10/1/11 - DARI JARI NOVELLA

October 29, 2011

Without ALLAH..................

8:23 AM 1
Without ALLAH..................


Morning ollss!! Kk mau sambung tido.. K bye..

STROKE?? Jalani hidup dengan SIHAT!

1:13 AM 1
STROKE?? Jalani hidup dengan SIHAT!
First of all.. Assalamualaikum wbt and.. HELLO!!

Semalam (Jumaat) 28Oktober2011.. Adalah hari STROKE sedunia.. Wa tahu ramai tak ambil peduli pun waima nak kisah pasal benda2 macam ni.. But sebagai manusia yang juga berpenyakit.. I needed to cares.. How its work.. Macam mana stroke berlaku..


Thanks to WIKIPEDIA yang banyak memberi info kepada diri wa yang gojes.. Wa akan menaip mengenai STROKE! Well for info bersama kan.. The disease wont tackle a people.. Dia akan datang sendiri :) errr.. FAHAM??


Apa itu STROKE??


.... Secara klasifikasi bahasa melayu-nya.. Strok adalah penyakit ANGIN AHMAR.. Sejenis penyakit yang berpunca akibat oleh salur darah tersumbat dan bekalan darah ke sebahagian otak diganggu.. Bahagian otak tersebut tidak lagi menerima oksigen yang mencukupi dan oleh itu.. Sel-sel otak akan rosak atau mati.. Dan mengakibatkan bahagian badan yang dikuasai oleh bahagian otak itu tidak berfungsi..


Lebih mudah lagi.. Ia akan mengakibatkan KECACATAN SARAF!




.... Rawatan yang dilakukan untuk pesakit stroke.. Antaranya adalah fisioterapi.. Ia adalah untuk melatih pesakit supaya kuat dan lebih berdikari.. (Wa dapat info masa tengok TV3 siang tadi)..


Salah satu penyebab stroke adalah MEROKOK! Merokok adalah penyumbang terbesar kepada penyakit ini..


Ok lah.. itu serba sedikit info.. Jalani kehidupan yang lebih sihat.. Sesakit manapun yang kamu hadapi.. Tanggani dengan senyum..


Ye senyum macam saye sambil pegang berus gigi..

K bye.

October 27, 2011

Mood - Suwey and Swing!

9:59 PM 0
Mood - Suwey and Swing!

Picta will complete anything.. everything :)

K bye.

Never say NEVER!

12:18 PM 0
Never say NEVER!
Ehem ehem..

First of all.. Assalamualaikum wbt.. and HELLO!!

Ok wa just macam nak tunjuk picta je.. Wa culik dari FB Paly.. Interested dengan statement picta ni..



By the way.. I am star of Pieces.. Haha so please just stay away from me la.. Cannot be trust la ini budak..

K bye.

October 24, 2011

Magnum Almond Ice-Cream :: SuperSedap!

1:32 AM 0
Magnum Almond Ice-Cream :: SuperSedap!
Err nak taip apa ye?? Apa apa apa?? Wa just macam..................


I need my MAGNUM!! 

I need it!! 

Erhhh sungguh stress sebab mulut dah lama tak menelan aiskrim.. 

Erhhh!! Erhhh!! dan Erhhhh!!





- K bye . Nitez -

October 23, 2011

Gathering Yahoo Messenger - Kemensah

1:46 PM 2
Gathering Yahoo Messenger - Kemensah
First of all.. Assalamualaikum wbt.. and.. HELLO!!


Ahaaa~ Kemain eksaited pulak wa nak menaip.. Yeah yeah.. Menaip dengan penuh perasaan bernafsu.. uUu yeah uUu yeah!!


Ok guys.. Wa rasa haritu wa macam nak update about our gathering kan?? Dah a week hold.. Wa nih memang suka hold kerja kan kan kan?? errr kisah?? Ok wa tak kisah.. Lu nak kisah lu punya pasal.. Lu tak bagi wa sebutir beras pun.. Caitt!!


Ok makhluk sekalian alam.. Wa dengan penuh perasaan gojes yang terlampau.. Ingin memulakan story.. Ini baru part 1.. Tudia.. Macam panjang je aku nak menaip ni.. COMFIRM kau malas nak membaca.. uUulalalala~

**Ok I'm so so so obsessed with Yahoo Messenger emoticon.. Cute!


........ 1 2 3 goOooo!!


Ok.. Last Sabtu.. Bersamaan 15-Oktober-2011.. Wa join gathering yang dianjurkan oleh Incik Affendi yang kacak..

