12/1/11 - Tunsha Ayunie Punya Belog

December 24, 2011

Jungle Tracking :: Luka Itu Tak Sehebat Luka Di Hatiku !

7:37 AM 2
Jungle Tracking :: Luka Itu Tak Sehebat Luka Di Hatiku !
Assalamualaikum wbt..

Subuh hari.. Bertemankan kepala yang agak2 migrain sebab tak tido beberapa hari.. Wa tak tahu wa kena penyakit ape sampai susah nak tido malam.. Ubat selsema wa makan pun macam tak bawak kesan pun.. I hate this way.. Cause first.. Bikin mata wa sembab.. Muka wa nampak sangat2 tak sihat..


Ok.. Saja nak story about last Tuesday.. Wa join pakcik dengan cuzen2x pergi jungle treking dekat Serendah.. Padahal malam tu siap hanta salah text pada Ying.. Kekonon tak kuat nak join panjat memanjat bagai.. Last2 wa lawan jugak sakit tu.. Tunggu lain kali.. Entah bebila pulak wa dapat peluang macam tu..


This is my first jungle treking selama wa hidup.. Dari kecik wa mau join tapi disebabkan kerisauan yang terlampau buatkan wa memang susah mau join.. *berapa banyak daa word "join" nih..*


So far.. Wa dapat pengalaman yang menarik.. Haa pengalaman kena gigit pacat.. Pengalaman berinteraksi dengan makhluk halus.. Pengalaman jatuh tergolek atas kayu.. Pengalaman dicalar duri2.. Pengalaman berhadapan dengan lipan.. Pengalaman kepala terhantuk atas batu sungai yang licin.. Dan pengalaman.. Wa lelah tapi takde siapa tolong.. hurm.. MENARIK kan??


.. Wa hanya jadi nenek kebayan sepanjang perjalanan yang mengambil masa 1 jam 40 minit tu.. Mula2 dengan penuh megah jalan seolah2 manusia kuat sebab hari2 makan Coco Crunch.. Baru 20minit jalan.. Wa sudah mengah.. Waktu tu just istigfar dalam hati.. Just nampak katil.. Dan katil.. Rasa nak pitam semua ada..

Hoiii?? Sebab ape nenek kebayan??

Haaa!! Sebab sepanjang perjalanan wa bertongkatkan batang kayu.. Sebab wa taknak mengharapkan sesiapa.. Ini permulaan wa mau berdikari..


Sepanjang perjalanan tu jugak pacat non stop memanjat kaki wa.. OK time ni tak mampu nak berdikari.. Wa memang geli dengan benda2 begini.. Mula2 wa pura2 gagah.. Biar je pacat tu gigit.. Tapi akibat sakit dan ngilu dan GELI gilosss.. Wa terjerit2.. Dan thankx for my beloved cuzen.. Aie, sebab membunuh pacat tersebut dengan garam.. Yeargghh padan muka!


.. Perjalanan balik.. Wa sangat2 tak mampu untuk berjalan.. Rasa macam tak mampu sangat.. Tapi dengan istigfar yang tidak putus dengan yakin diri ini kuat juga mencabar diri akibat dicabar oleh Ying untuk berdikari.. Wa cuba lawan perasaan penat.. Dalam perjalanan tu.. Wa tertinggal agak asing dengan cuzen2 wa yang lain.. Al-maklum.. Senja.. Dalam hutan pulak kan.. And alhamdulillah so far wa punya sense terhadap makhluk Allah ni kadang terlalu kuat.. Ada la makhluk yang mengganggu.. Masa tu nak kata takut.. Tak sangat kot.. Just hati berdebar.. Takut kena culik pontianak.. *huh sempat lagi* wakaka..


Dan akhirnya sampai ke kereta! Alangkah indahnya dapat duduk dengan aman walaupun bau dah seakan orang asli tak pernah mandi.. Kiraan hari tu.. Trip berjaya! So tak rasa jakun.. So wa sangat puas.. Dalam keadaan wa sakit begini.. Wa MAMPU aktif.. See wa dah kate wa gagah kan??


