June 18, 2012

Apa Itu Sindrom Asperger?

Semalam wa melayan Hindustan . Ehem.. Shah Rukh Khan dengan Kajol yang berlakon.. My faveret actor & actress gitu...


.. Lepas dah godek-godek apa yang ada dalam Facebook... Masa untuk melayan TV pulak... Dah half way baru tengok... Cerita pasal religion racist... Ohh interesting..!! Apa yang buat aku tertarik dengan cerita ini... Adalah watak Shah Rukh Khan... Al-kisahnya dia mempunyai suatu penyakit... Iaitu, Sindrom Asperger..



Apa itu ASPERGERS?? (Bukan asperagus okeyyy)


ASPERGERS adalah sejenis gangguan Spektrum Autisme.. Disifatkan juga sebagai kesukaran pesakit untuk berinteraksi secara sosial.. Serta minat dengan aktiviti yang terhad dan stereotaip... Pesakit juga akan sentiasa menonjol dalam sesuatu bidang sahaja... Disebabkan kelebihan mereka dan perangai yang agak lurus bendul.. Mereka sering dilihat sebagai manusia pelik dan mudah menjadi mangsa ejekan atau dibuli...


.. Haaa...!! Ini serba sedikit rujukan yang aku dapat dari pembacaan melalui Uncle Google.. Untuk isi-isi yang lebih lanjut... Meh kembangkan otak di .. SUMBER


Baiklah... Aku dah keletihan sebenarnya... Cuma ambil ruang untuk menaip... 2-3 menjak nih jari kemain rajin lagi nak menaip aje... Oh ya.. Baru je balik treatment.. 


:: Nota Kaki ::
-Kekadang mereka yang tidak normal ni nampak sungguh COMEL!-

1 comment:

  1. aku tak habis tengok citer ni lagi..slow la..baru tengok sampai part srk baca fathihah tu..hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.