6/1/12 - DARI JARI NOVELLA

June 25, 2012

Tak Suka Tak Apa~

3:08 PM 5
Tak Suka Tak Apa~
Haa... So itulah dia... Al-kisahnya...

Actually.. Wa tak kisah pun siapa yang follow @ tidak wa punya tohmahan usang ini... Wa menaip ikut hati... Kekadang wa rasa nak taip pasal hidup wa... Wa taip.. Kalau wa rasa nak share apa wa masak arini.. Wa taip.. Kalau wa rasa nak share pasal wa hangin dengan siapa2... Wa tetap taip...

Well.. Kekadang siapa yang nak baca kisah wa sangat pun... Wa bukan retis... err... Siapa Auni Afiqah...?? It's only me.. Wa bukan siapa2... Anak driver taxi yang berpenyakit... Agak2 wa ada ke peminat setia..?? ermm entah... Wa rasa... TAK ADA SEORANG PUN...

Kalau dulu ada yang bertakhta di hati.. Mengikuti segala penulisan wa... Kini mungkin sudah pergi.. Tapi wa tetap ada keinginan menulis.. Cita-cita untuk menulis tu tebal... Tapi wa takde ilmu.. Kekadang rasa sia2 bila wa siapkan terlalu banyak manuskrip dulu.. Tapi semuanya lesap macam tu je...

... Pengertian HIDUP wa nih... Kata mat salleh... Complicated.. Wa tak pernah menyesal dengan hidup sendiri... Sebagaimana janji wa pada ALLAH sebelum dilahirkan ke dunia dulu.. Cuma kekadang sebagai manusia... Yang poyo konon berhati kering (sedangkan TIDAK..) Wa tetap rasa kesal & sedih dengan perjalanan yang berliku-liku ni... Nak senyum pun dah rasa macam kena paksa... Hadoii laaa....


Tapi wa rasa semangat wa ada kembali... Walaupun dalam jiwa tak berapa stabil.. Tapi wa bersyukur dikurniakan 2 orang abang yang sangat memahami wa... Sangat menjaga wa... Walaupun sometimes diorang kasik wa TEKANAN PSIKOLOGI yang begitu menyakitkan hati... Tapi diorang tak suka bila wa bersedih... Sangat menjadi tulang belakang wa... :)

::NotaKaki::
Bukan tak ada yang lain tunjuk caring... 
Tapi yang memahami cuma mereka "berdua"!

June 18, 2012

Apa Itu Sindrom Asperger?

3:51 PM 1
Apa Itu Sindrom Asperger?
Semalam wa melayan Hindustan . Ehem.. Shah Rukh Khan dengan Kajol yang berlakon.. My faveret actor & actress gitu...


.. Lepas dah godek-godek apa yang ada dalam Facebook... Masa untuk melayan TV pulak... Dah half way baru tengok... Cerita pasal religion racist... Ohh interesting..!! Apa yang buat aku tertarik dengan cerita ini... Adalah watak Shah Rukh Khan... Al-kisahnya dia mempunyai suatu penyakit... Iaitu, Sindrom Asperger..



Apa itu ASPERGERS?? (Bukan asperagus okeyyy)


ASPERGERS adalah sejenis gangguan Spektrum Autisme.. Disifatkan juga sebagai kesukaran pesakit untuk berinteraksi secara sosial.. Serta minat dengan aktiviti yang terhad dan stereotaip... Pesakit juga akan sentiasa menonjol dalam sesuatu bidang sahaja... Disebabkan kelebihan mereka dan perangai yang agak lurus bendul.. Mereka sering dilihat sebagai manusia pelik dan mudah menjadi mangsa ejekan atau dibuli...


.. Haaa...!! Ini serba sedikit rujukan yang aku dapat dari pembacaan melalui Uncle Google.. Untuk isi-isi yang lebih lanjut... Meh kembangkan otak di .. SUMBER


Baiklah... Aku dah keletihan sebenarnya... Cuma ambil ruang untuk menaip... 2-3 menjak nih jari kemain rajin lagi nak menaip aje... Oh ya.. Baru je balik treatment.. 


:: Nota Kaki ::
-Kekadang mereka yang tidak normal ni nampak sungguh COMEL!-

June 16, 2012

Oh My Ying..!

5:30 PM 0
Oh My Ying..!
It's CRAZY..!!

Lagi sekali... Ini hari wa teringat dan teringat wa punya "Kekasih Bayangan"... OK you can call me crazy or whatsoever... Ying WUJUD ok..!! Yes he's EXIST..! Cuma... Ya.. mungkin sebab wa TAK PERNAH jumpa dia... Ooopp dengar suara pun tak pernah... We just in love (in love konon) on the phone... TEXTING ONLY..!! arghhh kerja gila... Sungguh wa rasa, mungkin ada yang kata wa meroyan... serrrr...!! I don't care dude... Call me a fool.. Kemoonnn... Tak menusuk kelerrbuss langsung...


.. Macam mana wa tau Ying wujud kalau wa tak pernah dengar suara dia pun..?? ermm... Maybe from instict..?? Yeah..!! INSTICT..!! Maybe sometimes I've just count on him... Walaupun... Dia tak bagi wa harap ape2...


Hurm... Suppose to be la kan... Wa dapat jumpa dia... IF and only... I'm recover from my sickness.. Susahh woo... err TABAH..?? Ying, I'm always be that way okeyyy!

Huh.. You also can calling me DESPERADOooo... 
Tapi.. Wa masih harap.. 
You is my Ying..!! 
Ohh my Johnny~