.. Tapi.. Sakit fizikal ni takkan sama dengan sakit mental dan dalaman wa.. Coz nobody's knowed except me and Allah taala.. So sikit banyak activity yang wa lakukan ni mampu membuat wa lagi tabah setabah2 manusia.. insyaAllah..




#NotaHati#
Al-Fatihah untuk arwah Pakcik Kamarulzaman :)

.end.

December 22, 2011

Quick Update #8

12:28 PM 0
Quick Update #8
Hari ni wa takde ape2 mau update..

Just dengan penuh berhemah melakukan blogwalking.. Lama sungguh tak jalan2 atas entry teman2.. Actually wa macam demam arini so and so far kemalasan menguasai diri.. =.="

Kebabai~

December 20, 2011

RESEPI : Ayam Goreng Cili Api

12:51 AM 2
RESEPI : Ayam Goreng Cili Api
Resepi ni mama buat masa famili abah datang rumah. Mama ada buat makan-makan sikit. Haritu mama ada masak ayam goreng cili api dengan sup panas. Makan camtu je dengan nasik, sedap kemain hokeyyy...

Aku tak sempat tangkap gambar so aku cedok dari Google je kekdahnya.
Sumber gambar - eynda diary

RESEPI AYAM GORENG CILI API
Bahan-bahan  :
1kg ayam (ikut suka mau berapa banyak)
Garam
Kunyit

(bahan kisar)
1kg cili api
6labu bawang putih

garam
gula
serbuk perasa *optional

Cara-cara  :
Lumur ayam bersama garam dan kunyit. Then goreng sehingga garing/masak.

Sementara tu.. Kisar cili api bersama bawang putih sehingga hancur.. Masak bersama minyak yang banyak.. Setelah cili masak.. Masukkan segala bahan perasa.

Dan akhir sekali.. Masukkan ayam yang digoreng tadi dan gaul rata.

Siap. :)

December 19, 2011

Maklong Surprise Party !

11:28 PM 0
Maklong Surprise Party !
Haiii !! Assalamualaikum wbt..

Yey!! Yesterday.. Mama and the geng (termasuk mak2 sedara wa).. Mau bikin surprise party untuk maklong.. Alasan nak bawak maklong datang rumah wa *rumah mama ye*.. Adalah dengan menipu maklong kononnya mama sakit kaki ke ape ntah.. So konon2 maklong kesian like that..


And yeah.. Surprise berjaya ! Terkejut je maklong bila masuk2 dalam rumah.. We all said.. SURPRISE!!!! And our sweet moment of memories.. Sangat comel tengok muka maklong.. hehe..

Birthday girl yang sangat happy memakai topeng..
With Paklong.. Hubby tersayang ♥

.. And yes.. For yesterday.. Mama masak mee rebus dengan nasi putih berlaukkan ayam goreng cili api dan sup tulang berempah.. Sangat heaven makan semalam.. Malangnya.. Wa tak berasa nikmat makan akibat kesakitan melampau.. So tak berapa nak enjoy sangat.. But taknak lepaskan this sweet moment.. Wa pura2 gagah jugak melawan sakit..

Chocolate cake.. 
Baking by mama & decorated by myself ♥


Atokboy,Maklong,Pakcik,Kaknin,MakAnjang,Mira,Ambril,Edlyn,MakUde and Myself..
We are happy family ♥


Mohammad Iman dan TokNgah (My beloved Mama)
Kiut sungguh ini budak.. Baru 5 month dah berat gile..
Dan.. Manje dengan wa.. *ok mood perasan*


Ini bebudak yang suka bergambar..
My beloved cuzen too.. Mira and Eddlyn ♥


Dan cik puan punya blog..
Ok.. This picta so sweet.. I know..


Guess what?? Habis party wa jadi tak tentu arah.. Rasa pening dan pelbagai macam ragam lagi.. Sungguh tak boleh blah.. So that it..


#NotaJariKaki#
Birthday wa pun tak meriah macam ni..
This year hadiah birthday adalah makan MAKI.. :) best sungguh..

.end.

