! wa akan cuba fight dengan apa yang wa mahukan sekarang... pelantak apa orang lain nak kata... dia tidak ada harta berjuta.. apalagi dia seorang OKU... cuma semangat dia membolehkan wa fight sakit wa sekarang...

Semoga masih ada ruang untuk diri wa gapai apa wa mau... woooo dah sadis rasa bikin entry arini.. see ya.. bye..

April 02, 2013

Keccebukkkkk jatuh katil !

12:39 PM 0
Keccebukkkkk jatuh katil !
Pagi yang dah tak berapa nak pagi... saja la ingat nak update poyo-poyo bajet comel sikit... sini mendung² suam je gitu... hujan tidak panas pun tidak... mata meruap² je rasa nak pejam... kalau tak pikir si kecik tu balik sekolah & nak makan... tido tak ingat dah ni...

.. Ahaa malam tadi entah kemaruk apa ntah.. mimpi kemain hebakkk... tak sedar menda... tiba² kecepekkkkkk!!! bemmbemmmbummmMmmm.... dengan megah durja wa jatuh dari katil... setelah sekian lama badan ni melekat atas tilam.... malam tadi terlonggar jugak....

Lepas jatuh tu terus tergelak sesorang... bukan apa... dulu kalau waktu arwah opah ada... jatuh katil je dia yang tolong angkat... ini kena bangun sendiri... wa nak sedih memalam buta hilanglah seri wa.. wa gelak je laa... alahaii rindu pada arwah pulak lagi... al-fatihah.. sayang opah sangat² !

Cenggini la rupa kaedahnya bila dah jatuh katil.. 
kepala tu kemain laa berpusing pinau² ...

Nasihat kepada badan sendiri.. mohon janganlah jangan tido lasak.. wa nih walaupun muda lagi... tapi tulang ni dah macam orang tua... tak kuat dah... salah sikit patah... salah jaga makan boleh strok terus... huhh jauhkanlah... sakit yang sekarang ni pun perit dah nak tanggung... bukan tak syukur pada Allah bagi sakit ni.. rasa hapus la dosa² kecik... tapi wa tetap tak berapa nak kuat semangat beberapa hari ni..

March 29, 2013

AL-Fatihah buat adik Mohammad Adam Firdaus

7:49 PM 0
AL-Fatihah buat adik Mohammad Adam Firdaus
Assalamualaikum wbt.. sebak hati tatkala baca posting² dari sahabat kak Rose Aliah.. apa yang terjangka dalam naluri wa akhirnya terjadi .. Allah swt dah ambil adik Adam kembali ke rahmatullah pada jam 6.05 petang tadi.. al-fatihah.. syurga tempatnya..

.. wa tak kenal Adam secara dekat.. tetapi sebab kasih dan sayang terhadap kak Rose Aliah yang wa panggil kak manja... telah membuat wa sayang pada Adam jugak...
Arwah adik Adam disisi mama (kak Rose Aliah) sehari sebelum dia dijemput..
kasihnya ibu.. membawa ke syurga...

Sabarlah hati yang pilu..
buah hatiku sudah tiada disisiku..
sabarlah hati yang pilu..
Allah lebih menyayangi permataku lebih dariku..
bagai PELANGI PETANG kau pasti pergi jua..

.. Semoga tabah kak manja.. aku tahu antara redha.. kau masih bersedih.. kerana Adam adalah kekuatanmu.. Semoga Adam dicucuri rahmat.. amin..

March 28, 2013

Update dari mama ADAM FIRDAUS ~

9:46 AM 0
Update dari mama ADAM FIRDAUS ~
Assalamualaikum wbt dan selamat pagi.. semoga readers sihat walafiat.. wa just terpanggil untuk mengisi sedikit update tentang adik Mohammad Adam Firdaus anak kepada sahabat yang juga wa anggap kakak, Rose Aliah..
 
