Jangan lah bajet kau ahli syurga.. Janganlah pulak rasa kau sempurna disisi DIA :) - DARI JARI NOVELLA

August 12, 2011

Jangan lah bajet kau ahli syurga.. Janganlah pulak rasa kau sempurna disisi DIA :)

Saja nak menaip entry ala-ala bengang tahap menyampah... Fiuuhhh!! Entry sebelum bersahur... Takpe kan kan nak lepaskan amarah sket... Fiuhhh... Serius I'm so so so menyampah and rasa irritating dengan perangai setengah manusia yang pertikai salah orang lain... Tapi dia sendiri.......


KAU tu................. LOSER!! faham??

Yeahhh.. LOSER!! dan LOSER!!


Bukan ape la kan... Dia sound orang tu... Macam tak buat salah...


Hidup wa nih... Boleh kata hari-hari menempek user id dalam chatting room.. Especially kat YM... Kat situ lah wa punye LIFE... Belajar bercinta dalam tu jugak... So wa banyak melihat kerenah manusia yang mendabik dada dengan kesalahan orang lain tanpa fikir... Sempurnakah dia?? Terlalu baikkah dia??



Wa masuk dalam chatroom... Wa boleh nampak orang melucah... And wa nampak pelbagai kehidupan dalam tu...


Tapi kadang wa rasa tak adil bila si pelucah dengan tanpa rasa ada salah pada diri... Mempertikaikan sesuatu yang agak menyentuh sensitiviti...


Contohnya si polan memberi salam... Tapi salam dia berbunyi macam ni...


......"askum....akum....asmekom" .... Dan lelain lagik...


Si pelucah pulak dengan tegar marah... Kononnya dalam Islam kena bagi salam betul-betul... 

Tegur tu bagus... Tapi haruskah menghina hanya kerana si polan kasik salam yang salah?? Nabi pun tak pernah hina umat Baginda... Apatah lagi berkasar... :)



Dalam satu sudut lain... Wa berfikir sejenak... Adakah Islam membenarkan kita melucah?? Kau melucah boleh... Kenape kau nak pertikai kelemahan orang lain??

Sekalik lagi ok... Lu seorang yang LOSERRRR!!



Ok Fine! Wa tak layak bercerita tentang ini... Cuma kadang terdetik bila mereka yang hanya berseluar pendek dan berbaju tanpa lengan... Yang menangkap gambar berpeluk meraban... Bermadah mengenai agama... Tak rasa bersalah ke??


Wa bukan baik... Apa lagi alim... Tudung pun masih ON-OFF ... Tapi wa masih berpijak atas kaki sendiri...


Tujuan entry wa satu... Tak perlu persendakan orang kalau diri sendiri macam menara condong.. Bukan macam KLCC yang gah!! So kalau diri tu masih condong... Tak perlu sangat nak mendabik dada seolah lu bersih dari segalanya..


Sebab etika lu sesungguhnya begitu ....................... ANNOYING!!

Sekian.


1 comment:

  1. tegur secara elok, orang mungkin boleh terima. tapi kalau menyakitkan hati susah hidup kita, sebabnya orang akan mengata di belakang. salam BW.

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen. Setiap komen dari pembaca adalah hak milik pembaca. Penulis tidak akan bertanggungjawab jika ada sebarang komen berunsur provokasi atau kata-kata kesat.