December 17, 2011

RESEPI ROTI NAAN, AYAM TANDOORI DAN CHUTNEY

6:28 PM 4
RESEPI ROTI NAAN, AYAM TANDOORI DAN CHUTNEY
RESEPI ROTI NAAN, AYAM TANDOORI DAN CHUTNEY - Auni seorang penggemar roti naan. Tapi sekarang roti naan kan mahal so apakata kita ambil alternatif buat sendiri je. Lagi sedap kan? Untuk ayam tandoori pun, Auni buat semuanya sendiri, termasuk sos chutney. Alhamdulillah, adik-adik pun suka.

So, Auni nak share resepi homemade roti naan , ayam tandoori dan chutney. Semoga bermanfaat untuk yang rajin masak. hahaha

Gambar dari Google je.

RESEPI ROTI NAAN
BAHAN-BAHAN :
6 cawan tepung gandum
2 cawan tepung berserbuk penaik
1 cawan susu cair
1/2 biji lemon
1 paket yis - dibancuh dengan air suam 1/2 cawan dan biarkan mengembang
2 sudu marjerin
2 sudu besar gula castor/gula pasir
1 sudu teh garam

*Optional*
Cheese (mozarella/cheddar) -parut-
Garlic -cincang-

CARA-CARA :
Perah lemon dalam susu cair. Ini adalah proses membuat tairu/yogurt. Boleh diganti dengan 1 cawan yogurt asli.

Campurkan tepung gandum dan tepung berserbuk penaik. Ayak tepung-tepung ini ye. Tujuannya untuk meringankan tepung tersebut.

Kemudian masukkan gula, garam dan marjerin dalam tepung. Gaul hingga rata dan sebati. Buat lubang tengah-tengah adunan tepung tu. Masukkan bancuhan yis dan juga yogurt.

Uli lagi. Lagi lama diuli, roti akan jadi lembut ye. Kalau adunan kering sangat, boleh tambah air suam.

Dah sebati semua adunan roti, tutup adunan dengan kain basah. Biarkan sehingga roti kembang. Bila roti dah kembang, tumbuk-tumbuk sikit doh tu dan uli lagi. Kemudian bolehlah bulat-bulatkan dan leperkan roti tu. Saiz ikut kehendak korang laa.

Letak sedikit planta dan gorengkan roti tadi.

RESEPI AYAM TANDOORI
BAHAN-BAHAN :
Setengah ekor ayam (potong ikut suka)
5 ulas bawang putih
2 inch halia
2 sudu serbuk cili
1 sudu serbuk kari
1/2 ikat daun ketumbar dan akarnya
1 cawan yogurt
1 sudu serbuk ketumbar / 1 sudu biji ketumbar dikisar halus
garam
1/2 biji lemon
1 ketul kiub Pati Ayam Knorr
sedikit pewarna merah

CARA-CARA
Ayam dikelar-kelar isinya dan diperap dengan 1 sudu besar serbuk cili, sedikit garam dan setengah biji lemon. Biarkan dalam 2 jam supaya perisa boleh masuk ke dalam isi ayam.

Kisar halus kiub pati ayam Knorr, bawang putih, halia, serbuk ketumbar, daun ketumbar beserta akarnya dan yogurt. Tidak perlu letak air.

Campur bahan kisar tadi dengan sedikit pewarna merah dan masukkan garam dan gula. Kemudian lumur pada ayam dan perap 5 jam.

Lapikkan aluminium foil atas dulang pembakar dan griskan sikit dengan minyak sapi. Susun ayam dan bakar dalam oven dalam kepanasan 200'c . Set masa 30 minit.

TIPS : Kalau nak masak dalam kuali, balut ayam dalam aluminium foil dan letak dalam kuali. Gunakan api kecil. Sementara masak tu boleh tutup kuali ye? Kalau cara ni, ayam masih rasa juicy.

RESEPI CHUTNEY HIJAU
BAHAN-BAHAN :
2 biji cili hijau
seinci halia
secawan daun pudina
setengah cawan yogurt
garam
sedikit perahan lemon

CARA-CARA :
Kisar semua bahan diatas. Perasakan dengan garam. Panaskan kejap atas dapur. SIAP!

Berdua Bersatu - rupa kacak video hancusss !

1:07 AM 0
Berdua Bersatu - rupa kacak video hancusss !
Actually tak la kacak mane poOoonnn!!

