5/1/12 - DARI JARI NOVELLA

May 26, 2012

Ehh...?? Aku ke yang HINA kau wahai ORANG KAYA...??

2:17 AM 2
Ehh...?? Aku ke yang HINA kau wahai ORANG KAYA...??
OK entry ni more to personal... Hey I dont care... It's mine..!!

.. Hari ni wa quitely down... Agak lonely sebab abang-abang wa memasing busy ini hari... Tak ade masa untuk adik diorang yang hari-hari emosi... So cara paling mudah untuk wa hilangkan tension akibat bosan adalah dengan....... BERCHATTING...!!! Yessss...!! On Yahoo Messenger...!!


Tapi...... tapi.... tapi..... Once wa masuk dalam chat room... Wa ternampak id yang sesungguhnya familiar yang pernah buat wa bahagia satu ketika dulu... And TODAY..., dia berubah menjadi tersangatlah BANGSAT ..... :)


... Nak marah aku MAKI, suke hati kau....!! Sesungguhnya pantang kerabat wa... Kalau benda wa tak buat... Dikatakan wa buat... Dan sesungguhnya wa paling fakapppp kalau insan yang konon BERAGAMA ni prangai kalah anjing yang lepas sentuh kena samak tu....


OK KALI NI YESSSS.... AKU BETUL2 HINA KAU... PUAS...??


... Ni... agak2 abang kesayangan kau yang menghina aku tu membaca ke...?? Ohh encik trutttt tuttt tutttt.... Silakanlah baca... Silakanlah cakap saye kurang ajar... Yes I am.. Siapa ajar..?? 

ANDA...!!


Wa masuk chatting room dengan cara baik... Walaupun ada insan yang akan bikin wa rasa annoying gila... Wa boleh bikin bodoh... Bukan wa nak expose diri wa sebab dia ada... Cuma wa bersikap agak profesional... For me.. It's past by past.... Wa malas pikir... Dia hanya masa lalu wa... Yang wa simpan ketat didalam diari walaupun dia tak peduli....


.. Amboi... Sesedap rasa dia kata wa memacam... Menyindir kemain... Dah kawin wa ingat dah matang... Boleh pikir... Boleh jaga hati seorang hamba Allah macam wa... Rupanya... Otak suwey.. Ohh nak marah...?? Nak maki... Silekan lagi sekali...


For ur information wahai anak2 orang kaya... Orang macam lu bikin wa jijik... Tersangat jijik... TAHU...?? Macam wa tak tau selama ni ape lu buat pada wa... Ehh anyways thanks Allah... Dia dah tunjukkan wa siapa ANAK ORANG KAYA macam lu nih...


.. Sorry... Wa punya mak sama sekali TIDAK MENGAJAR wa untuk menjadi TERKURANG AJAR... Tapi orang2 macam lu... Yang bikin wa sangat2 TER-AJAR.... ehhh nak maki..?? Silekan... Alaaa lu punye maki tu dah macam sambal belacan untuk wa...


OKeyyyy.... Sekarang lu boleh menyalak pada semua orang... Yang wa dah menghina lu... Yessss sampai mampos wa tak maafkan lu... And I didnt asked you to forgive me coz I do nothing wrong... Sampai akhir nafas jugak lahhh wa jijik dengan janji2 lu... Tutup pekung sendiri... Tuding jari kat orang lain... Nak maki....?? Silekanlah :) Errr... Lu tak maafkan wa...?? Tak menjejaskan kehidupan wa... Sebab lu sama sekali tak mementingkan dalam hidup wa....!


1 jari menuding... 3 lagi pada diri sendiri kan...?? Haha... OK now boleh kasik label wa TAK TAHU HORMAT ORANG LAIN... Now I am... :) Want to sue me..??

May 23, 2012

LIRIK LAGU M.NASIR FT RAMLI SARIP : BALADA SEORANG TEMAN

12:49 PM 0
LIRIK LAGU M.NASIR FT RAMLI SARIP : BALADA SEORANG TEMAN
Haaa... Saje nak update... Kali ni pasal LAGU... Wa actually dah lama nak expose lagu nih... Tapi disebabkan keadaan tak mengizinkan... Maka hold je la post ni setiap masa... Ececeyyy...


... Balada seorang teman..?? Yeahhh meaningful song... Wa sangat suka bait-bait liriknya... Lagu M.Nasir & Ramli Sarip tak pernah kecewakan wa... Lirik yang sangat dominan... Hanya manusia yang mendalami lagu2 mereka saja yang aka memahami lirik-lirik ni... OK, enjoy the song k...




Inilah lagu kau pinta dulu, balada seorang teman
Yang berbekal dengan satu tekad, mencari jalan pulang
Kisah gejolak jiwa dan badan, tersirat dan suratan
Cuba menghapuskan kesakitan, merintih, meraung pinta keadilan

Atas nama sebuah cinta maknawi
Lagu nama perjalanan sepi

Bahu kanan dan kirinya, adalah teman akrab
Memikul beban asmara birahi, tiada kehabisannya
Tubuh manusia ini kekadang lupa dia manusia
Sebutir pasir sebuah pantai, batu-bata dari sebuah kota

Cerminlah, cerminkanlah kejadian ini
Di dalam sebuah panggung sandiwara rasa

Hey musuh! Berikan namamu sebenar
Ayuh tunjukkanlah wajahmu
Ayuh bentangkanlah permainanmu
Hey hidup! Kau humbankan ku di penjara ini
Apakah bentuk emansipasiku merupakan sebuah pusara

