11/1/11 - DARI JARI NOVELLA

November 26, 2011

Bila Seorang Aku Jadi Food Tester Ayam Penyet~

6:49 AM 2
Bila Seorang Aku Jadi Food Tester Ayam Penyet~
Hi..

Baru ada kelapangan nak menaip.. So today rasa macam nak update semua entry sekali..(konon) SENANG!! Semalam punya semalam nak update but then badan letih.. Terlampau letih.. Bila badan letih so takde tenaga and malas mau buat apapun..


.. Hari Rabu haritu.. Wa keluar jejalan dengan As.. Actually wa baru je kenal As ni.. Rasanya tak sampai sebulan pun.. But dia sangat2 baik dengan wa.. And wa selesa kawan dengan dia.. Well.. Wa dah anggap dia macam kakak pun.. Walaupun dia pun macam kurang sihat.. 


Jumpa dia pun sebab dia mau belanja makan Ayam Penyet.. Setahun lebih wa mengidam.. That day baru merasa makan.. Memang sedap.. Yang teman hari tu.. Dura and Abah Yas..


.. Memula makan Nasi Ayam Penyet kat Bangi.. Restoran Wong Solo.. Ok nasi dekat sini memang best.. Superb sebab ada sambal kicap dia.. Ada sambal dia.. memang ngam la kan..


Time ni just makan dengan Dura and As.. Abah Yas takde lagi.. Tengah study.. Dah tua pun study.. Bagus2..


Nasi Ayam Penyet Wong Solo
Wa culik je pic me..
Tapi buat macam pic sendiri.. yawww!!


After makan2.. We all pergi lepak2 kat playground Setiawangsa.. Masuk Setiawangsa je.. Airmata wa nak meleleh.. Nampak Mahligai Firdaus.. Ahh tempat kenangan lagi!! Tapi wa gagah pepura senyum sambil layan sengal As dengan Dura.. Sebab membuli wa.. Dura asyik pakse wa naik gelongsor.. Wa yang baik sentiasa mengikut arahan ni dengan rela hati naik.. Wakakaka rasa macam budak kecik okeh!


Inilah lebih kurang rupa playground-nye..


Haa.. Lepas tu sesambil tunggu Abah Yas habis class.. Kami lepak je la kat playground tu.. Lepas tu tengok Dura jadi pelakon extra untuk assignment bebudak mana ntah..


.. After that we all shot pergi Wangsawalk.. Lagi sekali wa dibuli.. AbahYas suruh wa naik benda alah ape yang budak kecik suka naik tu.. Haa mementang wa kecik.. Asyik kena buli je.. And best part kena buli kat kedai baju..


Mula2 Dura masuk kedai baju kekanak tu.. Siap cakap.. "Adik.. meh sini Along pakaikan baju ni meh.." lepas tu Abah Yas plak.. "..Adik.. jangan degil cakap Along boleh tak??" ...... And paling jahanam.. Si promoter dalam tu pun siap join Abah Yas dengan Dura kenakan wa.. Si As dah gelak2 kat luar kedai..


... Then again.. Wa layan Nasi Ayam Penyet.. Ok kali ni pun sedap sebab pedas just without sambal kicap.. Tapi wa layan jugak yang Wangsawalk punya sebab.. Cili dia kaw2 pedas.. And sedap!! Ayam dia lagi better thank Wong Solo punya..

Gambar culik lagi !!
Lapa balik tengok pic2 ni..


Lepas tu we all jalan2 ke kampung baru.. Kedai burger AbgLan (jbs).. Dua tahun wa kenal.. Baru kali ni dapat jumpa AbgLan.. Sama dengan Abah Yas.. And and and.. Hey guy.. Burger AbgLan ni adalah burger gerai paling best pernah wa makan.. serious.. :) i swear..


Culik pic ni dari profile AbgLan.. 
Sorry AbgLan!


... And bila wa balik rumah.. Mama dah kunci pintu.. Haaa.. best gila mama wa kan?? And padan muka wa jugak.. lalalalalala~

But evento mama marah.. wa tetap puas hati sebab berjaya balik before 12am.. So dengan bangga As panggil wa Cinderella.. ((tak pepasal jadi Cinderella.. Bangga u know??))

