9/1/11 - DARI JARI NOVELLA

September 24, 2011

HATI .. Kekuatan Kau Tidak Terzahir :)

5:02 AM 2
HATI .. Kekuatan Kau Tidak Terzahir :)
First of all.. Assalamualaikum wbt :)

Entry ni mungkin lain dari yang sebelum ini.. Hanya coretan dari isi hati wa yang sunyi semasa kini..


Hari ni wa saje nak coretkan mengenai.. HATI.. Yes.. HATI?? Tak semua yang kita tulis tu mengenai diri kita sendiri kan?? Tak semua kita harus coret pasal hal ehwal semasa kan??


Well.. Wa bukanlah seorang penulis walaupun cita2x menjadi seorang penulis tu sentiasa ada..


Emm.. Sometimes kita akan berasa terluka.. Hati sentiasa dirobek.. Kadang-kala kita rasa dibahagiakan.. Dan kadang-kala kita akan berasa disisihkan..

Apakah HATI kita untuk dikejami??

Lepas wa bercuti dari online selama berhari-hari ni.. Wa selalu berfikir.. (Disebalik pengalaman 21 tahun hidup kini).. Adakah HATI itu hidup untuk dipermainkan seperti boneka..? Apakah jadi perempuan ini hanya untuk menundukkan nafsu kaum lelaki yang sepatutnya menjadi pembimbing kaum wanita..?


Sambil merenung bilik sekeliling.. Wa menangis.. Sedih dengan keadaan sekeliling.. Sedih dengan manusia senasib.. Walhal hidup ini indah.. Kenapa harus corakkan di "kanvas dunia" ni dengan warna2 yang kelam dan kusam??


.... Manusia sekeliling akan sering berkata.. "Bukan permintaan aku jadi macam ni.."


Tanyalah kepada pelacur,bapok,pengkid atau yang bermasalah dalam hidupnya.. Adakah mereka mahu hidup macam tu?? Adakah selamanya mereka mahu kehidupan macam tu??


Tapi kerana godaan nafsu dan pemberontakan dari hati yang terluka.. Membuatkan mereka buat sesuatu diluar kawalan mereka..


Andai yang mengenali diri wa sedalamnya.. Tahu akan kehidupan wa lalui sekarang.. Bahagia disisi keluarga.. Namun pemberontakan jiwa yang ingin mencari diri sendiri sentiasa terikat..


You can judge me by outside.. Because u dont know what and how I feel inside.. You never knows! :)


Sedalam mana wa menagih cinta seorang lelaki.. Wa tidak akan dapat pengganti sidia.. Demi Allah sehingga kini wa terluka.. Wa tak segagah dirinya.. Wa tak sepandai dirinya.. Wa tak sekaya dirinya.. Wa hanya mampu menaip menggunakan keyboard.. Dan mengalirkan airmata.. Mengharapkan pengganti dirinya.. Wa hanya insan biasa yang memerlukan pendamping diri..


... Tapi wa harus kental.. Wa nak jadi bunga orkid.. Tak mudah layu.. Wa taknak terus tunduk dengan perasaan sendiri.. Menagih benda yang tidak pasti.. Melukakan hati sendiri.. Menyakiti hati sendiri.. No no no!! Wa taknak macam ni..


Tahu ape wa cuba huraikan?? That mean.. Walau apepun yang jadi.. Tak perlulah tunduk dengan kelemahan yang sedia-ada.. Dengan ini.. Wa tegar nak jadi bunga Orkid.. :) Dah taknak tersedu-sedan hanya kerana orang yang tidak tahu menghargai.. 

September 17, 2011

Kenapa aku suka merepek meraban dalam blog??

1:09 AM 2
Kenapa aku suka merepek meraban dalam blog??
OK.. First of all.. Assalamualaikum..


Ok.. Wa senyum je sampai ketelinga sebab.. Evento my entry ni kekadang.. Macam merepek meraban gaban.. Tulisan pun kadang macam orang tak cukup sifat.. Wa masih ada pembaca sendiri..


Ok lagi.. Wa bukan megah.. And its not my point to bermegah sebab.. Hello.. Hari2 pun total follower wa tak naik.. So.. Ok.. Bukan wa nak megah or tarik follower or ape2 pun.. I dont care about follower.. Except follower yang bebetul meng-follow apa yang wa kerepekkan.. I'm appreciate :)



Ada jugak yang macam komplen kat wa.. Apa kau merepek??Apa kau tulis beb??Sumpah aku tak faham.. Bla bla bla...



err.. nak tau??



Ok camni la.. Wa menulis ikut suka hati biol kepala hotak wa je.. Wa rasa nak maki si polan tu.. Wa maki.. Wa rase nak sindir si polan ni.. Wa sindir.. Wa rasa nak emosi.. Wa layan je emosi wa.. Kau nak baca ke tak.. Aku tak paksa.. That is me.. :)



Wa ingat lagi ada yang melenting.. Tergugat la konon sebab wa sindir2 dia.. Siap sound wa baik punya.. eh eh.. Lu nak sentap pesal?? Wa nak tulis ape wa punye pasal.. I wont respect whoever do not respect me.. (kan dah keluar english aku).. Kalau salah dipersilakan gelak sampai kau pengsan..



