September 06, 2012

TAIPO || Perlukah Aku Bekerja Jika Begini...?

Morning... and HI...!!

Wa rasa dah lama wa skip menaip dalam blog... Entry jangan cerita laa... Berapa kali korang refresh sampai lebam anak tekak pun... Entry tu jugak yang korang baca...

MANY QUESTION...??

..... Kenapa aku macam ni...??
..... Kenapa aku takde idea...??
..... WHYyyyyyyyyyy..........!!!


Nahhhh...!! No answer... SIMPLE ! :)

... Actually hari nih ada perkara yang ingin wa update-kan memandangkan wa tak ada tempat untuk meluahkan... Sini je la tempat wa nak marah ke... Nak sedih ke... Gembira ke... Suka ke... ermm yeah...!!


Today... As well mama akan jerit2 pepagi suruh bangun solat subuh... And as well budak pemalas macam wa nak kena tunggu pukul 7am baru la tergesa2 nak solat... So tengah sedap lena nak masuk dalam mimpi... Pintu diketuk dengan kuat penuh irama kopi dangdut *ok tipu*...


.... " Girl nak ikut pegi office maklang tak...?? " .... dan jawapan muktamad wa adalah... TIDAK...!! Berapa kali mama pujuk wa siap peluk2 bagai dengan harapan hati wa nih cair untuk bekerja... Yelaa... Banyak duit beliau habis hasil dari kikisan wa.... emm perlukah rasa bersalah...?? Yes I am...


Cuma... Jiwa wa mahu rehat dirumah... Wa taknak kemana2... Atau apa2... Niat hati nak dating dengan orang tu orang nih pun wa kuburkan aje... Wa rasa kosong dan rumit... Macam takde jiwa nak buat semua benda alah nih.... Salah ke wa...??


Bukan nak manjakan diri sangat... TIDAK... Cuma hati yang tertanam didalam nih menyimpan 1001 rahsia yang memendam.... (dah macam tak boleh blah ayat nih... gila NONSENSE!) .. But I swear... Manusia penganggur mana yang taknak kerja cari duit...?? Tuhan dah bagi rezeki depan mata tapi wa tolak mentah2.... Hanya sebab... ermm NO REASON.. I just CAN'T with NO REASON... Memang tak ada sebab.... Mama cuba selongkar sebab apa wa keras hati je nak pergi.... Wa cuma geleng dan senyum sambil buat muka busuk... No WAY...!! Tolonglah jangan paksa benda yang wa takkan buat... Now totally nekad...

WHY??
... Perlu kerja kalau hati kau gundah...??
... Perlu kerja kalau kau asyik buat salah...??
... Perlu kerja kalau kau tak tahu cara communate...??
... Perlu kerja kalau kau senyum pun boleh jadi isu...??
... Perlu kerja kalau otak kau melayang2 teringat rumah...??
... atauuu...... benda2 lama...??

PERLU...???


Disaat wa berlawan dengan sakit wa... Sakit rohani dan jasmani... Sakit yang sedia-ada dari kecil... Sakit dari psikologi.... Wa tak mampu untuk melakukan kerja2 yang boleh merosakkan bisnes orang lain... Sebab yang kena nanti haruslah wa jugak...

Please... Just called me sarcartic... weirdo or some irritating... I don't care... Kadang2 hidup nih rumit kan...?? Wa boleh kasi pelbagai tips tapi untuk wa lakukan sendiri... Demn... I'm totally failed..!!

2 comments:

  1. selain sebab lu sakit oni, benda lain yang buat lu rasa taknak keje tu kalau boleh tolak ketepi..

    standard la masalah2 lain tu..wa pon hari2 kalau boleh malas nak keje..ingat katil, malas mengadap bos,mls hantar bini keje, mls jumpa org, mls segala-galanya..tapi terpaksa..

    tapi sbb lu sakit..tu memang alasan kukuh dah takleh keje..majikan pon suh staf cuti kalau sakit beb..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la beb... mak sedara wa mmg niat nak bantu kasikwa duit disamping nak tolong wa selok belok keje opis.... tapi wa memang dah x boleh.... bila orang desak2 wa.. wa berangin plak :( cam pemalas gile wa nih...

      Delete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.