Puisi Dari Abang~ - DARI JARI NOVELLA

July 09, 2012

Puisi Dari Abang~

Assalamualaikum wbt... Baru ada masa untuk update.. Quite busy dengan benda2 yang tak berapa nak berfaedah sangat... Cuma suka mengarut dalam FACEBOOK... Ala maklum... Kalau wa tak mengarot... Para2 Facebooker sunyik... Rindu..! *ececey prasan melebeh leley plak*


.. Dikala ini... Wa rasa sangat keseorangan... Seakan tiada siapapun memahami wa... Layaknya cuma dikelilingi manusia2 yang suka menghukum... Tak tahu apa punca pangkal... Tetiba je menghukum...


Semalam.. Berborak dengan abang kesayangan wa dunia akhirat... Dia ada kasik wa satu puisi.. Puisi ni sangat2 menyentapkan hati wa... Sebab wa sangat terharu... Dia memahami liku hidup wa... Ermm...

 " Berada di penjara janji
memerhatikan burung bebas di luar jeriji
terasa ingin sekali
mengopak jendela setia
dan berlari di padang luas

Aku tak bisa lena disini
sambil merangkul sampah
yang kadang-kadang jadi api
membakar diri

Pun selamanya
padang jadi luas
burung jadi bebas
atau nanti
aku tersesat pada rimbun
rumput dan lalang?"

Dia menyempurnakan hidup wa... 
Walaupun sentiasa menyakitkan hati... Tenkiu abang...!

...........................................................

:: Nota Jiwa ::
Mereka dan mereka sangat menyempurnakan diri ini.. 
Tanpa wa harap kehadiran seorang lelaki penting dalam hidup wa..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.