#notaJarikaki#
So the conclusion is.. dedua Ayam Penyet wa makan pun sedap !!
Thx syg! (As)


.end.

November 22, 2011

Tahniah Harimau Malaya! Jujurnya PERMAINAN anda!

6:08 PM 0
Tahniah Harimau Malaya! Jujurnya PERMAINAN anda!
First sekali.. Its HARIMAU MALAYA @ HARIMAU MUDA??


... Hehe.. Bukan apa.. Wa nih bukan rajin layan bola.. Tak rajin pun.. Wa start layan bola (cuba2 tengok..) masa lepak ramai2 dengan chatters kat Genting Highland dulu.. Almost tahun lepas la I think..


Masa tu tengah Worldcup.. Wa cuba2 tengok bola disebabkan orang sekeliling wa nih penuh aktif cerita pasal bola.. Wa rasa macam tunggul batu ok!! So biasa lah.. Wa nih suka join orang.. Suka mix around.. So wa cuba suka something yang orang suka..


... And wa start menceburi bidang tengok bola ni since wa kenal dengan Ying.. hehe.. (pengakuan ikhlas separa jujur) ..


By the way.. SEJUTA BILLION TAHNIAH sebab MALAYSIA menjadi JOHAN walaupun hanya dengan sepakan penalti.. Tak sia2 wa jerit gollllllllllllllll walaupun wa tak tahu bila masa gol.. bila masa tak gol.. (punyalah poyo kekonon terer tengok bola)..


Yeyeahhhh Harimau Muda yang comel !! 
Tahniah !! ... 


Nak tergelak wa.. Bila teringat krisis yang berlaku sebelum pertandingan.. Indonesia mau ganyang Malaysia secukupnya.. Heh kemon la.. Bersukan ni untuk mengeratkan silaturrahim.. Apa pasal mau emo.. ADAT pertandingan menang kalah la der.. Dan seperti kebiasaan.. Bila Indonesia kalah.. Mula lah Malaysia dicaci maki.. diherdik.. dihina.. To rakyat Malaysia.. Relax.. Urut dada anda sampai leper.. Jangan melenting atas sebab bendera dan lagu kita dihina.. Wa tahu.. Bendera tu umpama satu maruah terhadap negara.. Tapi jangan lah kita juga mengherdik perbuatan mereka.. (kan dah keluar ayat skema aku).. Haa JANGAN! Kalau kita layan orang bodo.. Bodo sekali la kita..


 
Cukuplah pakcik ni menangis sebab Indonesia kalah.. 
Pakcik@Om..Tahu tak anda sedang famous sekarang??


.. To player Indonesia.. Jangan emosional.. Pertandingan itu sentiasa ada MENANG dan KALAH.. Mungkin lain hari anda pulak yang menang.. :)


And of coz to Malaysian player.. Im proud of u la.. Korang main dengan JUJUR.. If MALAYSIA kalah pun semalam.. Wa still berbangga! Sangat BANGGA!

#notaJARI-kaki# 
• Malaysia kalah ke menang.. Indonesia mesti belasah Malaysia.. Why why why??

.end.

November 21, 2011

Subway dan Novel - Contengan Jalanan - @Ying

5:37 AM 2
Subway dan Novel - Contengan Jalanan - @Ying
Ok..

Baru ada kelapangan nak menaip.. Well dah puas tido.. So tak rasa nak tido.. Meh wa nak cerita kegembiraan wa.. Ehem2..


Sebenarnya ngantok la jugak just macam malas nak tido.. Sebab wa macam mengira detik untuk treatment.. Karang dah tido malas nak bangun.. By the way.. Wa sakit dada yang teramat sangat.. So salah satu sebab tak boleh tido..


Ok story hari Sabtu haritu.. kan kan kan..........


Adib dengan Aboy teringin nak makan Subway.. Sebenarnya wa pun teringin.. Tapi biasalah.. Memula teringat kenangan first time layan roti besar gabak tu.. Tapi dari teringat2.. So better I moved on.. Haih tak guna fikir ape2.. Disebabkan nak lepaskan tekanan perasaan (kononnye).. Maka wa.. Adib and Aboy.. Order sampai 12inch.. Wa 12inch.. Adib 12inch.. Aboy also 12inch.. (Konon nak lepas geram ni..)