.. And for you yang sentap2.. Go die go die and go to hell..! Wa sikitpun tak kisah.. Middle my cat finger on ur face.. Puii!



Wa citer pasal orang lain pedehal lu nak trase.. kalau panas baca apa wa taip.. Just click "X" button on ur top window.. Erhhh!! Marah ok marah.. Panas hati beta..



Kenapa??Kenapa??Kenapa?? Wa suka merepekkkkkkkkkkkkk je dalam setiap entry macam orang gilosssS??



Sebab.............. ::

First?? 
Wa takde kawan in real life..
Second?? 
Wa nih tak pernah ade aktiviti yang bley make wa happy everydays..
Third?? 
Just hobby.. dari wa buat benda giler.. Baik wa jadik giler kat sini kan??
Fourth?? 
I love to be!! I love to be!! To be orang yang tak menyusahkan orang lain.. :)
Fifth?? 
 Sebab dengan ini buat wa tenang.. Buat wa rase macam dunia wa yang punye..

--------------------------------------------------------------

Tak ada siapapun yang dapat bahagiakan kita.. Kalau kita tak mulakan.. :)



People?? Easy come easy go.. Easy to take and easy to break.. So??


Just chillin up! Itu yang bikin wa happy meraban dalam ni..


Just.. Kau tak suka.. Kau boleh blah.. :) sekian.

September 16, 2011

Omaigit !! "Balak" wa sayang ngaku something.. Ngeh3x..

12:40 PM 0
Omaigit !! "Balak" wa sayang ngaku something.. Ngeh3x..
Yuhuuuuuuuu.. I'm back!! I'm back!! (Muke penuh eksaited lagi mintak penampau) Ok dah.. ehem..



Kau pernah disayangi?? Kau pernah?? Kau pernah?? *Gila ayat kurang kasih sayang plak minah ni..* Puiii.. Sebenarnya entry ni wa nak update dah lamaaaaaaaaaaaaaaa dah.. Tapi postpone about a week.. Sebab??Sebab??



Berokband tak bayar so system acapkali down.. Acapkali aku terdisconect dengan sendiri.. So?? Line tidak menentu buat diri yang gojes ini malas menaip lagi mau update blog..



Ok ok.. Habis dah mukadimah.. Straight to entry point.. Cey cey aku speaking.. Kau ade??ade?? (Muka dah riak terlampau ni)




...................



Ceritanya bermula di-dalam chatting room.. Yeyeahhhhhh itu my life.. Kehidupan wa yang serba menguji mental dan mental.. Sebab?? Even in cyber.. Minah ni boleh tacink secara melampau.. Gile ke bodo?? Bodo ke gile?? Kau judge aku apepun.. Pedehal derr..




.......... Merepek lagik =.="




Ok.. Hari tu.. (dah lupe hari ape).. Haa hari tu.. Wa agak tertekan jiwa dan raga.. So wa macam menjadi gilosss sesorang.. Bebel sesorang on Voice Chat.. Apa yang wa bebel pun tak tahu.. Masa tu yang ada just my Sis Cat and Paly and Bell and Hell.. So mereka dan mereka je la sudi dengar wa mengarut merapu menggedik kat Voice Chat tu..



Bukan ape.. Konon nak lepas tekanan.. Habis semua apa wa simpan selama ni terbongkar.. Yang wa ingat.. Wa cakap kat Voice Chat tu... Lebih kurang gini la..



"Wa rasa macam one day wa nak mabok2.. Nak enjoy2.. Nak mabokkkkkkkkk je.. Yeyeahhh.."
(Sebenarnya ia dusta semata-mata.. Bukan wa nak mabok bebetul pun.. Main cakap ikut mulut lidah aku je..)



Sekali tu kan kan kan.. Wa nampak Paly menaip.. And its so so so surprise...

Haa nampak apa Paly type?? 
Yang fazdly_designo tu dia la.. 
Woahhhhhh.. Wa eksaited!! Wa eksaited!! 
Sebab Paly tak pernah ngaku dia sayang kat wa..

(Sila abaikan chatters yang lain.. Yang lain tu memasing masuk air tak hagak-hagak)



Kenapa wa eksaited macam kekurangan kasih dan sayang ni??



Sebab.. sebab.. sebab.......... Selama nih soalan wa kat Paly sama.. (Walaupun kalau jumpa dia suka memanjekan wa).. Tapi wa selalu tanya dia..



"Lu sayang wa tak??"



Tapi hangin badan kalau tanya dia.. Sebab??


No answer.. Panas hatiku!! Puiii..



Wa dah kawan dengan Paly almost 4 years.. Even ada orang cakap dia teruk ke ape ke.. Tapi dia one of my abang yang selalu kasik semangat supaya wa tak cepat down.. Cara Paly ajar wa kasar woo.. Bahasa dia.. Kalau hati tak kental memang sentap habissss ah..!



