8/1/12 - Monolog Aku Cuma Di Kiri

August 30, 2012

LIRIK | Shanel - Di Ciptanya Hawa

11:28 PM 0
LIRIK | Shanel - Di Ciptanya Hawa
Assalamualaikum wbt... Sihat dak...?? Dah lama wa tak update apa2... Konon nak update kisah raya la ape la... Tapi malasssssss.... MALAS....!!! I don't know what wrong with me.... Very the kebabunnnn..... Huh...!!


.. Haaa... Ini ini dia... Wa kenal lagu nih dari dalam cerita Takdir Qismah... yang Lisdawati berlakon tu.. Ohh wa susah nak lawan cerita2 dalam TV nih... Tapi sebab ada Wawa Zainal dengan Lisdawati... Wa tengokkan jugak... Walaupun ending dia cam harammmmmm sket... (pengakuan ikhlas...) Tapi lagu OST untuk cerita nih memang menambat kalbu... Melelehh jugakk laa airmata mak Bedah tengok cerita nih... Huakkkkhuakkkkhuakkkkk.....

Nih mak Bedah dah ready lirik... Lirik dia menambat jantung kelkatu mak Bedah... Sentapppppp mak!



Shanel - Di Ciptanya Hawa

Dikala kau rebah kecewa..
Dan lemas di lautan airmata..
Hanya dia yang tahu mendakapmu..
Membelai jiwa pilu..

Dikala dirinya didustai..
Hidup perit kerana diduga-duga..
Tak pernah sinar matanya pudar..
Bibirnya tetap tersenyum..

Disebalik kelembutannya..
Terselit kekuatannya..
Yang tak terbanding jua begitu waja..
Diciptanya setiap hawa..

Di hatinya adanya kasih..
Seluasnya samudera..
Yang tak terbanding jua hujung dasarnya..
Itulah cinta dari syurga..

Dikala dirinya didusta..
Hidup perit kerana diduga-duga..
Tak pernah sinar dimatanya pudar..
Bibirnya tetap tersenyum..
Sembunyi duka..

August 07, 2012

Biskut Cornflakes - Rajin Adik Beta!

11:17 PM 2
Biskut Cornflakes - Rajin Adik Beta!
SELAMAT HARI RAYA...!! ceyceycey.... Selamat berpuasa untuk hari ke-18... Actually dah lama nak update entry tapi disebabkan keadaan kesihatan yang suwey2... Maka terlambat sikit lah...

.. Kau orang dah bikin biskut raya...?? Berapa jenis...?? Ahad aritu wa dengan gigih ajak mama bikin biskut... And paling gigih buat biskut aritu adalah adik kicik wa... Alhamdulillah beliau dah besar... Dah boleh diharap... Ringan beban mama.. Dan wa jugak... ! Kehkehkeh -gelakKEJAM-

Antara babak kerajinan adeq tersayang... Keding je budaknya.. Bila nak gemok tatau ler.. Tapi penyayang jugak... heee~

Inilah rupa biskut cornflakes nih haa... Resepi adaptasi dari Tok Aunty Nor... Dan berjaya jugak wa sekeluarga melakukannya... Cecceeyyyy....

-

-

-

-

-

-

-

-

Dan macam tetiba je rasa malas nak menaip pepanjang... Nampak bantal dah kenyit2 mata je mintak dibelai2... Bwahahhaaha...

LIKE kalau suke :)

August 04, 2012

Syawal Yang Dinanti... Ramadhan Yang Dibawa Pergi~

10:15 PM 0
Syawal Yang Dinanti... Ramadhan Yang Dibawa Pergi~
Entah... Rasa macam wa nak menulis entry nih memandangkan dalam FACEBOOK dah berpusu-pusu cerita pasal hari raya... Cuma wa sendiri tak ada mood raya seperti yang lepas2... Wa rasa kosong... Kejap sungguh ramadhan tahun nih... Liplaplip dah masuk minggu kedua... Aduhai... Bila diri rasa dekat pada Tuhan... Saat tu rasa tak mahu berpisah dengan bulan mulia nih... Rasa macam dah takkan jejak untuk ramadhan seterusnya... (Apa kena ntah dengan aku nih...)


