Syawal Yang Dinanti... Ramadhan Yang Dibawa Pergi~ - DARI JARI NOVELLA

August 04, 2012

Syawal Yang Dinanti... Ramadhan Yang Dibawa Pergi~

Entah... Rasa macam wa nak menulis entry nih memandangkan dalam FACEBOOK dah berpusu-pusu cerita pasal hari raya... Cuma wa sendiri tak ada mood raya seperti yang lepas2... Wa rasa kosong... Kejap sungguh ramadhan tahun nih... Liplaplip dah masuk minggu kedua... Aduhai... Bila diri rasa dekat pada Tuhan... Saat tu rasa tak mahu berpisah dengan bulan mulia nih... Rasa macam dah takkan jejak untuk ramadhan seterusnya... (Apa kena ntah dengan aku nih...)


.. TERKILAN..! Bila kita kata sedih ramadhan akan berlalu... Ada yang tanya...

 :: Beliau :: 
Apa pasal sedih...?? Kan dah nak raya..?? Yeyy yeyyy...!!

:: Aku :: 
 !@#$%^&************

Bukan nak berlagak baik sebab wa memang tak baik pun... Memang jahat... Ikut sedap kepala wa je.. Nak maki aku maki... Nak herdik aku herdik... Nak mentalam aku mentalam (tikam belakang) ... Tapi entah lah... Seakan sentap dengan mereka2 yang seronok nak beraya sedangkan wa rasa TAK SERONOK LANGSUNG...!! Kenapa ye...?? Apakah ini tanda2.. ermmm.... OK taknak taip...


.. Hakikatnya.. Manusia lebih menantikan Syawal kan..?? Yelaaa boleh pakai baju baru... Berkumpul sanak saudara... Yang kekanak tentu best dapat duit raya... (Termasuk jugak wa.. kehkehkeh...) Balik kampung tanam jagung... Makan ketupat lemang... Serunding... Biskut raya... Ewah2 meriahnya.... Tapi wa tetap tak rasa benda tu... Erghhh...!!

Yang nih...?? Dah tentu2 laaa takdaq sapa nak pos kat cheq... 
Oleh itu cheq copy paste tayang kat angpa dengan perasaan yang berlagak gila babeng punya.... 
Cheq time raya nih suka kad je... ngeh ngeh ngeh..!! 
*ensem plak mamat dalam gambaq nih walaupun katun ja...*

--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--

:: NotaJiwa ::
Semoga diri ini akan sentiasa bertemu dengan Ramadhan 
yang seterusnya serta seterusnya.. Amin..!!
LIKE kalau suke :)

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.