Keadaan Adam sebelum sakit.

.. Mengenai adik Adam.. boleh rujuk entry sebelum ini di - Tolong Doakan Mohammad Adam Firdaus ..menjengah seketika di Facebook.. update yang paling latest adalah sms kak Rose kepada sahabat yang lain..
Assalammualaikum.. doc kata adam dah lemah.. dah ada pendarahan dalam perut.. oksigen petang ni pun tak cantik daripada tengahari tadi.. semua kemungkinan boleh terjadi.
.. Dan keadaan adam yang terlantar di HKL.. kasih ibu yang tiada lelah berada di-sisi buah hatinya.. Semoga kak Rose sentiasa kuat dan tabah.. Allah swt tidak menguji hamba-Nya yang tidak mampu.. Semoga doa² sahabat makbul mendoakan Adam sihat semula dan ceria seperti sebelum ini..

March 26, 2013

RESEPI NASI GORENG KIMCHI SEDAP

7:14 PM 0
RESEPI NASI GORENG KIMCHI SEDAP
RESEPI NASI GORENG KIMCHI SEDAP - Assalamualaikum wbt. Percayakah anda aku baru makan sejam yang lepas? Sebenarnya dah lama nak update resepi nasi goreng simple ni. Nasi goreng ni sesuai untuk korang yang suka variasi rasa masam dan pedas. Shud try!

Mana dapat kimchi? Haaa kimchi tu aku buat sendiri. Aku suka buat kimchi tapi aku tak suka makan mentah. So aku letak dalam nasi goreng atau asam pedas. Seriously menggugat keimanan aku. Nasi goreng ni tak perlukan bawang dah sebab bahan perapan kimchi pun dan ada bahan basic nasi goreng.




RESEPI NASI GORENG KIMCHI
Bahan-bahan :
1 mangkuk kimchi (dipotong kecil/ikut suka)
3-4 sudu air perapan kimci
6 senduk nasi putih
ayam/sosej (optional)
2-3 biji cili api (ketuk) @
1 sudu cili boh
sedikit kicap manis
garam secukup rasa

Cara-caranya :
Panaskan sedikit minyak.. lepas tu goreng kimchi dan airnya serta cili hingga sedikit kering.. masukkan kicap & nasi.. perasakan dengan garam. SIAP !!

RESEPI KIMCHI DI SINI

March 25, 2013

Apa salahnya CANTIK???

8:54 PM 4
Apa salahnya CANTIK???
Assalamualaikum wbt... humangaihhhh... lama dah wa tak menaip ni... rindu sangat untuk menaip mengarut dan menempek hasil nukilan wa yang tak seberapa menduga akal pembaca... cewahhh...

.. Dalam beberapa hari ni sebenarnya rindu sangat dengan perkataan² dan huruf2² yang menyerlah di-keyboard tapi disebabkan penyakit "M" menguasai diri joyah uolssss... maka wa pun postpone jelaa segala kehendak jari ni...

Makkkk aihh kemain panjang mukadimah... kau orang faham ke??? wa lagi la tak faham... lalalalalala 

Bercerita pasal CANTIK.. semua orang ingin cantik.. especially la perempuan.. wa pun kalau gambar tak cantik.. wa edit sampai cantik... kulit nampak gebussss... lantak la orang nak kata gambar tu fake.. tak terima segala kesempurnaan ALLAH swt bagi... tapi asal mata ni dapat tengok muka tu cantik... so i will publish.. ala² tayang muka uolsss...

 .. Dan perempuan ni kalau nak cantik.. dia akan guna segala macam produk yang dijamin kulit halus mulus macam cikta (rozita che wan) .. oh ye.. pakailah safi rania ye... wa dah pakai... tak jadi apapun... alih² sekarang guna facial foam paling murah.. Gervene Royal Jelly.. wangi... kehkehkeh... haaa ! bukan sekadar produk kecantikan.. tapi mekap harus jugak... ambik contoh diri sendiri dah lerrr... kalau keluar tu bedak tak tebal 10inci jangan panggil wa nih joyahhh hokeyyy... miahahhahaha !