.. TERKILAN..! Bila kita kata sedih ramadhan akan berlalu... Ada yang tanya...

 :: Beliau :: 
Apa pasal sedih...?? Kan dah nak raya..?? Yeyy yeyyy...!!

:: Aku :: 
 !@#$%^&************

Bukan nak berlagak baik sebab wa memang tak baik pun... Memang jahat... Ikut sedap kepala wa je.. Nak maki aku maki... Nak herdik aku herdik... Nak mentalam aku mentalam (tikam belakang) ... Tapi entah lah... Seakan sentap dengan mereka2 yang seronok nak beraya sedangkan wa rasa TAK SERONOK LANGSUNG...!! Kenapa ye...?? Apakah ini tanda2.. ermmm.... OK taknak taip...


.. Hakikatnya.. Manusia lebih menantikan Syawal kan..?? Yelaaa boleh pakai baju baru... Berkumpul sanak saudara... Yang kekanak tentu best dapat duit raya... (Termasuk jugak wa.. kehkehkeh...) Balik kampung tanam jagung... Makan ketupat lemang... Serunding... Biskut raya... Ewah2 meriahnya.... Tapi wa tetap tak rasa benda tu... Erghhh...!!

Yang nih...?? Dah tentu2 laaa takdaq sapa nak pos kat cheq... 
Oleh itu cheq copy paste tayang kat angpa dengan perasaan yang berlagak gila babeng punya.... 
Cheq time raya nih suka kad je... ngeh ngeh ngeh..!! 
*ensem plak mamat dalam gambaq nih walaupun katun ja...*

--=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=--

:: NotaJiwa ::
Semoga diri ini akan sentiasa bertemu dengan Ramadhan 
yang seterusnya serta seterusnya.. Amin..!!
LIKE kalau suke :)

Cincin Di Jari Manis~

8:59 AM 0
Cincin Di Jari Manis~
Ehem... Tahu tak kenapa cincin tunang ke.. Perkahwinan ke... Biasa disarungkan ke jari manis..?? Meh nak tunjuk propa.. Wa tahu ramai yang dah buat entry nih... Tapi sebab wa pun nak sesemakkan blog wa dengan perkara sama... Maka... Dengan lenggang kangkungnya aku pun copy paste jugak hal ehwal yang sama... Punca...?? Terminat pulak dengan propa cincin nih haaa....



Ok now.. Satukan kedua tangan korang dan tekuk jari tengah ke bahagian dalam.. Kemudian 4 jari lainnya pertemukan ujungnya (lihat gambar)...

Permainan dimulai... 5 pasang jari tetapi hanya sepasang yang tidak boleh dipisahkan...

Cuba buka ibu jari korang... Ibu jari boleh di buka kerana ibu jari mewakili orang tua... Manusia mengalami sakit dan kematian... Oleh kerana demikian orang tua kita juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti...

Tutup kembali ibu jari korang dan buka jari telunjuk korang... Jari telunjuk mewakili saudara kita (abang,kakak,adik)... Mereka memiliki keluarga sendiri... Dan mereka juga akan meninggalkan kita suatu hari nanti...

Sekarang tutup jari telunjuk korang dan buka jari kelingking korang... Jari kelingking mewakili anak-anak... Cepat atau lambat anak-anak juga akan meninggalkan kita kerana mereka harus berkeluarga sendiri...

Selanjutnya.. Tutup jari kelingking korang... Bukalah jari manis dimana korang menyarungkan cincin perkahwinan... Korang pelik tak kenapa jari manis tu tak boleh dibukak walaupun korang siksa dia... Buntalkan mata pun.. Tak boleh bukak jugak...?? Ini kerana jari manis mewakili suami isteri... Selama hidup korang dan pasangan korang akan terus melekat satu sama lain... Sehidup semati... :)

Actually wa tengok benda nih dalam cerekarama yang Eman Manan dengan Sharifah Amani berlakon tu... Sampai mama pun test buat benda nih... Yeahh looks sweet pe... Ada betul jugak tu.. Kan...??


:: NotaJiwa ::
Teringin kahwin... Tapi taknak kahwin... Boleh gitu..??