Errr kan?? Kacak kan kan??
Ok wa sayangkan dia..
Salah sorang abang wa yang sangat2 suwey..


.... Ok sambung ..


Hari Sabtu haritu.. Kak Ruz fetch me up.. Yeah dengan muka tak mandi beliau.. Dia datang dengan gigih amik wa dekat rumah.. Thanks Kak Ruz!! Anda memang selalu sanggup berkorban demiku.. Cey cey cey..


Lepas tu.. Lepak rumah Kak Ruz kejap.. Tunggu dia mandi semua.. Terus shoot ke Zoo Negara.. Punyalah berdebar-debar wa bila sampai tu.. Bukan pasal apa.. Sebab lama tak jumpa kekasih dan kekasih hati.. *Punya lah ramai kekasih aku* .. Haih tak boleh blah~

Sewaktu menunggu geng2 lain..

Dah sampai di Kemensah (Teratak Angah) 
Pic dalam bilik.. Muka semua start berkobar2.. Agaga..


Lepas tu.. Lepas tu wa lepak la kat pankin depan bilik tu.. Temui kekasih lama. Yarebba~yarebba~ Sungguh tak ku sangka kami akan bertemu setelah lama tak bertemu.. (Baru je setahun tau)..

We all panggil dia Jawe.. Tapi wa lagi suka panggil dia Krol..
Sebab wa rasa dia cam baik walaupun perangai dia macam saiton..
*Dia yang ngaku* 
Abaikan muka wa yang sedikit huduh disitu =.="


Wa sayang dia.. Sebab?? Dia je suka main tangan wa.. Err tangan?? Ok nanti view lagi pic wa ok.. So lu orang boleh faham apa maksud wa.. Ehem~


Dialah periang.. Dialah bahan gado wa.. Dialah tempat wa maki hamun.. 
Agaga.. Ok by the way.. See my hand.. Very the ketul2 kan kan kan?? 
Wa tak prasan bila mamat ni letak tangan camtu.. 
Emm we all dah macam sibling pun.. 
What can I say.. 3 in 1.. 
Exboy.. teman tapi mesra.. and bro.. 
Dia antara yang menjaga wa that day masa gathering..


Max endek yang jadi mangsa kerakusan campak2 dalam sungai.. 
OK funny!! Bila playboy takut air.. Wakakaka!


Lepas mandi memasing la nak mencekik.. 
Hari tu Kak Ruz masak Paprik Ayam.. Sedap woo.. 
Walaupun dia first time masak paprik tu..
hehe..


Muka yang sangat seronok bila terjun dalam air.. 
Ini waktu baru lepas kena tolak dengan siapa ntah.. Haa Krol lagik!


Lepas dah mandi2 tu.. Sesiap untuk game pulak..


Action sebelum game bermula.. Oren itu sangat indah ♥

Dan masih posing dengan penuh comelnya... 
arghh comelnya si tocang dua tu..!


Ni pulak muka dah eksaited main tali.. Limbow Rock?? 
Kau tahu tak pinggang aku sakit dah terpeleot time tu.. erhh sadis!


Malam tu.. Kai datang dengan ET.. Sempena birthday ET so kami celebrate sekali.. Kai sebab menyanyi untuk wa.. Entah tiba2 kenapa wa sangat sebak masa dengan Kai sing.. Mamat tu punya lah buat lawak.. Yang aku menangis.. Alangkah tacinknya saat itu..


Semangat je Kai mendendangkan lagu.. 
Habis ditenungnya mata wa.. uUu yeah uUu yeah!!


Ni semua muka tunggu ayam BBQ yang tak masak2.. 
Tapi wa boleh kata.. SEDAP!!


Birthday girl hari tu.. Si ET.. Comel kan dia?? 
Umur 26 sudah muka masih sweet 21♥


Ini Mamam.. 
Menang contest manusia paling sporting kalau tak salah.. 
See see muka dia yang teruja sebab menang SPENDER!! 
Comel kan kan kan??


Kai-Hell-Kakruz
... Kai masih teruja sebab menang Nikon Coolpix.. 
Sungguh happy beliau malam tu sebab menang cabutan bertuah.. 
Wa yang frust sebab tak dapat.. 
Sampai tarik muka dengan Kai sebab wa tak menang.. err boleh??


Pose gedik memasing sebelum balik..


Dan bersalaman untuk pulang ke destinasi masing2.. Cewahs!


Dan last sekalik...

Ehemm..


