9/1/12 - Tunsha Ayunie Punya Belog

September 29, 2012

Dilema Cinta Si Gadis Terlarang

9:42 AM 2
Dilema Cinta Si Gadis Terlarang
Assalamualaikum wbt... Morning... It's Saturday !! Weekend2 yang berjalan dan berlalu pergi... Lama sungguh tak keluar weekend2 nih... Kecuali dengan family... KOT...!! Maklumlah wa nih kan dah hidup macam FOREVER ALONE je... kuiii kuii kuii....


.. Mula2 macam terpikir jugak mau update ke taknak... Tapi sebab blog nih blog wa... So wa pun nak coretkan jugak walaupun hakikat ia adalah sama sekali "privacy" ... Better luah disini dari berkongsi dengan kawan yang entah2 backstabber... MUAK + JIJIK !! (.. termaktub mood memang suwey pepagi ni....)


Title post pun dah macam huru-hara... Dah macam zaman cinta Raja Gopal gamaknya... Ececeeyy... Tidaklah.. Yang sebenarnya wa terperangkap dalam cinta kumbang terhalang... (Hubby orang la senang citer..) Wa tak tahu ini adalah CINTA...?? ataupun sebab wa nih terlalu sunyi orangnya sampai senang je jatuh cinta... Macam As penah cakap sebelum nih...

".. Bila lu sunyi.............. 
Dengan semua orang lu akan jatuh cinta especially yang layan lu baekkkk punyerrrr..."

... Adakah ini adalah kesalahan wa sendiri... Wa masih harapkan Ying tapi dia tak muncul2... Satu2nya cinta hati wa dah pergi... Lepas tu ada orang lain masuk main ketuk2 hati wa.. Tapi semua-nya sudah berstatus...


Bila duduk sorang2 wa rasa lawak pun ada... Memang senang kot insan FOREVER ALONE nih jatuh cinta... Atau sebenarnya confuses dengan perasaan sendiri... LOST kaedahnya... itulah dia....

.. Mengharapkan sesuatu yang tidak pasti itu bukan mudah pun... Wa dah rasa sakit dia macam mana... Lagi-lagi benda itu terus tak menjadi... Plan kemain semarak... Tapi haprak terusss... (Ada rupa orang frustrated tahap gaban tak...??)

*Hubungan tanpa status*

September 20, 2012

Tolong Doakan Mohammad Adam Firdaus !

10:33 PM 10
Tolong Doakan Mohammad Adam Firdaus !
Assalamualaikum wbt... Para-para blogger... Mungkin terlalu lambat untuk wa update mengenai ini... Since wa punya line pun agak lembab macam tisu basah...

 ...Baru2 nih Kak Rose, kenalan yang wa anggap macam kakak jugak... Mengalami musibah dimana anaknya Mohammad Adam Firdaus (5 tahun) mengalami kerosakan saraf otak... Dan kini doktor kata urat saraf otak Adam telahpun mati dan peluang untuk Adam hidup amatlah sangat tipis...

Mungkin naluri keibuan wa membuatkan wa sangat faham apa yang kak Rose rasakan ketika ini... Cuma mampu berikan sokongan padu walaupun wa tahu itu sia2 kerana dia dalam keadaan sangat sedih...



Mohon doakan kesejahteraan Adam & keajaiban Allah swt... 
Ramai2 sedekahkan al-Fatihah untuk anak kecil ini ya...

-------------------------------------------------------------------

September 10, 2012

Terima Kasih, ABANG...!!

3:07 AM 0
Terima Kasih, ABANG...!!
Actually wa nak update esok entry nih... Tapi disebabkan IF wa hold dah tentunya entry nih takkan terbina... Wahhh terbina gitu...

... Al-kisah tak berapa hangat dipasaran.... Tak laku pajak gadai... Kisah bermula bila wa hangin satu badan akibat insan yang kurang sungguh tak berapa nak faham bahasa.... Paksa2 wa dengan benda yang agak wa tak suka nak buat... I hate people when too pushing me... Apa sebab sey??? Orang dah taknak... so enough..!


Bila dah panas hati mula nak caci maki... So landasan terbaik adalah mengadu dengan abang terbaik wa masa kini... Haidi. Lepas tu mula wa update status atas karpet FB... And terjadilah maki sesedap rasa disitu...

Wa tahu Haidi nak suruh wa maki puas2 dulu.....


.... And back to inbox... Wa ceritalah pasal ada mamat sex maniac kacau wa... Bla bla bla... Sampai dia suruh unfriend... Dan suruh unfriend dia jugak.... Terus wa tanya... Sebab apa wa perlu unfriend dia.... ???