Tak cukup kau hempapkan beban kenikmatan ini padaku
Sedang kau tahu tahap mana ketahananku
Itulah yang kau mahu dari jiwa ini

Apalah pasir yang menjadi kaca
Kaca menjadi cangkir
Apalah tangan yang membentuk cangkir
Apalah mulut yang meminum air
Aku nantikan hujan mawar
Tak ingin lagi kehilangan

Turunlah hujan mawar
Basahkan bumi sahara ku
Biarku bermandi
Seribu warna pelangi
Biarku hapus rindu
Dalam pelukan cita maknawi

Inilah lagu kau pinta dulu, balada seorang teman
Yang berbekal dengan satu tekad, mencari jalan pulang
Kisah gejolak jiwa dan badan, tersirat dan suratan
Cuba menghapuskan kesakitan
Meraung, meminta suaranya
Kedengaran
Oh.. kau rindu
Apalah pengujungmu...

May 19, 2012

Mood Blogwalking Di Malam Hari~

12:36 AM 1
Mood Blogwalking Di Malam Hari~
Assalamualaikum... Ahaaa arini wa takde ape nak buat... Layan FACEBOOK pun bosan... Baca novel karang tertido... So... Rasa macam nak merantau... Melompat... Meronggeng... Menggedik dalam blog sahabat2... Bulih...??


Disebabkan wa dah follow terlalu banyak blog... Rasanya dah tiba masa wa skodeng2 blogger lain... Al-maklum, blog wa bukannye femes... Idea pun takde nak menulis... Orang pun muak nak baca blog wa... (.. Kadang2 rasa give-up je nak tulis blog... Takde sokongan..........)


.. So.. Wa nak jalan2 main lompat2 ke blog sahabat2 terlebih dahulu... K bye...

May 12, 2012

Aku BAHAGIA walaupun didatangi DERITA..

9:26 AM 0
Aku BAHAGIA walaupun didatangi DERITA..
Assalamualaikum wbt... It was so sudden... Entahlah... Setiapkali wa rasa bahagia... Ada yang cuba meleraikan rasa tu... Apekah wa tak layak merasa semua ni...?? *berairmata lagi aku dibuatnye...*


... Actually last week hari yang betul2 buat wa bahagia.. Emm appreciate to driver yang sanggup ambik dan hantar balik... Walaupun so sudeen to I've ignoring you... Ok STOP...


5 Mei 2012 :: Wa rasa lagi bahagia,compare dengan gathering dengan chatters YM dulu.. Ini kali, yang melepak.. Berpangkat abang-abang kakak-kakak... Yang paling bongsu adalah wa.. Rasa sungguh dimanjakan hari itu... Paling bahagia dapat jumpa dj kesayangan beta... AbangWan.. Kami agak rapat.. Tapi kerana mulut & sifat hasrat dengki orang ketiga... Kami kini agak berjauhan... Agak sedih... When someone you closes have ignoring you without a reason... Wa tak kisah sebenarnya dia jauh dari wa... Cuma terkilan the thing happened akibat orang ketiga... Bengang siuttt...!!


... Ok lah.. Berbalik dengan cerita lepak-lepak.. Lepaking ini anjuran dari ahli sahabat2 di radio internet, Bapakku.fm... Rancangan ini disokong keras oleh wa dan sahabat2 yang lain... Alhamdulillah ramai yang hadirkan diri...


Seharian wa tak tido... Esok paginya lepak di pangkin... Terbaring wa disitu dalam keadaan sungguh letih... Yang bikin wa terharu... Abang2 wa tolong kipas lalat2 berkeliaran disisi wa.. (.. lalat dengki lettew...) ... Sampai wa terlena siap keluar "muzik" lagik... Tapi sebab kami dah umpama keluarga... Wa tak rase malu untuk itu... Malah berbangga sebab kerana abang2 wa si pengipas tu... Wa lena tido dengan nyenyaknye...


Nothing to update actually... I just so happy that day while someone has broke it into a pieces.. Thanks to that individual... AWAK BERJAYA hancurkan segala yang saya rasa... Terima kasih kerana menganiaya... !!


With my abg bucuk,Abg Adat... Who's the one yang tak berapa nak rapat... 
But so so understanding my situation... Sayang beliau dunia akhirat...!! 
*juga salah seorang tukang kipas wa..*

• Jugak tukang kipas wa... Sangat garang.. 
Tapi penyayang... Pelindung adiknye ini...


With two person I've trusted... Kak Azie & HDS
Yang senantiasa memberi sokongan waktu wa tengah down...


• Dan dua abg besar nih jugak yang selalu menyokong wa.. 
Sentiasa ada bile wa dalam masalah...


.. Ok dah habis... Last but not least... 
"Susah nak percaya orang.." 
Kecuali yang berada diatas ni... :)

May 03, 2012

Takziah : Bob Kuman Meninggal Dunia

5:59 PM 0
Takziah : Bob Kuman Meninggal Dunia
Hanya al-Fatihah yang dapat kuungkapkan atas pemergian arwah.. Semoga ditempatkan bersama orang-orang yang bahagia disisi-Nya ... Bob Kuman disahkan meninggal dunia pada jam 4:30 petang tadi... :)