Maaf ye joyah memang sengaja culik gambar ni...
 mohon di-halalkan... tak ada niat pun nak aibkan sesiapa..

.. Membelek² FB adalah rutin yang memang gagal untuk ditinggalkan.. adalah al-kisah wa ternampak gambar ni.. pengantin sebelum dan selepas disolek.. banyak komen ada unsur negatif... yang komen² negatif ni pulak dari mak-mak yang dah kawin.. juga bapak-bapak yang dah boroi... so walaupun wa bukan empunya badan... wa agak tersentap dengan pemikiran orang melayu ni.. (tiba² rasa nak sokong apa Tun M cakap..) "MELAYU MALU MEREKA MELAYU" ... untuk kali ni je... memang malu 5 minit jadi melayu.

Macam² lagak sipolan.. ada yang kata gambar fake... ada yang kata kang kalau tanggal mekap hubby dia pengsan la.. lari la.. terkejut laa... macam² agenda wa tengok... sampai rasa sangat menyampah... apa yang salah tentang gambar di-atas..?? biasa la kuasa mekap & seri pengantin...

.. Kepada makcik pakcik yang dah gendut perutnya dan dah tahap monopos tu.. jagalah lidah anda dari berkata sesuatu... tak boleh fikir sedikit logik ke yang hubby dia memang boleh terima seadanya diri si puteri dari sebelum bermekap... jangan la jadi poyo atau terencat sangat ye :) jangan nanti makcik² yang laserrrr tu plak hilang laki sebab perut dah berlipat.... mintak dijauhkan.

 

March 17, 2013

Hapdet hapdutttttt

10:42 AM 0
Hapdet hapdutttttt
Sebenarnya tak ada apa wa nak update pun.. MALAS... tahu tak?? dah beberapa hari busy sebab iwan nak nikah...dan hari ni busy lagi sebab nak settle belah iwan sendiri (yang termetri family wa)... nikah dah settle.. yang pengantin perempuan dah settle..

.. Sementelah corat coret pasal perkahwinan ni... wa malas sebenarnya nak involve dah... hubungan dengan apak sedara wa sendiri kucar kacir.. kang majlis kahwin jadi majlis ala2 lahad datu plak.. hambikkk kau !

arini tak ada mood nak menaip seperti kebiasaan.. cuma terngiang2 pulak dalam telinga ni bila kaklong bagi idea untuk buat buku sebab dia kata dia suka baca ayat2 wa.. ok akan difikirkan.. semua orang tahu (semua la sangat) yang wa memang suka sesuatu penulisan... hurm.. idea kering kontang... camne nak bikin buku pulak.. kan?? haih padahal ramai je yang suruh wa buat buku since wa nih asyik bermasalahhhh je... huhu....

 
Di masjid antarabangsa sempena pernikahan mereka2 yang bernikah...
Muka wa memang tak semenggah beberapa hari ni coz 
makan tak lalu... ubat skip.. treatment hampeh... so inilah kekdahnya...

 ok itu je. bye. 

 

March 10, 2013

Spend time with FH "

11:56 AM 0
Spend time with FH "
Assalamualaikum wbt and hello all readers.. kekadang masih tertanya ada lagi ke nak baca kisah aku yang merapu kerapu ni?? lama tak menulis.. kejang rasa jari.. dah tak aktif macam dulu.. entah... kosong.. macam mana la blogger lain boleh ada idea melipat-lipat menaip atas keyboard tu?? wa jadi dengki hokeyyyy...

