2/1/11 - Tunsha Ayunie Punya Belog

February 27, 2011

Selamat Hari Ketuaan Auni Afiqah!

10:38 AM 0
Selamat Hari Ketuaan Auni Afiqah!
Yoo! yaww aww aww ni! Happy birthday to me .. happy birthday to me .. happy birthday to auni afiqah .. happy birthday to me~!!

Wa tak percaya now wa sudah 21 .. orang kate umur 21 dapat kunci kebebasan .. eh ye?.. no no no .. mama cakap .. dia just lepaskan wa kepada seorang lelaki yang mampu menjadi suami wa .. 

ahaks! bebas tu best ke?.. BEST la sebab tak terikat @ perlu mintak izin nak pegi memane .. ye ke?.. fakta @ auta ye??.. wa pun tak sure .. menaip ikut hati ni .. gil,,,gil,,,gil,,,!!

actually wa ade kat muar ni .. so smalam bila dah sampai .. sekupu sekepat sepapat wishh terus ..
mama buatkan kek .. kek coklat macam biasa .. haha ..

Thanks to mama ..
eventhough wa tak makan kek tu *sebab anak tauke kek* .. tapi wa tetap appreciate ..
kek wa habis dimakan oleh sekupu sepapat tu jugak! heeeee~~

Banyak wa berharap bila birthday wa tanggal ke-21 ni .. antara-antara-antaranye ...

.. ade kekasih disamping wa ..
.. surprise party ..
.. hug and kiss ..

bla .. bla .. bla ..

ahaks!

Yang last tu .. dah dapat dari mama .. 

wa terpaksa buat quick updated sebab tak cukup masa .. nak rushing pergi kenduri Uncle Hairy pulak ..

pstt ... sempat jugak berpocong-pocong and bergelek tadi .. 

February 26, 2011

Kenangan mengusik peparu ..

11:25 AM 0
Kenangan mengusik peparu ..
err .. err .. nak start dari mana eh??.. wa sesambil blogging .. sesambil dengar lagu poprock 80an-90an ni .. wachawwwww~ teringat pengalaman mula-mula kerja .. first time kerja ni .. Thanks to mama sebab membantu bagi pengalaman kerja .. masa tu dah 2 tahun ambil result SPM tanpa buat ape-ape .. al-maklum .. mama wa sayang gile kat anak dia yang gojes ni .. wa nak continue study .. awal-awal dia tak bagi .. sebab?.. dia takut anak dia ni pengsan ke ape .. antibodi tak kuat la katekan .. uhuk uhuk .. ♫ sesalku kerna dia ♫  *takde kene mengene*

.... hampir berapa lama wa duduk rumah .. asyik keluar window shopping dengan cousin bertemankan duit mama .. wa rasa sangat useless ketika itu .. sedih weh .. tengok kawan-kawan wa kerja .. semua beli guna duit sendiri .. DUIT SENDIRI ok!..

then ada la bos kepada kontraktor TNB yang perlukan kera kena belacan kerani untuk menjaga technician2 kat office .. so mama suruh je wa interbiu .. interbiu tak macam interbiu pun .. bos just tanya .. "boleh tahan maki??.. sensitif tak??" wa slumber jawab .. "... saye pun selalu maki orang" .... mase tu wa ingat lagi .. ada 6 technician kat office yang usha wa .. bukan sebab wa gojes .. tapi sebab wa pendek lagik supan santun .. SUPAN SANTUN?? *ok tipu*

Terus wa diterima bekerja selepas tu ..

hari pertama ::
Jujur wa malu .. bertemankan umur 19 tahun and memang tak matang langsung itu waktu .. wa menangis sebab wa tak tau ape harus wa buat .. office tak macam office .. just satu bilik yang ada aircond .. komputer ada 9 .. dan .. 10 technician lelaki .. wa sorang perempuan .. imagine cepat imagine! .. takut pun ada .. bengang pun ada .. penambahan .. ada seorang supervisor lelaki yang dilantik tapi haram tak tau ape-ape .. wa tanye nak buat ape .. dia senyum ..

wa ingat lagi .. dia just suruh wa cari number account customer kat kertas .. WHAT??.. penat wa datang awal pagi .. murung slama 4 jam .. itu je kerja wa??.. selak kertas untuk cari SATU account??.. 

ok .. wa cuba sabar dan sabar .. dah la technician semua tarik muka dengan wa .. wa diam .. keluar bilik office .. call mama .. wa nangis .. terus mama datang office .. pewwwwwwww! gile manje syiak wa itu waktu ..

hari kedua ::
 barulah semua tegur-tegur wa .. dan hari seterusnya .. memasing memang baik gila dengan wa .. al-maklum wa paling ADIK kat situ .. memang baik lah kan sampai asyik belanja wa makan .. tak cukup diorang blanje .. wa beli plak makan .. sampai bebudak tu report kat mama .. wa bukan buat kerja .. tapi menggemokkan badan .. isk isk .. tu pun nak report ..

selang berhari-hari .. wa ada la syok kat sorang technician ni .. actually dari first day kerja wa dah jatuh tangga dengan dia .. huhu ..

dapat tau dia dah tunang .. wa nangis lagi .. perhhhhhh!! sungguh malu wa nak mengaku ini semua ..

