PARODY memalukan diri ! - DARI JARI NOVELLA

October 09, 2012

PARODY memalukan diri !

Assalamualaikum wbt.. It's Tuesday... Sepatutnya wa bekerja arini tapi disebabkan blood pressure agak low... Maka kekatil saja tempat aku dating harini...


.. Then biasalah kalau duduk kat rumah nih... Perkara paling asas wa buat adalah layan video dalam Youtube atau post merapu kerapu dalam Facebook... Dah tengah hari kang baru ada mood nak habiskan novel yang entah berapa lama wa kasik hold..

Bila dah layan Youtube... Wa tersuka tengok la komen2 untuk satu parody video ni ... Parody paling famous sebulan dua nih of course la pasal duckface... Yang pasal adek Feetri kita tu... Tapi wa bukan nak cerita pasal Feetri... tapi.. 

PARODY YANG MEMALUKAN DIRI SENDIRI...

.. Bukan niat nak aibkan sesiapa .. Tetapi sebagai manusia sesama manusia... Amat memalukan la jugak... Bukankah parody itu dibuat untukkasi orang gelak ketawa dengan PARODY yang dilakukan?? Bukanlah untuk dihina... Tapi sebaliknya kekejaman terjadi terhadap sipolan... Teruk sungguh dia dimaki akibat memalukan diri sendiri... Rasanya tak perlu wa nak aibkan dia dengan paste video dia kesini... And mungkin ramai dah tengok pun...


Cuma disini wa rasa untuk yang bercita2 untuk ber-PARODY tu silakanlah buat dengan cermin.. Please stand on ur mirror... And see ur face izzit perfect to make a jokes with others... Tak semua orang boleh terima lawak kita..


... Tapi kalau SEMUA tak boleh terima... Itu sebab anda tidak layak untuk bikin jokes lagipun wajah anda tidak sesuai untuk DOWN-kan orang lain sedangkan anda juga tidaklah secomel mana... (i feel sorry to herself) .. And jangan nak sound orang suruh JANGAN TENGOK sebab kamu masukkan dalam YOUTUBE untuk memperlihatkan kebodohan sendiri... hurmmmm

Please !! Please !! Please !! 

Janganlah expose diri untuk famous kalau tahu memang tak mampu... Cer masuk Vokal Tanpa Rupa ... Yang itu ada chance yang kamu tak kena maki hamun... 



This is for you... 
I hope you will smile :) Jangan nak malukan diri...


No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.