November 26, 2011

Bila Seorang Aku Jadi Food Tester Ayam Penyet~

Hi..

Baru ada kelapangan nak menaip.. So today rasa macam nak update semua entry sekali..(konon) SENANG!! Semalam punya semalam nak update but then badan letih.. Terlampau letih.. Bila badan letih so takde tenaga and malas mau buat apapun..


.. Hari Rabu haritu.. Wa keluar jejalan dengan As.. Actually wa baru je kenal As ni.. Rasanya tak sampai sebulan pun.. But dia sangat2 baik dengan wa.. And wa selesa kawan dengan dia.. Well.. Wa dah anggap dia macam kakak pun.. Walaupun dia pun macam kurang sihat.. 


Jumpa dia pun sebab dia mau belanja makan Ayam Penyet.. Setahun lebih wa mengidam.. That day baru merasa makan.. Memang sedap.. Yang teman hari tu.. Dura and Abah Yas..


.. Memula makan Nasi Ayam Penyet kat Bangi.. Restoran Wong Solo.. Ok nasi dekat sini memang best.. Superb sebab ada sambal kicap dia.. Ada sambal dia.. memang ngam la kan..


Time ni just makan dengan Dura and As.. Abah Yas takde lagi.. Tengah study.. Dah tua pun study.. Bagus2..


Nasi Ayam Penyet Wong Solo
Wa culik je pic me..
Tapi buat macam pic sendiri.. yawww!!


After makan2.. We all pergi lepak2 kat playground Setiawangsa.. Masuk Setiawangsa je.. Airmata wa nak meleleh.. Nampak Mahligai Firdaus.. Ahh tempat kenangan lagi!! Tapi wa gagah pepura senyum sambil layan sengal As dengan Dura.. Sebab membuli wa.. Dura asyik pakse wa naik gelongsor.. Wa yang baik sentiasa mengikut arahan ni dengan rela hati naik.. Wakakaka rasa macam budak kecik okeh!


Inilah lebih kurang rupa playground-nye..


Haa.. Lepas tu sesambil tunggu Abah Yas habis class.. Kami lepak je la kat playground tu.. Lepas tu tengok Dura jadi pelakon extra untuk assignment bebudak mana ntah..


.. After that we all shot pergi Wangsawalk.. Lagi sekali wa dibuli.. AbahYas suruh wa naik benda alah ape yang budak kecik suka naik tu.. Haa mementang wa kecik.. Asyik kena buli je.. And best part kena buli kat kedai baju..


Mula2 Dura masuk kedai baju kekanak tu.. Siap cakap.. "Adik.. meh sini Along pakaikan baju ni meh.." lepas tu Abah Yas plak.. "..Adik.. jangan degil cakap Along boleh tak??" ...... And paling jahanam.. Si promoter dalam tu pun siap join Abah Yas dengan Dura kenakan wa.. Si As dah gelak2 kat luar kedai..


... Then again.. Wa layan Nasi Ayam Penyet.. Ok kali ni pun sedap sebab pedas just without sambal kicap.. Tapi wa layan jugak yang Wangsawalk punya sebab.. Cili dia kaw2 pedas.. And sedap!! Ayam dia lagi better thank Wong Solo punya..

Gambar culik lagi !!
Lapa balik tengok pic2 ni..


Lepas tu we all jalan2 ke kampung baru.. Kedai burger AbgLan (jbs).. Dua tahun wa kenal.. Baru kali ni dapat jumpa AbgLan.. Sama dengan Abah Yas.. And and and.. Hey guy.. Burger AbgLan ni adalah burger gerai paling best pernah wa makan.. serious.. :) i swear..


Culik pic ni dari profile AbgLan.. 
Sorry AbgLan!


... And bila wa balik rumah.. Mama dah kunci pintu.. Haaa.. best gila mama wa kan?? And padan muka wa jugak.. lalalalalala~

But evento mama marah.. wa tetap puas hati sebab berjaya balik before 12am.. So dengan bangga As panggil wa Cinderella.. ((tak pepasal jadi Cinderella.. Bangga u know??))

#notaJarikaki#
So the conclusion is.. dedua Ayam Penyet wa makan pun sedap !!
Thx syg! (As)


.end.

2 comments:

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.