Aku tau si Paly ni takkan baca entry ni.. But nak update jugak tanda kebahagiaan diri.. Uuu yeahh!!

September 09, 2011

I'm Supposely Superb Happy Tonight !

3:48 AM 0
I'm Supposely Superb Happy Tonight !
Ahakkss.. Wa rasa macam kelakar pun ada.. Erkk.. Bukan apa.. First of all.. Wa dah berjaya menyingkirkan lelaki-lelaki yang menyemak dalam hidup wa.. Ohh clap-clap hand untuk diriku yang terlalu gojes..



Lepas tu.. Wa in relationship with James McAvoy.. Puiii jangan marah u.. Ok ni mood tengah perasan gilosss... Sungguh tak boleh blah...



Then tadik ada something happen dalam chatting room.. Apa yang terjadi?? Wa kekonon nak mengorat la mamat ni.. Tapi dengan terkejutnya beliau muka sudah macam pangkat apak wa.. Cissss kamek tertipuk!! Nasib baik la my Sis Catty bagitau.. Kalau tak.. Semangat je wa suruh mamat tu datang hospital.. Nak blind date sesuka hati wa.. Heh..



But but but.. Wa happyyyyyyyyy sangat arini.. Well.. Benda tu tak ada ape sangat untuk dihappykan.. Tapi one thing.. Wa bersyukur sangat-sangat sebab Ying still care pasal wa.. Still worried pasal wa...




Dah kata dia tegas.. Tak suka menunjuk dia sayang orang.. Omaigit.. Wa very the terseksa ok.. Tapi takpe.. Wa tetap bersabar demi lu Ying...



Since hari apa ntah.. Wa dah dapat warning dia.. IF wa tak sihat.. Wa tak DIBENARKAN keluar rumah.. Hati wa dupdap balik.. Aduhai.. Yeah dia sangat tegas.. And wa baru sedar.. Evento wa tak kenal dia.. Tapi dia lah yang layak untuk wa sayangi..



Well.. Compare dengan bebudak lain just nak gunakan wa.. Tapi tidak Ying.. Dia tak layan wa.. Tapi satu masa dia akan tunjukkan yang dia masih sayang wa.. ((Ape kes wa dah macam kurang kasih sayang ni?? wahkakaka..))



And yang buat wa bahagia arini.. Wa keluarkan statement on YM status..


"Better wa sayang my lovely Ying"




..........And wa surprise bila Ying membalas status wa.. ehem ehem......




"Ying yang Yunk :P" ... Err Ying.. Adakah its mean Ying SAYANG Yunk?? Well.. Yunk tu .. My nickname with Ying.. So wa banyak berkobar gitu.. Nak tanya sendiri tak berani.. so wa diamkan je sambil tersengih sorang-sorang..



Now I just want to change.. Wa nak jadi seorang yang setia menunggu.. Tak kisah la sampai wa mati pun wa terpaksa menunggu.. wa sanggup.. At least wa sentiasa rasa Ying ada untuk wa.. Walaupun hakikatnya dia tak selalu ada..



Jujur ni Ying.. Wa memang sayang lu.. Clear?? I love u much!! Walaupun wa tak tau la u feel the same way ke tak..



Tapi wa bahagia bila lu keluarkan ayat "Wa kisah" tu... Wa tengok ayat tu pun hati wa dah tumbuh bunga orkid..



.... Gile jiwang kan..??


Ok STOP!!



It is not about syok sendiri @ prove wa happy @ show off wa ada pengganti.. Wa just deeply happy sebab dah lama Ying tak amik tau pasal wa.. and tetiba he showed me that he love me.. He never tell me that.. But I know with the way he treat me la.. Like tak kasik wa keluar IF something happen with my treatment or myself..


"If anything happen masa lu treatment Jumaat ni.. Wa tak izinkan lu keluar"... Ok patut wa rasa sakit hati.. But wa dengan bangga tersenyum.. Uuuu yeahh!



So sesungguhnya wa tak kisah andai wa tak kenal siapa dia..



For moment biarlah wa sayangkan bayang2 dia dulu....


Ok wa dah ngantok gile babas.. see u.. Wa nak hapdet entry edisi raya pun tak bley.. Mata dah terhantuk kebod..



Demi kegembiraaan melanda.. Wa sanggup terhangguk2 sambil hapdet ni haa.. Sebab sangat2 sweet..



Ok lah.. Mau tido dengan bahagianya.. Semoga wa akan tersenyum macam ni.. amin~



Haaaaa!! Lagik satu.. For my Ying.. If u read this messy entry.. Wa just nak kata.. Wa hope we will be together.. And close macam dulu.. I miss that moment.. Well.. We never meet up.. :) But wa selesa dengan lu.. Keep my promise yang wa takkan layan lelaki2 tu lebih2.. Coz I need u.. Wa nak lu bimbing wa.. Sekian..



. Tidak diketahui apa motif gambar diatas .



Ok ok.. Wa cukup high sekarang.. Comfirm esok kalau wa baca balik apa wa taip ni.. Wa malu.. Nitez all.. **Menguap dengan penuh bergaya**