11/1/12 - Monolog Aku Cuma Di Kiri

November 27, 2012

Bising2 Si Tudung Saji~

9:02 PM 0
Bising2 Si Tudung Saji~
Hurm.. Amboi kemain pulak tajuk akuuuu... Hehehe...

Tak ada apa sangat wa nak taip harini.. Cuma berangin suku-suku je dengan CPU cabuk nih.. Berbunyi dah macam cengkerik mintak penampau.. Rasa nak tukar baru tapi maklumlah wa memang tengah miskin.. (Now wa dah tak kerja,sebab orang jijik nak ambik wa jadi pekerja).. But insyaAllah as Mr.Suami promise.. Nanti dia nak upah orang ajar wa menjahit balik.. Rugi wa dah ada basic jahitan tapi terbengkalai macam tu je...

++++

.. Wa dah tak kisah dengan kerja kat office tu... Dulu pun bukan wa nak sangat pergi kerja.. Tapi mama yang nak wa kumpul duit poket sendiri.. Kira tak susahkan dia la nak kasik duit lagi..  Tapi wa ada terlanjur bikin salah.. Dah semua pakat mogok jijik dengan wa.. Ahh pedulik.. Wa tak mati dek keji derr... Lantak lu la nak benci wa ke jijik ke... Sikitpun tak memberi kudis kepada diri wa yang gojes ini.. Cewahhh...

++++

Teringat satu barisan ayat.. 10 kali kebaikan yang kita buat takkan membataskan 1 kejahatan yang kita lakukan... Maksud disini.. Umpama seorang penagih dadah yang ingin kembali ke pangkal.. Dia solat macam mana pun.. Dia mengaji macam mana pun.. Orang tetap pandang dia keji.. Lazimnya.. Tak semua keadaan macam tu.. Keadaan yang sama berlaku pada wa.. Tapi syukur.. Di-saat wa betul2 down dengan keadaan sekeliling yang kusut.. Wa ada Mr.Suami yang sangat2 menjadi tulang belakang untuk wa bangkit.. Kalau wa sorang.. Mahu jiwa memberontak lagi...

++++

Cuma sedih bila mulut2 longkang nih.. Perangai2 longkang nih.. Dari kalangan orang yang "beragama".. Yakni hamba Allah yang paling mulia.. Entahlah.. Wa tak larat nak benci orang... Tapi sekali buat baik orang layan wa macam najis babi.. 10 kali babi wa boleh kasi diorang.. Mama tak ajar wa untuk jadi KURANG AJAR... Tapi wa dah melebihi ajar oleh sebab orang2 yang tak tahu langsung nak hormat kehidupan orang lain.. Yakni.. Jadi HAKIM dunia.. boOooo...!!

.
Fake people always the "PLASTIC of RUBBISH" i really meant it. 

 

November 22, 2012

Sindir Menyindir dikalangan FACEBOOK-er

8:54 AM 2
Sindir Menyindir dikalangan FACEBOOK-er
Morning.. Ada mood sikit wa nak menaip harini.. Since wa punya pc @ hardisk terbakar.. So terpaksa rembat lappy mama.. Ini pun waktu mama memang ke ofis.. Kalau tidak.. Wa macam takde mood nak menaip apa-apa.. Bukan apa la kan.. Kadang2 wa lagi suka suasana yang sempoi.. Tak crowded sangat.. Atau bising2.. Disebabkan wa sendiri merupakan seorang yang BISING.. Wa macam agak serabut dengan enviroment yang hu-ha disaat wa ingin menaip.. Erm.. Idea larikkk gitu !

Tajuk wa adalah dari hari ke hari wa merangkap jejak ke dalam FACEBOOK.. Segala pemerhatian terhadap peel orang.. Semuanya berlandaskan FACEBOOK.. Disitu ada pelbagai aksi.. Kau boleh tengok sejujur2 manusia.. Yang terlalu JUJUR sampai nak berak pun bagitau.. TETAP ADA..!