Masih lagi entry postpone beberapa bulan lepas.. *tipu lebey*.. Wa tak tahu ape pasal wa jadi malas nak buat ape2.. Badan letih sangat ke.. Sebab stress sangat ke.. Macam... Haihhhhhh la.. Ok now im typeless for a moment..
Ok chakss!!
.. Terlalu berasa annoying sebenarnye..


Korang pernah tengok video Berdua Bersatu by Forteen?? Pernah tak?? Pernah tak tengok?? Apa korang rasa?? Adakah tangkap feeling dengan lagu diaorang sambil tengok video diaorang.. Atau.... Korang rasa nak gelak sampai hantuk kepala kat dinding??


Haha.. Wa bukan ape.. Something looking as funny view lah.. Seriousslyyy !!



.. By the way.. Wa bukan nak komen ape sangat.. Just started lagu.. Wa dah macam nak tergelak tengok mamat poyo ni pepetik jari.. Hehentak kaki.. Errr frust cinta kena tolak ye bro..?? Relax k.. Punyalah semangat sing.. Wa macam nak feeling tapi kemain gelak depan PC.. Haduiiii!!


Kedua..?? Tiba2 muncul kekawan dia yang lain.. Join petik2 jari.. OMG.. Makin kuat wa gelak derr.. Dah macam penyanyi nasyid hOookeh!! Sungguh haru biru anda menari wahai abang2 ensem..
*Bak kata Sis Caty.. kalau dapat BF camni.. terus mintak clash..*


.. Ketiga?? Wa macam tak faham kenapa sorang abang ensem ni sampai terkembang2 hidung sing lagu ni?? Terhenjut2 badan kenapekah?? Mau kasik feel ke?? Atau apekah?? Atau nak buat lawak kasi awek lu tergelak lepas tu terima cinta lu balik?? *tetiba aku jadi sigh kejap*


Lepas tu ada pulak segala sofa.. stand lamp.. moto vespa.. err motif?? Tengah2 HUTAN !! Ok time ni wa dengan my sis dah macam didih otak sebab gelak tak ingat dunia.. Abang ensem siap silang kaki woo atas vespa.. Wahhh terer gilewww!! Makin ensem tau!!


And after that.. Start over balik.. Terhenjut2 balik.. Macam tu ye cara pujuk awek?? Err kalau jadi awek abang2 ensem.. Saya mungkin gelak.. Dan at last terus telan clorox..


Sekian kutukan wa untuk abang2 ensem untuk kali ini.. Sebab secara waras wa just rasa video ni ZERO!~


#NotaJariKaki#
Mata aku.. Aku punya suka..

.end.

Update entry untuk beberapa minggu lepas.. cOol !

12:37 AM 0
Update entry untuk beberapa minggu lepas.. cOol !
Hepppss!! Lama sungguh tak menaip.. Tak lama sangat kot.. baru beberapa hari lalu.. *ecey start skema* ..

.... Wa baru membengkakkan mata akibat airmata.. So nak cool2 sikit.. Meh meh nak ingat balik beberapa sabtu lepas.. Wa lepak dengan my sayang.. Lepas dekat KTV ampang.. Wooo ini telah mengingatkan wa kepada my sayang2x yang lain.. (Hunny and Darl).. Huh.. Rindu pulak awek2 gedik wa tu..


Ok sambung.. Beberapa Sabtu yang lalu.. Well.. Mama ada hi-tea that time.. Inilah masa wa menjadi JAHATttt!! Jejengggg.. *anak bertuah* !! So that day wa keluar dengan As.. (My sayang) .. We go to karok2 dekat KTV Ampang sana.. Indahnya pemandangan KL waktu malam.. Ok serious its not about jakun.. Just dapat ketenangan dapat tengok lampu malam2 camtu.. Rasa sangat freedom.. Sangat2 lah freedom..


.. So bila sampai tu.. Wa jumpa la dengan kekawan As ni.. Termasuk sorang DJ bapakku.fm.. Actually im not sure about it.. Ye ke dj.. atau.. entah.. Hentam je la.. Dah style dia cakap macam Dj so i just admit la benda tu..


