Kau MARAH orang .. Kau dah BAGUS??

First of all... Assalamualaikum wbt.. And.. HELLO!!


Ok.. Wa cam sesemak otak ni.. Bukan apa la.. Just macam.. Nak tergelak terngok certain people ni tak open minded langsung dalam pemikiran..


Ok..! I didn't mean untuk mengHALALkan apa yang diHARAMkan.. Its just like something stupid la kalau orang lain tengok.. Supposed to be like this la...


"..... Orang macam ni BANGANG jugak kan??.. "


Urmm.. I have to direct.. Sebab?? Wa muak tengok manusia hipokrit ni.. Jangan nak tunjuk kau malaikat sangat la der.. Double middle finger wa bagi karang tau..


-Maaf wa terkasar melampau batas-

And yes.. Sebenarnya gambar diatas tiada kaitan apepun.. 
Dia nak buat BBQ.. tu je..

... OK! Kite sambut perayaan sesuatu kaum tu tak harus.. Memang berdosa.. Kau bukak aurat.. DOSA tak?? Haa DOSA kan?? Kau cerita lucah2 dengan awek kau DOSA tak?? Ohh ye.. Kau maki2 orang.. TAK BERDOSA la ye?? Ok ok.. Wa memang tak layak menaip pasal dosa pahala ni sebab wa bukan baik sangat pong!! Tapi wa sedar diri.. Tak macam lu orang nak hentam orang sana sini tapi tegur ikut hati bukan otak.. Puiii!!


Wa tak minat Nora Danish.. And wa tak sokong pun dia sambut Holloween.. And either tu kakak dia @ orang lain pun.. Sesungguhnya wa bukan support perayaan macam tu.. Just wa jijik tengok manusia komen2 ni macam awak tu bagus sangat..


Nak tegur tak salah.. Tegurlah dengan berhemah.. Bukan jatuhkan hukum sesuka hati.. Apa hak kita sebagai manusia nak menghukum orang lain?? Dah cukup bagus?? Sebab dah yakin mati nanti masuk syurga?? Kalau dah yakin sangat.. Silakanlah.. BUAT LAGI!





... Hurm.. Ada perkara perlu kita sensitif serta menempelak menunjukkan protes.. Tapi jangan sampai orang cakap kita takbur.. Dah salah tu.. :)

Ouh-keh-bai!
Kau MARAH orang .. Kau dah BAGUS?? Kau MARAH orang .. Kau dah BAGUS?? Reviewed by Tunsha Ayunie on November 10, 2011 Rating: 5

1 comment

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.