Hamikkk!! Sampai la semput wa jadinye.. I used to eat Italian BMT..


Thx sebab menggemokkan perut saye.. 
ahh ONLY perut!


.. Haa lupa nak bagitau.. Wa back to Ying.. haa yeah!! He's back.. And know what?? Wa happy.. sangat happy.. Rasa macam hidup kembali.. Walaupun Ying hanya bayang2.. Masih bayang2.. Sebab wa masih tak dapat jejaki jasad dia.. (comfirm readers ingat wa gile) .. :)


Tapi dengan berkeyakinan yang terlampau.. Wa sangat bahagia.. Seharian main text dengan Ying buat wa senyum nonstop (gile kali  ke-2).. Walaupun dia seorang yang tegas dan.... Tidak terlalu caring dengan wa.. Dia tetap sumber inspirasi wa..


.... By the way.. Muka dia lagi comel dari Johnny Depp.. (Sampai sudah wa bayangkan.. Tak boleh nak bayangkan..)

Ying ada text wa.. Bagitau ada satu buku novel tu.. Tajuk.. err..


Ahaa ini dia.. Tajuk dia unik.. Buku dia pun unik.. 
So wa tersangatlah interested.. 
Wa beli buku ni bukan sebab Ying dah ada buku tu.. Just.. 
Wa suka buku yang dramatic.. 
(Sebenarnya memang nak baca apa yang dia baca..)


... Ok stop the story sebelum wa semakin obses dengan Ying..

By the way.. wa ade beli buku ni tau.. ni buku ni.. kejap ey..


Taraaaaa.. Haa actually buku ni bukan wa nekad nak beli.. 
Just sebab kulit buku dia macam comel so wa main tarik je.. 
Belum start baca.. Tak tahu bila nak start..


Haa ok.. Later update lagi... Wa rushing ke sesiap for treatment sebenarnya.. 

:: nota pinggan mangkok :: 
gambar wa deting dengan family tidak di-snap sama skalik!

.end.

November 17, 2011

Dusssuuppppp!!

3:44 AM 0
Dusssuuppppp!!
First of all.. Assalamualaikum and HELLO!!

Ok mata terbuntang luas.. And I dont know.. How to do.. Just layan chatting room.. Borak2 dengan Caty and Johan.. And.. Layan 3gp.. Upss!! Yeah.. Layan Klip 3gp.. Malas nak donlod so just layan dalam U-Tube je..


Al-maklum.. Nak sms pun tak tahu dengan siapa.. So layan internet.. Memandangkan wa tengah sengal otak tak boleh tido ni so just keep update..


And boleh nampak la betapa merapu meroyannye entry wa nih kan??


Actually nak updated pasal SOMETHING tapi otak macam jammed.. So tunggu wa refresh dulu for the next entry..

.... Ok.. Nak sambung tengok mubie.. I will keep hapdet later.. (Mebbe lepas habis tengok mubie)..

November 10, 2011

Kau MARAH orang .. Kau dah BAGUS??

5:04 AM 1
Kau MARAH orang .. Kau dah BAGUS??
First of all... Assalamualaikum wbt.. And.. HELLO!!


Ok.. Wa cam sesemak otak ni.. Bukan apa la.. Just macam.. Nak tergelak terngok certain people ni tak open minded langsung dalam pemikiran..


Ok..! I didn't mean untuk mengHALALkan apa yang diHARAMkan.. Its just like something stupid la kalau orang lain tengok.. Supposed to be like this la...


"..... Orang macam ni BANGANG jugak kan??.. "


Urmm.. I have to direct.. Sebab?? Wa muak tengok manusia hipokrit ni.. Jangan nak tunjuk kau malaikat sangat la der.. Double middle finger wa bagi karang tau..


-Maaf wa terkasar melampau batas-

And yes.. Sebenarnya gambar diatas tiada kaitan apepun.. 
Dia nak buat BBQ.. tu je..