Pic pepura candit.. Cantik kan?? 
Love this picta so much.. 
Jangan ditanya kenapa wa hide satu muka disitu.. 
Hanya wa yang tahu.. Hee~


Oklah.. itu lah sedikit corat coret sepanjang gathering last week.. Wa sangat2 happy.. Wa sangat2 berterima kasih kepada mama and abah sebab melepaskan wa keluar bermalam bersama kawan2 wa.. Sesungguhnya wa teringin merasa freedom seperti ini.. I need a freedom to feel what a LIFE.. Wa ingin hayati kehidupan wa sendiri.. Dan wa sangat2 appreciate dengan keizinan yang mama abah berikan kepada wa..


.... Dan wa sangat happy dan enjoyed dengan gathering kali ni.. Sebab wa betul2 rasa hilang resah gelisah bila rindukan seseorang yang tidak rindukan wa.. Thanks to all yang membahagiakan wa.. Wa akan cuba jadi lebih baik dan jadi lebih baik..


Wa ingin jadi seseorang bukan atas desakan orang lain.. :) Biarlah wa corakkan sendiri kehidupan wa.. InsyaAllah wa akan jaga batas termampu wa.. Wa hanya seorang manusia tidak normal yang ingin merasa kehidupan yang normal seperti orang lain..


End. Thx fer reading

October 20, 2011

Beza seorang AKU yang TAKEN & SINGLE~

11:49 PM 0
Beza seorang AKU yang TAKEN & SINGLE~
First of all.. Assalamualaikum wbt..


OK.. Topik sangat-sangat la buruk.. Pagi2x ni tetibe ada mood nak menaip.. (Dengan harapan tidak akan hold lagi pasni..) Haih kenape lah kemalasan nak update ni.. Phewwww betul la..!!


Wa appreciate.. Dia sanggup bermusuh dengan someone yang telah menganiaya wa.. Haihh Tom.. Thanks fer accompany myself last morning.. Lega dapat luahkan everything.. And u cheerin me up sangat2x tadi..


Emm.. Ok start bermadah gerimis..


Banyak berlaku dekat wa.. Since gathering baru-baru ni.. Ok after this wa akan buat entry sepanjang gathering berlangsung aritu.. Sungguh2 tak boleh blah.. Ehem..


-Tapi lambat sikit coz mood tak berapa mau stabil-


Perasaan wa sering berubah-ubah.. Sekejap wa happy sangat.. Sampai lupa diri.. Satu saat.. Wa sedih sangat.. Sampai wa rasa dunia tak adil dengan wa..


Kadang wa terfikir.. Kenapa wa tidak duduk atas TITIK yang tetap tu..


Emm.. Andainya wa sedang bercinta sekarang.. Wa sudah dimiliki.. I will end up my story with happy ending.. EVERY single DAY's!

Kalau saat ini wa dimiliki.. Wa akan menjadi seorang.....

•Pejuang hidup..
•Lebih mematangkan diri..
•Wa tak akan cemburukan orang lain..
•Wa yakin diri wa seorang yang PERFECT..
•Menangis hanya bersebab..

Tapi bila diri wa dah SINGLE.. Hati wa mudah terusik melihat orang bercinta.. Wa kerap jadi...

•Seorang yang moody..
•Pendendam..
•Tak dapat terima diri sendiri..
•Rasa terlalu loser..
•Cemburu dengan kebahagiaan orang lain..
•Rasa sangat dengki kalau orang lain dapat perhatian lebih dari wa..


Hurm.. I dont know why.. Seem so sucks.. Tapi wa tak boleh kontrol..

Sometimes teringat bait-bait indah camtu.. Emm.. Waktu tengah berpakwe dulu.. Lapar je ada orang delivery.. Merajuk je ade orang pujuk.. Famous Amos mesti parking depan rumah..


Ahh gile ke kalau wa ingat kenangan tu?? Err.. Terimbas je!


Yeah I'm totally desperate to flirt with other guys.. Tapi tak mungkin wa bercinta sampai wa jumpa more betta than my belover lover before.. Sebab CINTA wa bukan permainan.. Wa ikhlas bila wa CINTA-kan someone..

Ok.. I need to off.. Kepala runsing.. Memalam ni start semak kepala hutak.. Saiton sungguh!!

K bye.

October 12, 2011

Romance - Ku Ingin Kamu

5:42 AM 0
Romance - Ku Ingin Kamu
Helloww!!


Wa baru terjaga dari tido.. Today mood completely suwey gile.. Wakakaka bangun tido dah emosi.. Yeah wa sangat emosi ketika ini..


