Sejenak Tahlil & Marhaban di Rumah Ibu~

It's not totally my biological mother.. Cuma disebabkan hormat insan yang hampir sebaya dengan Mama.. Maka layaknya wa panggil dia ibu.. Well... Dah semua panggil beliau camtu.. So... Gitu-gitu lah...

... Actually wa baru sampai rumah tadi.. Around 4am something... (OK please jangan typical minded sangat..) Mungkin untuk anak gadis macam wa.. Tidak seeloknya balik lewat pagi.. Tapi.. Ermm keadaan memaksaku begitu... Cewahhh... CUT..!! OK cerita sebenar...

Bergerak dari rumah ke daerah Banting pada hari Jumaat adalah agak merimaskan.. SEBAB..?? Jalan yang umpama jam tak cukup roti tu sangat membelenggu kepala hotakk... Kau ikut la jalan pintas manapun.. Hanya akan jumpai JAMMED..!! Maka bergerak dari rumah sekitar jam 7pm lebeyyy... Dan sampai hampir jam 10pm lebeyyyy... err boleh gitu..?? Kemain lama redah jammed macam semut beratur nak berebut gula...

Dah sampai rumah ibu... Ibu siap cakap... "Dior.. Please tido rumah ibu..." GuLLppp..!! Rayuan itu membuat diriku yang gojes ini .. kussss lemah semangat..! Bukan ape.. Itu bukan rayuan gombal.. Tapi betul2 punya ajakan tu.. Dah siap ready bilik untuk wa.. (Also the girlish yang lain) walaupun gegurl yang ada waktu tu cuma wa & Vee... Kak Ila dah balik dengan family dia... Fuhhh nasib baik kau datang VEE... Kalau tak rasa macam aku sekuntum bunga terlarang dikelilingi kumbang2 padang pasir...

Errr...Yes..!! Ini wa & Vee ... 
Kami sentiasa berdua - *gambar last month*

... Dan demi menjaga hati puan rumah... Wa pun membantu sedikit dengan merias bunga telur sempena hari kawin anak gadis ibu... Cucu2 ibu kemain manja lagik dengan akak kenit sorang ni... Entah.. Wa berdamping dengan ibu ibarat wa rasa arwah opah disisi wa... I don't know why but the feeling is true.. Tuptaptuptap... Jam menunjukkan pukul 2am+...

Tayang gambar wa dengan ibu kejap - *February Season*


Lepas tu... Biasalaaa budak2 bujang.. Bukan reti balik awal.. Lepak mapley jap... Kali ni makan lagi... Makan dan makan... OK budak kecik ini disuruh MAKAN untuk MEMBESAR...!! OK just imagine wa dikelilingi oleh 8 big braderss... And seorang akak (VEE) yang kepala toink macam wa jugak... So I just can say.. OK! Lagi2 bila abang Ismahalil Hamzah yang menyuruh wa makan... ermm I'm not obsesses with him... Cuma.. Kekadang impian untuk memiliki abang yang hai-kononnye rockers... Terasa sangat tercapai lerr gituuu...

Tuptaptuptap lagik... Jam sudah tayang body ibarat model... Berpaksikan jarum merangkap 3am++ .. Terus rasa sedar diri bahawa wa sudah lambat untuk pulang... (Memang mampoih kene dengan mama..) Tapi dalam mood redha je laaa... I never did anything wrong... Cuma wa rasa saat itulah wa seperti di-adik2kan.. (sebab kat rumah.. akulah KAKAK!) Disaat itu jugak wa rasa abang2 wa nih sangat membuat wa ceria dengan gomelan poyo diorang tu...


:: Nota Jiwa ::
Keluarga wa tetap PERTAMA di hati... 
Kadangkala umur yang melonjak dan rasa kesunyian ni membuat 
wa memberontak untuk berkawan dengan orang2 luar... ermm... 
Sometimes I didn't understand myself..
Sejenak Tahlil & Marhaban di Rumah Ibu~ Sejenak Tahlil & Marhaban di Rumah Ibu~ Reviewed by Tunsha Ayunie on July 07, 2012 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.