Heh..!! Jawapan dia menggelikan hati wa yang waktu tu tengah panas sangat2.... Dia jawab... SEBAB WA JAHAT..... Yes jahat bagi orang luar mungkin sebab bahasa dia agak kurang ajar... Tapi bagi wa tidak...

.." Tengok sekarang lu dah reda marah... " itu kata2 terakhir sebelum dia diam dari inbox... Dengan penuh megah wa ucap terima kasih... Ya dia seorang yang menyakitkan hati... Tapi dia jugak sifu yang buat hati wa susah nak sentap dengan benda2 bodoh keliling wa.... Dia jugak ajar wa buat ikut apa yang wa nak buat.... (especially benda berfaedah)..


Sekian.... Wa tidak perlu kawan yang ramai untuk merosakkan wa...


Cukuplah dua orang abang wa yang ada dibelakang wa sebagai pemberi semangat.... :)
Thanks abang Adat & abang Haidi.........

September 06, 2012

TAIPO || Perlukah Aku Bekerja Jika Begini...?

8:09 AM 2
TAIPO || Perlukah Aku Bekerja Jika Begini...?
Morning... and HI...!!

Wa rasa dah lama wa skip menaip dalam blog... Entry jangan cerita laa... Berapa kali korang refresh sampai lebam anak tekak pun... Entry tu jugak yang korang baca...

MANY QUESTION...??

..... Kenapa aku macam ni...??
..... Kenapa aku takde idea...??
..... WHYyyyyyyyyyy..........!!!


Nahhhh...!! No answer... SIMPLE ! :)

... Actually hari nih ada perkara yang ingin wa update-kan memandangkan wa tak ada tempat untuk meluahkan... Sini je la tempat wa nak marah ke... Nak sedih ke... Gembira ke... Suka ke... ermm yeah...!!


Today... As well mama akan jerit2 pepagi suruh bangun solat subuh... And as well budak pemalas macam wa nak kena tunggu pukul 7am baru la tergesa2 nak solat... So tengah sedap lena nak masuk dalam mimpi... Pintu diketuk dengan kuat penuh irama kopi dangdut *ok tipu*...


.... " Girl nak ikut pegi office maklang tak...?? " .... dan jawapan muktamad wa adalah... TIDAK...!! Berapa kali mama pujuk wa siap peluk2 bagai dengan harapan hati wa nih cair untuk bekerja... Yelaa... Banyak duit beliau habis hasil dari kikisan wa.... emm perlukah rasa bersalah...?? Yes I am...


Cuma... Jiwa wa mahu rehat dirumah... Wa taknak kemana2... Atau apa2... Niat hati nak dating dengan orang tu orang nih pun wa kuburkan aje... Wa rasa kosong dan rumit... Macam takde jiwa nak buat semua benda alah nih.... Salah ke wa...??


Bukan nak manjakan diri sangat... TIDAK... Cuma hati yang tertanam didalam nih menyimpan 1001 rahsia yang memendam.... (dah macam tak boleh blah ayat nih... gila NONSENSE!) .. But I swear... Manusia penganggur mana yang taknak kerja cari duit...?? Tuhan dah bagi rezeki depan mata tapi wa tolak mentah2.... Hanya sebab... ermm NO REASON.. I just CAN'T with NO REASON... Memang tak ada sebab.... Mama cuba selongkar sebab apa wa keras hati je nak pergi.... Wa cuma geleng dan senyum sambil buat muka busuk... No WAY...!! Tolonglah jangan paksa benda yang wa takkan buat... Now totally nekad...

WHY??
... Perlu kerja kalau hati kau gundah...??
... Perlu kerja kalau kau asyik buat salah...??
... Perlu kerja kalau kau tak tahu cara communate...??
... Perlu kerja kalau kau senyum pun boleh jadi isu...??
... Perlu kerja kalau otak kau melayang2 teringat rumah...??
... atauuu...... benda2 lama...??

PERLU...???


Disaat wa berlawan dengan sakit wa... Sakit rohani dan jasmani... Sakit yang sedia-ada dari kecil... Sakit dari psikologi.... Wa tak mampu untuk melakukan kerja2 yang boleh merosakkan bisnes orang lain... Sebab yang kena nanti haruslah wa jugak...

Please... Just called me sarcartic... weirdo or some irritating... I don't care... Kadang2 hidup nih rumit kan...?? Wa boleh kasi pelbagai tips tapi untuk wa lakukan sendiri... Demn... I'm totally failed..!!