Wa tengah tido sesedap rasa tadi.. Tiba-tiba abah kejutkan wa.. Just sebab nak bagitau dia dah upgrade P1 punye MB.. So makin laju la.. Takde istilah line slow lagik.. (Tapi kalau dah hari2 donlod lagu.. Slow balik la gamaknye..)


Ahh.. Wa saje nak show ini video.. Korang kene tengok!! Tak kire.. Tengok jugak ok!! Sebab sebab sebab.. Wa tatau kenapa video ni sweet.. Dan sedeyyyyy.. Boleh tak pepagi airmata menitik gara-gara video nih..??


Haih... Kalau lah ada lelaki yang sanggup mati lepas wa mati .. :( *Ok ayat cam shibai..*


So guys.. Wa nak sesiap fer treatment.. See yaww!! Mwahss!!



The moment we want to believe something, 
we suddenly see all the arguments for it, 
and become blind to the arguments against it. 
Sometimes love blinds us, other times it let’s us see.

October 11, 2011

MAKAN DI RESTORAN GENGCORNER @ UPIN IPIN & KARAOKE DI WANGSA WALK

9:03 PM 0
MAKAN DI RESTORAN GENGCORNER @ UPIN IPIN & KARAOKE DI WANGSA WALK
MAKAN DI RESTORAN GENGCORNER @ UPIN IPIN & KARAOKE DI WANGSA WALK - First of all.. Assalamualaikum wbt.. Hey hey!! How are you readers?? Ada baik kah?? Tak baik sila pepura baik.. Err OK??

Lama wa tak update.. Sebab apa tak update?? Sebab sebab sebab.. Hatiku telah hancur berkecai barai.. Sesungguhnya hati belum redha lagi dengan apa yang terjadi.. Cisss!! Mata dah bengkak macam katak pisang..

Ye ye.. Macam awak la Mr.Katak!


Ok sudah!! Selama wa tak update ni.. Mana wa pergi eh?? Mana??Mana?? Wa banyak berjalan-jalan dengan family.. Tapi sesungguhnya tak mengurangkan rasa sedih dalam hati.. Tapi wa appreciate sebab family wa especially mama, selalu berusaha membahagiakan anak dia yang mengada sorang ni..


DAHHH!!!


Pheww~ Sambung story la kan.. ok hari Jumaat aritu.. Mama ajak kami makan kat Shah Alam.. Haritu tengok JJCM (Jalan2 Cari Makan) .. Actually si Lia nak sangat makan kat Restoran Upin Ipin.. Tapi kedai makan tersebut dah bertukar menjadi GengCorner.. tapi restoran under company yang sama gak..

OK inilah dia GengCorner.
*Model ni wa rasa nak debik je.. Suka sangat buat mulut camtu..*


How about their food?? Harus tak wa komen?? Sumpah la weh.. Kalau orang nak belanja pun wa dah taknak makan kat sini.. Chicken Chop dia je sedap.. Yang lain.. boOooo!!

Wa just minum Teh O'Ice.. No choice pun air dia.. 
Macam haihhh gile.. *kecewa*
And NASI GORENG SEAFOOD..
Komen?? Sedap lagi warung Hasbullah dekat rumah wa..
Komen lagi?? NASI GORENG ni HANGIT!! *kecewa lagi*
TOMYAM POKTEK.. Too much pekat.. Sangat2 tak kena dengan tekak..
Serious wa cannot go dengan makanan sini..
So to owner.. Maaf ye.. :)

Tapi tapi tapi..........

Mama selera je makan Kuey Tiaw ni.. 
Mungkin sebab yang menggoreng kuey tiaw ni muka sangat suci manis hensem.. 
(Sumpah aku tergugat masa dia hantar kuey tiaw tu kat mama.. senyum je..)
Gambar ni more to tayang adik wa punya muka..
See see hidung dia.. Kenapa muka dia macam tu for sure..
Tidak ketahuan!


Tapi overall sangat failed... dan servis sangat terukkkk !! mintak lain dapat lain.. makanan dalam menu banyak takde.. perghhh kecewa hokeyyyy.... first and last... baik makan kat warung je... hish..

Lepas tu kami semua menuju ke WangsaWalk sebagai pelepas gian wa nak berkaraoke.. Yeyeahhh!! Sampai merajok wa sebab masa tu Mama taknak bawak.. So that day kami pun berkaraoke dengan penuh bertenaga..

Meh meh usha picta lagik..


See see!! Dia buat lagi mulut camtu.. Dushummm!!
Dia antara yang aktif menyanyi that days.. 
Alang2 taknak tu.. Agaga..
Dan dia lagik.. Adik wa sibaju kunin tu aktif menari.. 
Wa yang tensen tengok.. Haihh..