... OK! Kite sambut perayaan sesuatu kaum tu tak harus.. Memang berdosa.. Kau bukak aurat.. DOSA tak?? Haa DOSA kan?? Kau cerita lucah2 dengan awek kau DOSA tak?? Ohh ye.. Kau maki2 orang.. TAK BERDOSA la ye?? Ok ok.. Wa memang tak layak menaip pasal dosa pahala ni sebab wa bukan baik sangat pong!! Tapi wa sedar diri.. Tak macam lu orang nak hentam orang sana sini tapi tegur ikut hati bukan otak.. Puiii!!


Wa tak minat Nora Danish.. And wa tak sokong pun dia sambut Holloween.. And either tu kakak dia @ orang lain pun.. Sesungguhnya wa bukan support perayaan macam tu.. Just wa jijik tengok manusia komen2 ni macam awak tu bagus sangat..


Nak tegur tak salah.. Tegurlah dengan berhemah.. Bukan jatuhkan hukum sesuka hati.. Apa hak kita sebagai manusia nak menghukum orang lain?? Dah cukup bagus?? Sebab dah yakin mati nanti masuk syurga?? Kalau dah yakin sangat.. Silakanlah.. BUAT LAGI!





... Hurm.. Ada perkara perlu kita sensitif serta menempelak menunjukkan protes.. Tapi jangan sampai orang cakap kita takbur.. Dah salah tu.. :)

Ouh-keh-bai!

November 08, 2011

Well HOLLO!! Tengku Fatin Fadzil~

6:23 AM 9
Well HOLLO!! Tengku Fatin Fadzil~
First of all.. Assalamualaikum.. and HELLO too~!

.. Wa macam baru je lepas nangis (beberapa hari lalu).. Lepas kecewa.. Lepas derita so I just want to release with this blogging.. Erhh!! Hurm by the way...


Wa tak sangka wa akan menaip entry pasal ini budak.. Wuhuhu.. Very suprising ah! Phewww..


Actually wa tau pasal dia thru my frens punye page.. Masa tu on my mind just pikir .. "Mesti budak ni glabah nak bangga diri dia takde dara.." Memandangkan title video yang dia bikin bertajuk... *Ada dara.. lu kolot..*


Mula2x wa tak tertarik langsung untuk menonton waima nak jenguk sikitpun video dia.. Tapi disebabkan bosan terlampau that day.. Wa dengan rajinnya (ceh memula tadi blagak).. Haa sambung.. Dengan rajinnye wa tunggu video dia buffering.. Hampir setengah jam wa sanggup tunggu demi video dia punya pasal..


Ok.....


-Loading n' Proceed-


Dengan muka eksaited terlampau.. Wa pun tengok la video dia.. Perhhh dari start dia bercakap.. Wa terus minat nak dengar dia bebel dan bebel dan bebel.. (Sampai ternganga mulut beta).. Serious! Wa jadi addict nak tengok dia bebel..


.... Terpaksa wa mengaku yang sebenarnya sampai skarang wa tunggu next video dia..


Dia Fatin Fadzil @ Tengku Fatin Fadzil (nama FB beliau)

Ini sedikit info tentang Fatin..


FATIN ATHIRA MD FADZIL
12 JUNE 1993
UNISEL SHAH ALAM
 JUAL GLOWSTICK


Serious kalau jumpa dia.. Wa nak jadikan member2.. Seriously.. Dia memang nampak gegila evento ada 2-3 video dia macam luahan perasaan sesedih gitu..


Wa addict sampai dah tertiru gaya dia sampai adik wa gelak2.. Huh!! Kena carik diri asal ni.. Kalau tak mau orang kata wa Fatin ciplak.. Sorry dear.. Wa takde niat.. Wa just macam ter'jatuh hati' dengan lu punya style.. Lu sempoi gilossss.. Pakaian lu pun rilex je.. Wa suke! Dan lu seorang perempuan yang ensem.. err boleh??


K k.. Anyway kalau lu baca entry wa ni budak.. I want to say that I love u so much lah!.. Kalau wa down ke ape.. Wa sanggup tunggu video lu buffering sebab lu boleh bikin wa cool gilosss bile tengok lu bebel sambil promot barang tu..


Hopefully u success with ur life ok?? :)


Pssttt.. Tak pernah seumur hidup wa blogging.. Wa nak kasik info pasal orang sekeliling ni.. U'r the one la .. Wa pun tak percaya wa boleh bikin entry ni.. Haih.. Sekian.