I'm happy that night.. Sebab layan Dj nih.. Kepala dia agak weng2 bikin hati wa yang serabut jadi KURANG serabut walaupun still serabut.. Yang best gilewwww tewww.. Wa dapat RM10 dari DJ tu.. Sebab... Dia kate suara wa sedap.. hOooyeahh!!


And kawan2 As ni dah baya2 mama papa orang pun.. Wa je rasa macam budak kecik disitu.. Ahh takpe!! Sebab wa pikir wa mau enjoy.. Wa bingit..


Afta that balik.. Sampai rumah dalam pukul 3.20am.. Hamikkkawww!! Gile kojaq balik lambat.. Betul2 wa mengambil kesempatan.. Actually bukan pergi mana pun.. Just makan2 dekat NZ.. Wa memang suka lepak malam lewat2.. Wa rasa tenang.. In seriously lah.. Wa sangat tenang..


Sekali lagi kena kunci dari luar.. Nasib baik la ade adik2 yang mengasihi kakak mereka yang gojes ini.. Lepas balik?? KebaBooMmm tido dengan penuh senyuman..


#NotaJariKaki#
Tak tahu apa kejadah wa update pasal perkara yang berminggu sudah..
Kepala sendiri tengah sakit akibat stress..


.end.

December 14, 2011

Update sebab nak update !

4:58 AM 0
Update sebab nak update !
.. Ok just macam today.. I dont know why.. Something happen with me.. Wa agak sayu.. Sedih.. Demn emosaks.. And a lil bit of frustrated..


So wa tersangat2 emosi.. Till now.. Haih since yesterday.. Kepala wa dah start migrain.. Dangss!! I want to sleep.. But kena wake-up around 5.30am.. Inilah nasib seorang pesakit macam wa.. Arghhh menaip je rasa sungguh down..



I lil bit confused too.. Kepala tersangat semak.. Rasa nak pergi jauh dari semua orang.. If someone would understand dis feeling.. haihhh..

.end.

December 11, 2011

Woohoo.. Jakun tengok Gerhana Bulan semalam..

6:54 PM 4
Woohoo.. Jakun tengok Gerhana Bulan semalam..
Assalamualaikum wbt..

Hahh!! Semalam siapa yang sanggup tunggu kat luar semata2 nak tengok gerhala bulan?? Wa actually dah penat semalam.. Disebabkan badan dah cukup2 overload dengan air.. (Akibat minum air melebihi paras yang di-syorkan)..


Then adik kecik wa sorang ni kecoh2 pasal gerhana bulan.. So wa macam interested tibe2.. Dengan penuh gigih kepala mendongak semalam.. Lama jugak melepak luar sebab nak tengok perubahan bulan tersebut dari semasa ke semasa.. Ok ayat dah start skema..


So camtu la.. Disebabkan hati tak berapa nak sabar.. Wa main la record2 video.. First time woo bercakap depan camera.. Rasa sungguh cacat.. disgusting dan poyo tahap tak boleh belah..


So inilah dia.. Dedicate to my sis Catty sebab teringin nak tengok wa bercakap depan camera kan.. Sorry gelap.. And sound like gedik.. (Aku sendiri tengok rasa mau trajang muka sendiri)..

Dibantu oleh :: Adik wa yang perasan cun.. (Lia)

.end.

December 09, 2011

Cara mengetahui sesebuah kedai menggunakan PELARIS !

4:16 AM 1
Cara mengetahui sesebuah kedai menggunakan PELARIS !
Salam..

Pernah tak korang terfikir kenapa ada kedai makan tu boleh jadi ramai pelanggan walaupun makanan dia tak sedap langsung??


.... Mebbe guna pelaris?? Huh!! I just tell u MEBBE!! MAYBE!! seangkatan dengannye.. So nak tahu macam mane IF kedai tu guna PELARIS??


.. Kenape harus ayam penyet.. arghh sungguh membuka selera !

Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin).. baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta.. Kemudian buka tingkap dan tiup 7x ke arah kedai.. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.. (Sengal je buat gitu) Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas..(macam ustaz Ismail Kamus ajar)..

Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut.. Khadam tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita.. Kalau dah macam tu.. Eloklah kita jangan makan dikedai tersebut..

Beberapa cara di bawah bolehlah diamalkan untuk mengelak sihir :

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي 

Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : “Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih.

