April 26, 2012

Al-Kisah Mulut Jantan Tersepit....

Alkisah-nya cerita terjadi di hospital.. Tempat wa menerima rawatan.. Dan disitu terjadinya satu perkara yang buat wa rasa meluat nak menjejak kaki ke itu... Meluat.. Menyampah.. Dan seangkatan dengannye...


... Kalau perempuan yang bermulut puaka ni... Wa takde la bising sangat... Lumrah seorang wanita tak lari dari sikap mulut laser tarakkk insurans... Tapi ini kali wa tak tahan dengan kakitangan Unit Rawatan Dialisis kat situ... Lelaki ok.. LELAKI... a.k.a JANTAN...!! Mulut cam shibai... Tak menjaga hati patient... Bikin patient bertambah sakit ade laaaa....


Nak jadikan cerita.. Seberapa banyak sahabat yang datang menemani wa sewaktu treatment.. Akan ada timbul seekor penyibuk ni.. Dah bermacam dia interviu wa... Soalan yang acapkali beliau tanya.. ".. Boyfriend kau keje ape..??" Wadefakksss men...!! Pantang betul wa bila privacy diganggu...


.. Terbaru.. Dia masih lagi bertanya.. Siapa dan siapa... Wa pulak suwey... Nak bagi jawapan selamat lah kononnya... Terus terpetik... "... err... Sugardaddy..!! "


Haaaa... Lepas tu..??


.. Hari dan hari berikutnya si mamat cikadakkk nih siap tanya... Berapa duit wa dapat... Dengan muka bangang dia... Siap mintak2 duit kat wa... And paling dan paling baru bila dia keluarkan statement yang bikin wa rasa nak saman dia...!!


".... Kau kalau nak pegang2x... Pergi check-in hotel la... Bukan kat sini... " OK dis was totally bangang TERLAMPAU...!! (.. Wa terfikir plak celah mana wa dok terpegang2...?? Adakah sebab wa salam cium tangan seorang lelaki yang wa anggap sebagai abg,dia kate wa tak tahu malu..?? ) Middle finger for u foolish shit...!!


Wa memang dah hilang sabar that day... Tapi wa pikir dia yang service wa di Unit Rawatan tu... So... Terpaksa aku buat muka ala2 suwey tarakkk perasaan walaupun mulut dah ringan nak menyembur...


Hey kemonnn la... Lu sedang merawat pesakit... Whatever patient lu nak buat... Just mind ur own business... Tak payah nak busy body apepun yang wa buat... Lu sape..?? Kawan wa..?? Tidakkkkk... Langsung wa tak ingin ade kawan cam lu... Yang wa hangin... Mulut dia sorang je yang macam hawawww disitu... Yang perempuan and lelain tarakkk pun nak sibuk2 pasal wa...


.. Nak kata dia concern..?? Adakah itu cara seorang yang concerning dengan pasakit dia..?? Al-kononnye laaa... Adakah wajar wa bikin report pada orang atas..?? Sebab dia dah bikin wa bertambah bingit dan stresssss... Seolah wa nih minah yang easy can touch and go...

Seriously kambing lagi wangi dari mulut kau... Takpe..!! Wa tunggu masa je untuk bertindak... Untuk orang2 yang ada sikap persis seperti mamat durjana di atas... Lu orang tu cari rezeki yang halal... So, jangan nak jadi celaka sangat dalam bertugas... Gaji lu orang tu pun sesen dua dari duit2 pesakit... So.. Jangan nak berlagak sangat.... :)


Fuhhh...!! Hilang panas 2 minit... Ok bye..

No comments:

Post a Comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.