.. Jumaat aritu after treatment (dialisis).. wa kuar dating dengan FH.. alaaa tak la kemana-mana sangat.. area Selayang Mall je.. since wa memang tak berpeluang sangat nak jumpa FH sebab masalah transport.. so memang area berdekatan je.. well.. bukan FH tak mampu nak beli kereta and driving cuma dia punya phobiaholic masih kekuatan so wa as his future wife *eceh* .. shud be faham la kannn... mana boleh nak desak orang.. no way.. ! i'm not that kind of person..

So lunch kat mc'd je.. wa tak biasa area selayang mall tu so memang tak tahu pun ada makan2 yang menarik kat situ.. yang wa nampak cuma Mc'd & KFC je.. since baru gak makan KFC mama belanja aritu.. makan mc'd je la.. tapi frustrated... kita kasik order cheese burger... dia kasik kita mc'chicken.. tu laaa waktu ambik order tu kemain gedik abadi... nak jadi customer service ni tak oayah cover cun sangat ! menyampah..

....... tapi disebabkan wa rasa macam MALAS nak cari pasal.. telan je arrr mc'chicken tu walaupun nafsu makan dah start nak mati minit tu jugak . (.. tak habis pun ending mc'chicken tu ).. sian FH.. berapa kali dah dia belanja makan, wa asyik tak habis... (..adakah aku ni kenyang sangat tengok muka dia yang ala Zamani tu?? ) agagaggaa rosak akhlak !

Lepas lunch kami terus gerak ke karaoke walaupun wa tak confident wujud ke tidak karaoke kat selayang mall ni.. dah penat mencari.. ada kat 2nd floor - Just K famili karaoke.. tapi wa rasa Just K hanya take over je tempat ni.. tak silap dulu K-box... tak kisah lah... asalkan bukan karaoke jamban... muahahahhaa !!

Muka wa sedikit *banyak sebenarnya* cengkung afta treatment..
(memang bangga tayang gigi besau tu... takdaq kaber2 cun dah sekarang)
Tak tahu kenapa muka FH gitu.. tapi wa tetap bangga dengan gigi besau tu 
since FH kata wa comey..
(tang mana comey memang lerrrr cheq kompius)
Microfon tu adalah bukti yang kami memang lah pergi karaoke.. !!
(masa ni FH kemain melalak sakan... stressed out katanya..)
Ini?? ini nak bagitau yang walaupun gigi wa besar...
 tapi wa tetap maintain gojesss dan osemmm gilersss....
 sila pang diri ini sebanyak kali sampai gugur gigi ye...

++++++++++++++++++++++++++++

.. Lepas dah karok tu FH offer nak belikan kek dari secret recipe sebab dia nampak mata wa tak habis melilau tengok ciskek kat situ... aritu masa birthday kempunan nak makan ciskek... mula2 wa jual mahal.. well kalau boleh wa taknak la semua depends on FH walaupun dia mampu dan anggap semua tu tanggungjawab dia... heh!

Sebelum beli kek kami jalan2 la kat mall tu.. sampai la mata ni melilau lagi tengok bebola salji yang terhias dalam kedai souvenir tu... as usual.. FH memang selalu prasan kehendak mata ni lalu dia bertanya wa mau ke?? of coz jawapan dari hati sanubari mak joyah... menjawab penuh inesen.. "errr..takpelaaa..." 2-3-4 puluh kali FH tanya... so diri ini mengalah dengan kehendak hati.. "errr.. NAK! " FH senyum.. betul2 dia layan wa macam budak kicik itu hari.. dengan tokey kedai tu pun layan wa macam retisss tom tom bak je..

Mana tokey tak kawtim dengan FH layan wa cam bebudak... 
barang yang wa beli pun semua bajet comeyyyyy je... agaggagagaa
Paling suka shaking2 benda ni.. sebab?? 
.....sebab suka buat wa senyum sorang2 sampai terlena...

++++++++++++++++++++++++++++

.. Memang kami jarang berjumpa atau bertentang mata bersama... seronok jugak macam ni... bila jumpa je FH layan wa ala2 bidadari gitu... tak bangga... cuma rasa la sedikit LIFE disitu.. terasa agak selamat bila ada dengan dia.. alhamdulillah..