Turn abah mama pulak sing - Dua Insan!

Last sekali....................


Baju yang sama dalam entry lelepas.. Wakakaka.. 
Sesungguhnya diriku seorang yang gojes.. Sila la jeles.. K bai.


Ahaksss.. So itulah saja update entry untuk kisah hari Jumaat.. insyaAllah esok wa hapdet entry pasal hari Sabtu pulak ye.. See yaww!! Mwahss!!

October 04, 2011

Rehat di OFFICE - Mood MENGUNDANG zaman kekanak!

2:34 PM 0
Rehat di OFFICE - Mood MENGUNDANG zaman kekanak!
First of all.. Assalamualaikum wbt..


Waka waka eh eh.. Dengan perut yang lapa (Sesambil kontrol muke macho) .. Wa cecurik je bukak ni.. Heh! Maklang kasik wa rest kejap.. Punye la semangat buat keje sampaikan wa tak makan.. Minum milo je..



. S E N G A L .



Sebab???


Milo itu telah membuatkan diri wa yang rajin ni jadi MALAS!! Sebab?? Wa memang alergic milo.. Kalau minum comfirm mengantuk gila babeng.. Pheww!!



Ok.. dah sesiap keje.. Semasa rest ni.. Wa saje update sket2 la.. Hey hey you you!! Wa saje membelek FB tadi.. Tak sengaja terjumpa cinta zaman sekolah rendah.. (Baru je umur 11 tahun taw)..



Cey cey.. Cinta la sangat..! Bukan la bebeh.. Wa just teringat saat wa kene dukung oleh seorang lelaki di zaman sekolah.. (Kuakui sangat gatal di zaman sekolah dulu)



Hee~ Teringat lagi situation kenape wa kene dukung dengan dia.. Sebab wa memang suke duduk atas meja bila dalam kelas.. So mamat ni suruh wa blah dari meja dia.. Tapi wa bajet gengster plak.. Wa buat bodo.. Pastu dia dukung wa siap cium pipi.. Ahhhh sweet ok!!

Aku tatau la ape motif gambar ni ade disini.. Sekian~


Tapi itu masa umur 11 tahun.. Pipiku dicabul tanpa diduga.. *Ok ayat mintak kene sepak* Tapi itu lah dia..

Tetibe teringat kene lempang dengan Encik Shahdan (Cikgu laki dulu) .. Sebab kureng aja sangat duduk atas meja.. Eh eh sukehati tok acik dia je lempang wa kan kan kan?? :(


Nahh!! Aku slap kau balik!! 
*Dendam gile dengan cikgu tu walaupun ensem*



Err ok dah.. Wa nak rest lagi.. Kembali low blood.. uUu yeahh!!

Quick Update #7

3:40 AM 0
Quick Update #7
First of all.. Assalamualaikum wbt..


Ok .. Actually mata dah too much mengantok bagai nak gila.. Plus tensionnnnnnn gile dengan nyamok yang asyik nak gigit kaki wa yang tak berapa nak berlemak ni.. Habis kemerahan kakiku yang gojes.. (Kaki pun boleh jadik gojes??) Ok done.. Wa start meroyan..



Tatau ape motif wa letak gambar kartun nyamok ni..
I Hate YOU nyamok!! Puiiiii!!


Ok lah.. Just saja keep update untuk bagitau.. Wa memang sangat kesukaran mau update entry.. Sebab sebab sebab................

First! Wa dah keje.. Err percaye tak?? Ok wa dah keje.. Wa jadik assistant aunty wa.. Fer moment la.. Sebab wa takde keje.. So diberikan keje.. And wa sangat2 excited.. Sebab?? Wa dah lame tak keje.. So now keje.. Bawah aircond lagik.. So inilah saat diriku yang gojes mencipta pengalaman! Uuu yeah! Uuu yeah! *Muka penuh eksaited sambil mintak kene telanjang terajang*



Ohh ye.. Hari ape entah.. Ying ade PM wa ok.. *sesaje nak story.. taknak baca lantak kau!* Haa beliau PM wa.. Lepas tu lepas tu.. Wa takde heart feeling seh.. Bukan ape.. Wa jadik jiwa kental sekarang.. Walaupun wa nangis kesunyian.. Tapi wa sangat2 dah tak berjiwa atau berperasaan skarang..


Once you break it.. I will throwed all the feeling too.. Get it??


Ok dah.. Wa nak tido.. Sekian Bubye!