Tapi itu just cerita-cerita lama .. pengalaman wa bekerja .. pengalaman wa syok sendiri .. pengalaman wa belajar pegang duit sendiri .. sampai wa rasa apa mama rasa .. penatnye kerja .. rasa NO LIFE sebab asyik kerja-kerja-kerja ..

dan sekarang .. wa stay kat rumah sebab tersangkut dengan treatment .. ada hikmah semua tu sebab wa berjumpa dengan incik kekasih .. syukur dia dapat terima apa adanya wa .. kadang-kadang je dia kondem wa sebab degil gile babeng...

esok .. wa genap 21 tahun .. kenangan zaman kecik biarla terkubur .. cepat betul masa .. semoga esok permulaan hari wa untuk mematangkan diri wa ..

P/S :: Teringat pulak pernah letak gam kat kerusi Mohammad Adib bin Khalid ( Anak Datuk K ) .. masa tu umur 12 tahun .. waka waka eh eh!

February 23, 2011

Uncle Chong .. wa jage hati lu!

4:41 PM 0
Uncle Chong .. wa jage hati lu!
Baiklah kawan-kawan sekalian .. siapa Uncle Chong?.. beliau adalah patient yang suka sangat belanja wa makan nasi lemak lately ni ..

Just hari ni .. ehem .. nak complain ni .. nasi lemak wa makan hari ni .. MENTAH :(

but nak tergelak tengok Uncle Chong sebab dia intai-intai wa makan je hari ni .. agaknye dia pun rasa nasi tu mentah .. so dia tak tanya pun wa .. selalu dia tanya... "Auni .. sedap ka??.." .. arini langsung tak tanye.. takpe la Uncle .. wa faham situasi tu .. peace .. wa tak kisah sebab dapat breakfast free .. agaga ..

balik rumah .. wa pun kebuluran sebab tak puas makan pagi tadi .. so belasah nasi goreng .. entah apa wa wrestling nasi tadi .. wa tak tau la .. yang penting .. pedas dan sedap!

P/S :: Buat Uncle Chong .. terima kasih kerana menyayangi diri ini

Nasihat Ben Ashaari ...

1:53 AM 0
Nasihat Ben Ashaari ...
Haippp .. memalam buta ni wa semangat pulak nak update walaupun mata ni non-stop berair .. kenapa?.. wa pun tak tau .. lil bit of down la ..

Disebabkan mata tak boleh nak tido .. wa pun melayan entry Bro Ben .. siapa yang tak kenal Ben Ashaari??.. sampai my lessy bebel .. Ben Ashaari ni asyik update blog je .. lagi-lagi dia .. lepas tu dia lagi .. ahaks! wa just ketawa .. sebab wa pun speechless ..

dah layan blog .. wa layan pulak Bro Ben punye VLOG .. ape itu VLOG??.. wa sendiri kurang pasti .. siapa-siapa nak layan .. sile-sile KLIK!

Lepas melayan video tersebut .. wa pun dah dapat satu semangat meng-update ..

tenkiu Bro Ben

February 18, 2011

hey waley-waley !! ADA AKU KISAH??..

2:47 PM 0
hey waley-waley !! ADA AKU KISAH??..
haa ! sumpah tak pedulik .. baru balik hospital tiba-tiba kepala tingtong! wa gelak sorang-sorang .. geletek adek wa yang kecik tu .. err .. lagi ape ye?.. haa blogwalking!

Teringat ah plak kan bile orang pertikaikan wa itu dan ini .. kau bagus sangat?.. baik sangat?.. jamin terus masuk syurga?? *marah ni* .. kalian dan kalian .. auni is auni akan tetap jadi AUNI ok!! wa kurang ajar kalau orang start kurang ajar .. begitulah sebaliknye .. buat pe nak hipokrit weh?.. lu jadik diri lu suda la!!

disebabkan memang wa tak pernah kisah.. wa nak culik statement dari my sissy cat . ( takde keje lain budak ni .. asyik culik entry orang je .. ) err .. ADE WA KISAH?..


Aku hodoh?
Kau tu cantik sgt ke?
Kau cantik? ade lagi cantik la wey..
ratu cantik lagi..
Ade aku kisah?

Aku bodoh?
Kau tu pandai sgt ke?
Kau pandai? ade lagi pandai la wey..
 masuk news lagi..
Ade aku kisah?

Aku Miskin
Kau tu kaya sgt ke?
Kau kaya? setakat kaya kat dunia buat ape..
duit bukan bawak mati..
Ade aku kisah?

Aku oldfashion
Kau tu uptodate sgt ke?
Kau stylo? setakat pakai baju tak cukup kain...
kain kapan jugak kau pakai nanti..
Ade aku kisah?

see see .. wa dapat semangat baru beb! wa tak akan pernah kisah ape lu orang nak kate wa .. wa GOJES?? ok wa admit ! wa TERLEBIH AJAR??.. so?? salahkah cikgu-cikgu wa yang tak bosan MENGAJAR wa .. huh!! *pepurak pengsan*

February 09, 2011

Happy birthday Arissa Diana!

