Cara mengetahui sesebuah kedai menggunakan PELARIS !

Salam..

Pernah tak korang terfikir kenapa ada kedai makan tu boleh jadi ramai pelanggan walaupun makanan dia tak sedap langsung??


.... Mebbe guna pelaris?? Huh!! I just tell u MEBBE!! MAYBE!! seangkatan dengannye.. So nak tahu macam mane IF kedai tu guna PELARIS??


.. Kenape harus ayam penyet.. arghh sungguh membuka selera !

Cara mudahnya nak tahu kedai itu ada pelaris (Khadam jin).. baca Ayat Qursi 3kali di luar dari kedai. Sebaiknya semasa dalam kereta.. Kemudian buka tingkap dan tiup 7x ke arah kedai.. Tak perlulah tiup macam bomoh pooh kiri pooh kanan.. (Sengal je buat gitu) Tiup perlahan-lahan sampai habis nafas..(macam ustaz Ismail Kamus ajar)..

Sekiranya ada pelaris di kedai tersebut.. Khadam tu akan marah dan kita akan rasa seperti satu angin menerpa ke muka kita.. Kalau dah macam tu.. Eloklah kita jangan makan dikedai tersebut..

Beberapa cara di bawah bolehlah diamalkan untuk mengelak sihir :

1) Al-Fatihah.

2) Membaca tiga surah terakhir atau 3 Qul setiap hari.

Ia berdasarkan hadith :

قال لي رسول الله صلى الله عليه وسلم : إقراء قل هو الله أحد , والمعوذتين , حين تمسي و حين تصبح , ثلاث مرات تكفيك من كل شيء ( رواه أبو داود والترمذي 

Ertinya : Baginda S.A.W telah berkata kepadaku : “Bacalah Qul Huwa Allahu Ahad” (al-ikhlas) dan (surah an-Nas) dan (surah al-falaq) sebanyak 3 kali ketika pagi dan petang, ia mampu mencukupkan kamu dari segala sesuatu.( At-Tirmidzi, Bab Doa yang disebut Ketika Ingin Tidur, no 3570 ; Sunan Abu Daud, Bab Apa Yang Dibaca Ketika Subuh, no 5072 ( Nuzhatul Muttaqin, no 1457 , 2/229 ) At-Tirmidzi : Hasan Sohih, An-Nawawi : Sohih.

. end .

1 comment:

  1. Satu cara yang baik untuk diamalkan asalkan tidak bertentangan hukum syarak.

    ReplyDelete

Thank you for comment. Do visit me in my next post, ya? :)