. end .

December 03, 2011

Entry dendam Jumaat lepas~

8:29 AM 0
Entry dendam Jumaat lepas~
Nak baca.. Silakan.. Taknak pun.. Wa bukan kisah..

Haa.. By the way.. Morning! Today dah Sabtu yang kedua.. grrr!! Yeah.. berapa banyak kali wa hold entry ni dengan alasan paling ketara.. MALAS.. sepatutnya tak payah pun taip entry ni.. Tapi macam biasa.. Wa nih suka memo-kan anything happened dalam life wa.. OK cut!

Situation 1 ♫


Cerita dia kan kan kan.. ok.. Jumaat aritu.. Wa kenal la someone kat Tagged ni.. (dah tau mamat tagged ni penipu lagi wa amik risk..).. haa wa kenal dia.. Disebabkan wa bikin status wa suka lelaki bertindik.. So mamat ni offer diri lah nak kenal.. Siap mau couple bagai.. Wa layankan aje lah..


Nak jadi cerita.. Wa menceritakan la kisah sedih *konon2x* wa.. So this guy macam cakap.. ".. i boleh jaga u kat hospital.." so wa macam cakap sama dia la.. wa nih buruk.. huduh.. cacat.. sakit.. then he said dont care..


And that day dia pun datang hospital.. Dah sampai pun.. But dia tak masuk dalam unit dialysis tu.. (arhh tempat wa treatment la..).. Dari dalam wa dah nampak kepala plus muka budak tu.. And so dia pun call.. Dah nampak wa.. Konon segan mau masuk.. Wa pun text.. IF dia nak tunggu.. Tunggu la.. Half and hour baru wa finished that treatment..


So dia text wa.. Kasitau mau tunggu.. Before that siap kata.. Balik dengan dia.. Actually wa bukan excited sangat becoz dia bukan siapa2 bagi wa.. We just in BLIND DATE !! *konon*


.... Dah habis treatment.. Abah datang sebab nak pungut wa balik.. And the best part.. Wa dengan muka penuh confident menghalau abah balik sebab kekonon nak balik dengan sibudak tersebut.. And abah keluar cari sibudak tersebut dan tidak berjumpa selepas itu..


Dalam keadaan hati yang sungguh panas.. Wa pun call sibudak tadi.. And palingggggggg la best gile.. Call tak berjawab.. Message no reply.. Balik2 rumah je tengok sesedap rasa dia online.. errr apekah..?


Wahai manusia.. Apakah perasaan anda jika ada ditempat beta?? Memang tersangat la jahanammmm punye perangai.. Yeah jahanam..!! No balls..

Wa actually tak bengang sangat kalau tak jumpa dia.. SUMPAH tak bengang pun.. Wa just marah and sakit hati sebab sungguh tak gentle cara dia.. Sebab....


First...
...if kau nak balik.. just balik.. tell me.. and u just go back..

Second...
...kau tipu aku.. kate nak tunggu.. tapi kau blah.. macam aku hadap sangat muka kau..

Third...
...kau kasik harapan kau ikhlas nak berkawan.. lepas tengok aku.. kau blah kan?? bodo :)


Moral of the story = Memang nampak muka kau.. aku akan simbahkan acid..

----------------------------------------------------

Situation 2 ♫


Bengang tak bila.. Kau tengah bungkus nasi.. Lepas tu ade orang datang.. Suruh bungkuskan nasi untuk dia?? Lepas tu kau dah kate kau tak kerja kat situ.. Dia lagi suruh2..??


Wa punya la bersabar gile.. Sebab makcik tu orang tua.. Dah masa dia nak bayar makanan tu.. Dia hambik nasi wa.. Dengan penuh muka tak bersalah.. Siap jeling wa.. Tak ke macam !@#$%^* ?? Mendidih sungguh hati waktu tu.. Dalam hati macam cakap...... ".. Nasib baik kau nih tua wahai orang tua...!!"


Terima kasih kerana geramkan untuk saya..

Moral of the story = Lain kali sila jangan kurang ajar..


#NotaJariKaki#
Akhirnya berjaya jugak wa menaip entry postpone ni..

.end.