Ohh Nak Hilangkan Rasa Suwey..?

Hey..!

Wa rasa wa je pun yang rasa suwey nih.. Dalam erti kata lain.. Perasaan yang down ntah haper2 atas perkara yang tak best langsung untuk di-downkan... Yeah betol..!! Tak berbaloi langsung... So sila rejam kepala dalam jamban sambil buat "peace" ...


SUDAH...!!


Itu bukanlah hal yang ingin ditulis... Cuma bila korang rasa down.. Apa korang buat..?? Menangis..?? Toreh tangan..?? Hantuk kepala kat dinding..?? Tumbuk cermin sampai pecah..?? Gelak sorang2..?? *OK wa tau lu gile*


Baiklah murid2 sekalian.. Let's me suggest... The thing yang patut lu semua buat... Ehem2... (Hopefully lu orang tak cari wa lepas ni sambil berniat dalam hati nak rejam kepala wa dalam jamban gak!)


Firstly.... Jap nak betulkan topi kasik muka gojes sket... Ok let go bebehhh...!!


Merokok~
Yes! Smoking.. Merokok.. Ini boleh buat korang release... FAKTA berpendapat.. Sebenarnya orang nak release otak dengan merokok ni... Hanya mindset.. Hanya tengok2 asap je buat diri tu release.. So kalau tak isap pun takpe.. Cukup kalau bakar rokok tu kasik kucing korang isap.. Takde kucing?? OK now sila isap sendiri... Amaran KERAS... Merokok membahayakan kesihatan anda.. tapi bukan kucing anda... (Wa buat lawak ni... Sila gelak!)


Tumbuk bantal~
Haaa! Tumbuk je la bantal tu.. Sekurang2nya berapa kali lu tumbuk pun.. Dia tak berdarah.. Kurang masalah pergaduhan... Kurang kecederaan.. At least tangan lu je yang lenguh pun... Alaaaa kalau lenguh sapu arr minyak cap kapak ke... gamat ke... bla bla bla....


Berdiri depan cermin dan senyum~
Senyum adalah sedikit sebanyak membantu korang menghilangkan perasaan yang macam sampah tu... Ye betul... Korang senyum je laa depan cermin tu.. Sambil cakap... "Tak sangka aku ni cantik/ensem...eeeeee terharunye..." (sambil buat muka cute gile babenggg)


Letak ais campur air paip dalam besen & jerit~
Ini berguna jugak untuk lu yang rasa tak tau camne nak luah perasaan tu.. Serious dis usefull advice... Sebenarnya orang tekanan ni.. Dia banyak menyimpan atau memendam.. Evento dah luahkan kat orang2 sekeliling pun belum tentu luah habis kan...? cer terai cer terai... NOW..!!


Wudhuk, Solat & Quran~
Last but not least... Inilah yang terbaik.... Antara kita sebenarnya susah nak buat benda ni.. (termasuk wa)... Tapi bak kata ustaz Azhar Idrus.. Semua perkara yang baik sentiasa dibuat secara terpaksa... So lebih baik paksa diri untuk buat.. (OK my mistakes sebab tak copy-paste ayat beliau yang bebetul) .. Tapi lebih kurang arrr kan maksudnye... ermm dekati diri dengan ALLAH swt... Seperti firman-Nya :: Ingatlah kamu kepadaKu nescaya AKU ingat (pula) kepadamu.. Dan bersyukurlah kepadaKU.. Dan janganlah kamu mengingkari (nikmat) KU"... (Al-Baqarah-ayat 152)...


OK?? ok steadehhhh..... Harap lu semua tak suwey2 dah... Ingatan tulus ikhlas ditaja oleh.....

Awek yang penuh gojes tapi sentiasa men-suweykan diri... 
(apsal la muke aku begini...mwahahhaha!)

Kbye!

:: Nota Kaki ::
Adie panggil wa penyet... *tutup hidup* 
oh comelnye!

Ohh Nak Hilangkan Rasa Suwey..? Ohh Nak Hilangkan Rasa Suwey..? Reviewed by Tunsha Ayunie on July 03, 2012 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.