Tahniah Harimau Malaya! Jujurnya PERMAINAN anda!

First sekali.. Its HARIMAU MALAYA @ HARIMAU MUDA??


... Hehe.. Bukan apa.. Wa nih bukan rajin layan bola.. Tak rajin pun.. Wa start layan bola (cuba2 tengok..) masa lepak ramai2 dengan chatters kat Genting Highland dulu.. Almost tahun lepas la I think..


Masa tu tengah Worldcup.. Wa cuba2 tengok bola disebabkan orang sekeliling wa nih penuh aktif cerita pasal bola.. Wa rasa macam tunggul batu ok!! So biasa lah.. Wa nih suka join orang.. Suka mix around.. So wa cuba suka something yang orang suka..


... And wa start menceburi bidang tengok bola ni since wa kenal dengan Ying.. hehe.. (pengakuan ikhlas separa jujur) ..


By the way.. SEJUTA BILLION TAHNIAH sebab MALAYSIA menjadi JOHAN walaupun hanya dengan sepakan penalti.. Tak sia2 wa jerit gollllllllllllllll walaupun wa tak tahu bila masa gol.. bila masa tak gol.. (punyalah poyo kekonon terer tengok bola)..


Yeyeahhhh Harimau Muda yang comel !! 
Tahniah !! ... 


Nak tergelak wa.. Bila teringat krisis yang berlaku sebelum pertandingan.. Indonesia mau ganyang Malaysia secukupnya.. Heh kemon la.. Bersukan ni untuk mengeratkan silaturrahim.. Apa pasal mau emo.. ADAT pertandingan menang kalah la der.. Dan seperti kebiasaan.. Bila Indonesia kalah.. Mula lah Malaysia dicaci maki.. diherdik.. dihina.. To rakyat Malaysia.. Relax.. Urut dada anda sampai leper.. Jangan melenting atas sebab bendera dan lagu kita dihina.. Wa tahu.. Bendera tu umpama satu maruah terhadap negara.. Tapi jangan lah kita juga mengherdik perbuatan mereka.. (kan dah keluar ayat skema aku).. Haa JANGAN! Kalau kita layan orang bodo.. Bodo sekali la kita..


 
Cukuplah pakcik ni menangis sebab Indonesia kalah.. 
Pakcik@Om..Tahu tak anda sedang famous sekarang??


.. To player Indonesia.. Jangan emosional.. Pertandingan itu sentiasa ada MENANG dan KALAH.. Mungkin lain hari anda pulak yang menang.. :)


And of coz to Malaysian player.. Im proud of u la.. Korang main dengan JUJUR.. If MALAYSIA kalah pun semalam.. Wa still berbangga! Sangat BANGGA!

#notaJARI-kaki# 
• Malaysia kalah ke menang.. Indonesia mesti belasah Malaysia.. Why why why??

.end.
Tahniah Harimau Malaya! Jujurnya PERMAINAN anda! Tahniah Harimau Malaya! Jujurnya PERMAINAN anda! Reviewed by Tunsha Ayunie on November 22, 2011 Rating: 5

No comments

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.