11:05 PM 0
Happy birthday Arissa Diana!
Salam! dah lame tak updated blog .. bila start nak update balik .. mate kaw2 ngantok gile vabik mengawan dengan tapir .. huh! macam mane tu??.. jejenggggggggggggg~~!!

CUTT!!

potong story je .. ok .. today my niece birthday .. Arissa Diana .. dah setahun umurnye .. cak~cak~cak~ dah besar sudah ini anak .. sangat-sangat-sangat lah notty dan menggeramkan wa and mama .. jugak sangat SOMBONG! *matik wa kalau kaklong bace ni* .. hakhak ..

yang penting bonda SELALU sayang dan akan tetap sayang kat korang berdua - Arissa Diana + Aqeel Nuqman .. hee~ dedua ni my nephew & niece tapi panggil me as bonda .. actually my nickname before is MAKWE .. mama la bagi .. wa pun that time blur .. sedar2 dah ade anak buah .. now and ever akan jadi BONDA .. mase melatih si abang Aqeel Nuqman panggil bonda .. BOMBA terus dia panggil .. hamik kaw!

AQEEL NUQMAN
 ♫ ARISSA DIANA

So to my dearest Arissa Diana .. Happy Birthday ! Bonda harap Riss menjadi anak yang solehah .. dunia and akhirat .. bonda sentiasa mendoakan "anak2" bonda ni .. mwahs!mwahs!

ahaks .. anak sendiri entah bila akan muncul .. so pinjam anak orang je la ..

 by the way .. Al-Fatihah to my baby *x sempat tengok muka* Faiq Ukhail yang hidup lebih kurang 23bulan .. Ummi berdoa amanlah kamu disana ..

Faiq Ukhail just adopted child from orphanage .. My petsis nak ambil dia jaga .. tapi tak sempat .. sabar ye sis :)

ok .. incik kekasih dah memanggil .. time to text and zZzzZzzZzzz selepas itu ..

nitez!

February 06, 2011

Best bila start DEMAM!!

10:48 PM 0
Best bila start DEMAM!!

Ok .. itu memang tipu .. DEMAM itu best?.. walaweh .. mula-mula memang wa berdoa wa akan didatangi demam sebab dah lama tak demam .. * gilak ini orang .. orang taknak sakit .. dia doa sakit pulak * actually wa dah batuk since few weeks ago  .. well .. bila wa batuk-batuk .. wa paling benci makan ubat .. sebab? = TAK SEDAP!! my mum memang suka kasi telan ubat syrup .. kata beliau ubat syrup cepat bertindak .. adoi .. kembang tekak beb kalau wa makan ubat batuk ni .. kalau ubat cap ibu dan anak .. err .. boleh kot nak telan .. arrhhh! sumpah tipu .. ubat batuk dan ubat-ubat cecair memang SUMPAH tak sedap :(

wa selalu prefer ubat tablet .. senang .. ambil air .. masuk tablet dalam mulut and telan .. taraaa!! dah siap .. tak rasa pahit pun .. disebabkan terlalu prefer ubat tablet .. wa pun bukak peti ais .. mama suruh cari ubat batuk dalam tu .. so dah jumpe!! tarikh :: 31 January 2009 .. and wa dengan tak berfikir secara panjang .. terus telan .. lepas tu text incik kekasih .. tanya ubat almost 2 year bley makan lagi ke? .. * harus incik kekasih kate wa kelakar .. dah telan baru tanya boleh makan ke tak * .. mase tu dah takut .. takut mati sebab makan ubat dah expired .. tu la .. pepandai sangat!

maka lepas makan ubat tu .. text incik kekasih kejap .. dan kebaboOomm!! tido la .. ape lagik?.. akaka !!

*pstttt!! dah larik topic asal*

dan selepas batuk yang tak berhenti2 .. maka wa demam la selepas tu .. menggigil satu badan .. wah macam syok je demam ni .. x payah pasang kipas pun sejuk .. azab satu je .. kepala wa akan berpinar-pinar je masa demam .. dunia gelap gelita ..

tadi incik kekasih datang .. konon mau dating sama dia .. tapi bila badan dah menggigil plus mata kelabu asap je .. so wa gagahkan diri melayan dia .. aduhai .. practice jadik isteri mithali ni .. * gatai sungguh * ..

semasa menaip ni .. wa selsema je .. last demam siang tadi .. tak tentu arah dibuatnye .. but esok nak taknak .. wa kena check ( kalau still demam ) .. kalau tak .. incik kekasih merajuk dengan wa .. hakhak!! wa paling benci pergi checkup .. sebab kan kan .. dorang terus suruh wa warded!! Demi incik kekasih .. kurela .. nah .. hospital adalah HOTEL paling tak best!!

ahaks!! da merapu meroyan suda .. betta wa go to sleep.

ok guys .. thx for reading ..