2/1/12 - Monolog Aku Cuma Di Kiri

February 21, 2012

RINDU itu PARAH.. Aku GILA kerana itu~

7:07 AM 0
RINDU itu PARAH.. Aku GILA kerana itu~
Assalamualaikum wbt...

First, i miss my Ying.. Dia dah hilangkan diri almost 2month.. nak mengajar wa hidup berdikari.. errr KONON.... Ok pedulikan.. Malas layan hati..


Second, i miss someone who has goes around into my life before.. Dan wa sangat rindukan orang2 yang pernah wa sayang.. Dangggs..!! Semua hilangkan diri seolah aku ni pampers KOTEX pakai buang.. Sadissss sungguh rasanya..


Ada yang propose wa.. Tapi duda anak dua.. Bukan wa memilih... Tapi.. Adakala dalam keadaan ini wa inginkan seseorang yang tegas lagi membimbing wa.. Macam... Ying..


Tapi dia hilang.... dan terus hilang.... Memang nasib diri wa... Lepas orang kasi hati wa berbunga.. Dorang blah.. Padan muka wa... Kan...??


.. Tak tahu la pesal.. Rindu pada Ying makin kuat.. Errr... Did he knowing this..?? Atau wa bertepuk sebelah tangan lagi.. Janji taknak tinggalkan wa.. Tapi.. Tetap saje biarkan wa sendiri..


Lagi-lagi rindu.. I hate this feeling much.. Dah macam orang sewel wa sesorang kat rumah ni.. Merindu pada orang yang tidak merindukan.. Mengharap kasih kepada orang yang tidak mengasihkan.. Ya.. Family saje yang masih terhambat menemani diri..


Wa rasa kosong.. Mahukan teman berbual.. Mahukan teman bermanja... Tapi......... Takde.. Semuanya hilangkan diri... Padan muka wa...


Ying.. I'm totally miss u.. I really miss u.. Sekian :)




February 14, 2012

Kata Jari :: Kau teguk arak boleh.. Aku pegang anjing kau bising :)

8:38 PM 1
Kata Jari :: Kau teguk arak boleh.. Aku pegang anjing kau bising :)
Assalamualaikum wbt......

Wa sangat pelik tengok manusia berlagak baik ni... Sangat pelik.. Sangat-sangat rasa tak patut... Dan... Semestinya... Annoyed for me..!!


Motif??
Sebab wa terlau geram :) Hey guys.. U annoyed me..!! Alangkah hinanya lu orang nak dibandingkan manusia pegang anjing dengan babi...

Ok wait... Anjing dengan babi... Lu orang dah pegang.. Lu orang boleh samak... Itu dipanggil menghina Islam ke??


..... How about............................

Dengan megah teguk arak?? Berpelukan bagai nak rak?? Kau cium pipi aku.. Aku cium pipi kau.. Kau minum Jack Daniel... Aku minum..... errr... Sprinzer?? (wa sendiri tak tahu nama2 arak nih.....)


ok it's totally karut mengarut.....!!

Mungkin diaorang akan kata.. Sama je dosa dia.. Wa tahu wa tak berhak pun nak cerita pasal benda alah nih.. Wa sendiri jahil... Wa sendiri tak betul..

"Sesungguhnya apabila aku menasihati kamu.. bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu, bukan juga yang paling soleh atau solehah dalam kalangan kamu.. kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri.. Seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna.. nescaya tidak akan ada pendakwah.. maka akan jadi sedikitlah orang yang memberi peringatan...." ◘ Hassan al-Basri ◘


.. Hari2 dekat facebook ada je yang post gambar2 orang tu pegang anjing.. orang ni pegang babi... Konon gambar2 nih menghina la sangat agama "Islam" kau tu... Orang yang pegang babi@anjing tu la yang COMFIRM masuk neraka....

Yang kau zina berbelas kali kau tak pikir??

♣ Yang kau dengan slumber beruk matyeh kau teguk air kencing setan tu.. sedap?? COMFIRM masuk syurga kan??

Mulut kau Allah.. Allah... dan Allah... Tapi ade kau buat segala perintah DIA?? takde kan....?? Secara TAK SENGAJA kau dah permainkan DIA :)


Wa bukanlah manusia sempurna..
Wa sendiri ada kisah silam.. yang terlalu gelap... 
Tiada layak wa ekspressi apa yang wa rasa dengan manusia sekeliling wa.. 
Tapi hati tersentak.. Bila mereka cuba mengaibkan orang lain tanpa rasa bersalah... urm... end~

February 07, 2012

Kata Jari :: Lelaki, Jangan Terlalu Memberi Harapan..!!

6:50 AM 0
Kata Jari :: Lelaki, Jangan Terlalu Memberi Harapan..!!
LOL..!!

OK, saje teringin nak menaip.. Wa bukan tahu pun ape kejadahnye maksud LOL tu.. Nak panggil wa jakun kepe.. Ohhh sama sekali wa tak heran.. YE..!! Tak heran langsung derr..


Saje terjumpa satu statement kat FACEBOOK sahabat antara sahabat wa.. Terasa macam.. SUKA pulak.. Sebab teringat seseorang yang pernah bertakhta di hati ini.. Memberi harapan setinggi gunung.. (aku tak maafkan kau).. sekian :)


Jangan pikat wanita kalau anda tak bersedia cintakan dia..
Jangan buat wanita tu jatuh cinta kalau anda tak cintakan dia..
☻ Jangan memberi wanita harapan kalau anda tidak pasti..
☻ Jangan sakitkan hati wanita kalau anda tiada hati untuknya..
☻ Jangan mainkan perasaan wanita kalau anda tiada perasaan untuknya..
☻ HARAM jika jadikan wanita itu kekasih tetapi tiada niat untuk nikahinya..


So lelaki di luar sana.. Yang BERMARUAH.. Please take a noted.. HARAM membiarkan wanita kecewa tau tak?? Jangan pernah bagi harapan sedangkan lu orang hanya berniat bermain dengan hati dan jiwanya..

Bagi wa lelaki yang hanya tahu mengguris @ mempergunakan kaum hawa nih.. Umpama lelaki yang LANGSUNG TIADA MARUAH DIRI.. I means it..!

:: Gugugagagigi ::
.. Bersahabat itu SEMPURNA :)

Motif gambar hanya untuk menghiasi entry