February 28, 2013

27th FEBRUARY - Thanks sayang !

9:33 AM 2
27th FEBRUARY - Thanks sayang !
Semalam birthday wa.. Happy birthday to me ! wah inesen.. urmm deeply sad sebab semalam tak ramai pun yang wish wa.. especially orang2 yang wa anggap as bestfriend.. entah.. bestfriend la sangat... wa dah takde istilah bestfriend pun.. err takpe la.. sedar diri... dang ! kang dah bikin ayat sentap..

.. Sempena birthday,wa mintak my Tuan FH belanja Nando's.. actually tak mintak sangat pun.. all the planning with mama actually cuma sebagai lelaki gagah Tuan FH mestilah yang patut belanja.. so thanks for him walaupun tersangat laaaa tak sedap makan Nando's semalam... ayam tak cukup masak... entah kenapa entah... tapi sememangnya tak sedap !! menyesal ajak satu family makan... masing2 pinggang tak licin pun... (selama ni wa makan sedap je..) semalam sumpah memanglah tak sedap... Tuan FH pun komplen hokeyyyy... dia kata itu first and last dia makan kat Nando's.. next destination.. Kenny Rogers... yebba yebba...

Tujuan makan di Nandos sebenarnya nak rasa kesedapan Espetada ni.. Google macam sedap tapi not my taste... entah kenapa makan semalam segala benda masam.. tasteless... damn !

Dengan Tuan FH kesayangan... tahun ni lah birthday wa yang paling wa happy.. at least someone appreciate wa seadanya... kalau teringat waktu wa sweet 21, wa kena maki ok.. KENA MAKI... just appreciate bila senyuman wa dikembalikan semalam walaupun ada titik sedih berlaku.. alalala sesedih manja la gittu...


And last.. present Tuan FH bagi sempena birthday wa... actually dah lama wa idamkan loket jed naga lilit ni... yang secret recipe tu tu tu... pun sama..  baby cacing dalam perut mengidam lama dah... hohoho...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

so that's all... wa pun takde citer best sangat in fact pun gambar tak banyak... cuma nak nyatakan wa happy je.. hee~

February 16, 2013

GAMBIT & astro !

10:29 PM 0
GAMBIT & astro !
Demam Fear Factor ! konon.. wa bukan apa.. menyampah gila dengan kumpulan gambit... haiss... tapi nak buat macam mana.. itu program astro.. banyak sangat bias.. dari zaman Akademi Fantasia.. peserta yang poyo kemain diorang simpan... yang best-best dia kasik kick dulu.. apapun tak boleh..

.. Mula-mula tengok kumpulan Gambit ni.. ok je.. tak la teruk sangat pun.. mula-mula nampak jugak la tanda supportive disitu.. tapi tak lama... dari episod berapa entah.. siap doa-doakan kekawan dia lemas.. wa sangatlah tak boleh terima... takda etika bersukan ke ini brooo gambir?? opsss gambit !

 

and another episode, dia dah tunjuk pailang.. meronta-ronta.. tak rasa ke dia malukan diri sendiri?? yang paling wa hangin bila waktu penyingkiran.. dah terang-terang kumpulan si gambit ni patut tersingkir... ehhh tiba-tiba takde penyingkiran.. nampak permainan disitu?? yeahhh astro memang gila rating ! biasakkk arr drama lebih... stok menyampah sebenarnya..

.. Harini nampak pulak betapa poyo si gambit ni merendah & meloserkan kekawan dia yang lain.. wadefakkk sehh.... ingat kacak sangat lettewww.... makin panas pulak rasa bila teringat sikap gambit yang tak berapa tulus nih... dah laaa... mak bedah nak tidooOooo.... mohon tak mimpi gambit waktu tido kang... cau !