.. Cuma kadang2 wa terhasil jejak metropolitan manusia sekeliling... Manusia yang sunyi mungkin.. Manusia yang inginkan kasih sayang tetapi tidak diperolehi.. Manusia yang inginkan sesuatu tetapi tidak tergapai dan tercapat... PELBAGAI.. salah siapa??

Dan disebabkan keinginan yang meluap-luap.. Nafsu adalah pengaruh paling tajam.. Wa jugak tak lari dari berperangai macam budak2.. Contohnya.. Tak puas hati dengan seseorang.. Tapi nak sound direct terus... Kau perli2 dia kat FB.. Kalau perli dia and dia terkena sendiri takpe. Tapi kalau kau perli sipolan A.. Tapi sipolan B yang terasa.. Macam mana gamaknya tu..?? Paling tak,tak pasal2 masam muka.. Macam wa kena sebelum2 ni.. Suatu pengajaran.. Rasanya tak perlu sindir orang tu.. Lagi pulak dalam ruang komuniti ni.. Kalau nak sindir jugak makesure jangan clash dengan update2 kawan kau yang takde kena mengena.. hahaha boleh macam tu?? supaya tiada siapapun yang terasa...

err renung sendiri laa... kadangkala jugak darah daging sendiri boleh telingkah dengan benda macam ni.. Sebab?? Masing2 nak cari kepuasan sampai tak peduli perasaan sesiapa... HATI KERING !! *macam wa*

November 17, 2012

Soalan BANGANG yang selalu dipersoalkan ~

7:50 AM 3
Soalan BANGANG yang selalu dipersoalkan ~
Kekadang kita jadi macam bengang dan blurrr je bila perkara yang terang-terang terjadi tu.. Akan dipersoalkan kepada kita.. Senang kata macam soalan bodoh.. Hehe pagi-pagi ni wa saja macam nak ringankan jari update perkara tak berfaedah ni sebab blog ni dah lama sangat bersarang.. Mula2 rasa macam nak close je account yang ni.. Nak bikin blog baru lagi.. Tapi.. Biarlah ini blog yang terakhir menjadi tatapan umum.. Wahhhh... !

ANTARA SOALAN² SENGAL YANG BUAT ORANG BENGANG.


1) BILA ORANG NAMPAK KAU BARING TUTUP MATA.......
S : Kau tidur ke?
J : Tak lah, aku rasa macam nak practice macam-mana waktu mati nanti.


2) KAU BAWAK TV YANG ROSAK JUMPA TECHNICIAN UNTUK DIREPAIR.......
S : Ye? Nak repair tv ke?
J : Tak lah, aku bosan duduk rumah ! Saja bawak TV ni jalan-jalan.

3) WAKTU KAU BARU BANGUN TIDO.......
S : Kau dah bangun?
J : Ish tak laaaaa..... aku tengah tido sambil jalan laa bodo.

4) KAWAN KAU CALL PHONE UMAH KAU.......
S : Oiiii mane kau sekarang?
J : Sini ! Kat kedai Pak Mat Tempe !


5) ORANG NAMPAK KAU KUAR DARI BILIK MANDI BASAH² SAMBIL PAKAI TOWEL.......
S : Kau baru mandi ke?
J : Mana ade, aku jatuh dalam lubang jamban tadi !


6) PUKUL 7 MALAM , KAU BUKAK PINTU UMAH , BARU BALIK DARI KEJE.......
S : Hai , baru balik keje ke?
J : Tak lahh , baru nak pegi nih !


7) KAU KAT DALAM TOILET , PINTU BERKUNCI , ADA ORANG KETUK PINTU........
S : Ada orang tak?
J : *suara kiut* Mane ada orang. Najis je yang tengah bercakap ni..

.. Wa tahu situasi ni sentiasa berlaku pada lu orang... kan...?? Memang rasa bingit gila.. Depan mata je pun oittt... Patut kau tak tanya dah soalan gitu... Kekadang memang bengang... But sometimes we can make it as a troll jokes.. Hehh !



Dan inilah makan dia !! 
yearghh padan dengan muka kau !!