3/1/12 - DARI JARI NOVELLA

March 27, 2012

LIRIK LAGU JINBARA : KITA KAWAN

10:21 PM 0
LIRIK LAGU JINBARA : KITA KAWAN
LIRIK LAGU JINBARA : KITA KAWAN  - Actually lagu ni lagu feveret pendengar setia Bapakku.fm merangkap aku anggap dia macam kakak aku la. So, lagu ni agak best maka aku nak share dengan korang.


Jinbara - Kita Kawan

Kau tersenyum mengenyit mata
Petir berdentum rasa di dada
Kau berkata cinta siapa
Kau buat aku berasa..berasa..berasa..
Serba salah..

Jangan tercucuk mawar berduri
Kecoh seronok kita bermimpi
Ku berkata kawan sahaja
Kita berjalan...jalan..jalan..jalan...
Sebagai teman

Ku melihat sungguh tergoda
Kilat bertabur menyilau mata
Aku tak tahu cinta siapa
Tanya aku tak tahu..tak tahu..tak tahu..
Cinta siapa

Di lubuk hati
Dicinta..
Bercinta..
Kepayang..
Melanda siapa..?
Membakar..
Membara..
Menyala..

Kita kawan
Dicinta..
Bercinta..
Siapa..?
Antara kita..

• Bahagia tidak selalu.. Aku HARGAI kebahagiaan itu..

11:57 AM 0
• Bahagia tidak selalu.. Aku HARGAI kebahagiaan itu..
The first word... HELLO....

Well... Lama betul wa tak update blog.. Entah2 dah bersarang.. Syok sendiri rasanya update blog ni.. Ada orang baca tak..?? It's up to you guy.. Wa blogging hanya untuk luahkan perasaan.. Share ape2 wa rase nak share.. It's flexsible.. Since sepatutnya blog ni untuk kisah perjalanan cinta.. Namun tak kesampaian..


Ok , stop mukadimah.. Actually sekarang ni tengah suwey suwey otak camtu.. Rindu pulak nak menaip.. Berapa kali wa hold untuk update.. And in the end... Banyak draft yang wa kasik delete.. (taip separuh jalan dan MALAS...)


.. Lately kegembiraan berpihak pada wa.. Walaupun tidak la seindah rupa kegembiraan tu.. Hanya.. Secebis..... Namun wa tetap bersyukur kerana Allah swt mengurniakan wa sahabat2 yang indah... Walaupun dihimpit kesunyian tanpa seorang kekasih sebagai pendamping diri... Wa sentiasa bahagia dikelilingi abang2 dan kakak2 serta family yang sentiasa bagi moral support pada wa...


Hari Jumaat lepas.. Geng Bapakku.fm telah menganjurkan gathering sahabat... Yang melibatkan pendengar2 setia didalam Bapakku.fm.. Wa sudah tinggalkan dunia Yahoo Messenger... Dan wa mendekati kehidupan sebenar... Alhamdulillah di Bapakku.fm, wa mendapat kawan baru yang lebih ikhlas dalam bersahabat...

Kuantiti gambar agak teruk... Sumber koleksi Abg Haidi... 
Antara sahabat2 yang hadir... 


.. Disini, ramai mengambil tahu pasal wa... Ramai bagi sokongan supaya wa tidak sedih2 dan tabah dengan penyakit luar dan dalam wa... Mereka ada, waktu wa memerlukan teman... Bukan wa menyanjung... Cuma terlalu dihargai disaat wa betul2 hilang punca... Paling tak suka tengok wa sedih... Abg Squdy dengan Abg Amiruislah....... Mereka tidak berpura mengambil berat.... Mereka sungguh2 mengambil berat...!!


:: Gugugagagigi ::
Ying jugak semenjak bermenjak ni.. Dah tunjuk semula dia punya kasih sayang...
(_masih tak kenal siapa Ying_)

March 04, 2012

• Aku yang berpura bahagia...

9:57 AM 1
• Aku yang berpura bahagia...
Assalamualaikum wbt... And nice Sunday I guess.. And.......


Happy 22nd birthday Auni Afiqah..!! Wahh dah tua... Actually birthday wa dah lepas pun.. Tanggal 27 Februari 2012.. Hari tu ramai yang wish wa.. Bro Kay dari Bapakku.fm pun nyanyikan lagu untuk wa.. Kat facebook jangan cakap la.. Ramai gila wish.. Lagi ramai dari last year.. Apepun... Wa appreciated..!! Walaupun tarak hadiah.. Hanya sekuntum bunga ros dari Abang Squdy...


.. Wa baru bangun tido sebenarnye... Dan baru tersedar ini hari dah 4 Mac... Kejap je dah masuk bulan seterusnya.. dan seterusnya.. Tapi wa masih macam ni.. Si pemakan hati yang.... Kesunyian.. Wahhh gitukk dah bunyinya..


Perkenalan dengan geng Bapakku.fm sangat2 mengajar wa erti persahabatan.. Mengajar wa jadi lebih berani untuk berhadapan dengan orang.. Lagi berani untuk bercakap.. Dan berupaya untuk menjadi lebih dewasa..


.. Ramai wa kenal dalam tu.. Termasuk abang2 besar (especially abang Amiruislah... ) yang sentiasa bagi moral support untuk wa supaya tidak meneruskan kesedihan.. Ehh tak lupa Abang Squdy.. Dan dj2 yang bertugas di situ..


Wa bahagia di saat wa mahukan seorang teman.. Wa mengenali rapat salah seorang DJ disitu.. Dan hubungan kami agak rapat walaupun bukan sebagai seorang kekasih.. (.. Dan hakikat wa admire dia..) .. Tapi tak mampu bagitahu dia.. Wa nekad pada diri hanya anggap dia sebagai sahabat yang baik.. Yang ensem.. Macho.. dan... BERBULU DADA...!!


eh sensored sangat ke..? wahaha..


.. Oh ye.. 2-3 hari lepas.. Ying ade text... Sebenarnya before tu.. Wa yang text dia.. Tiba2 dah tak tahan simpan perasaan rindu tu.. Wahhh gitu.. Kalau lu perempuan pun perempuan lah Ying.. Wa masih sabar berteka-teki siapa lu yang sebenarnye..


Sambung balik.. Ya.. pagi Jumaat wa dapat mesej dari Ying.. Mesej yang agak caring camtu.. Wa tengah sakit2 kat hospital terus rasa hilang sakit.. Terkejut dapat mesej kekasih bayangan..


OK guys... Actually wa tak tau ape je wa taip nih.. Al-maklum baru je bukak mata.. tapi jari terasa nak menaip.. See ya.. insyaAllah ada kudrat wa akan update lagi.. Entry nih just being of myself saje.. Rasa nak luah perasaan camtu..


Gambar tiada motif..

. GuguGagaGigi .
Aku kembali JATUH CINTA tapi hanya mampu memendam...